De ryska attackerna är krigsbrott – Frankrike och Tyskland ökar militärt stöd

UKRAINA. Morgonens ryska attacker mot flera ukrainska städer “är att betrakta som krigsbrott”, säger en talesperson för EU:s utrikeschef Josep Borrell enligt AFP. I uttalandet pekar talespersonen Peter Stano bland annat på att attackerna riktats mot civila mål.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har varit i kontakt med flera av EU-ländernas ledare under måndagen – och då tryckt på behovet av ett tydligt svar från EU och omvärlden, skriver han själv på Twitter.

Zelenskyj har bland annat pratat med Frankrikes president Emmanuel Macron, och då även diskuterat behovet av ett förstärkt ukrainsk luftvärnsförsvar.

En talesperson för Marcon säger i ett uttalande att den franske presidenten under samtalet uttryckte sina sympatier med Ukraina och utlovade utökat militärt stöd.

Tyskland meddelar på måndagen att man kommer leverera luftvärnssystem till Ukraina. Efter samtal med landets förbundskansler Olaf Scholz skriver Zelenskyj att han delar dennes uppfattning om behovet av ett extrainsatt G7-möte.

-Pettersson säger att Putin ägnar sig åt ren terrorverksamhet och koncentrerar sig på civila mål. Rysslands språkbruk har ändrats. Från början skulle Ukraina befrias från nazister, nu ska terroristerna utrotas. Det verkar som Putin har lyckats med en sak, han har lyckats ena Ukrainarna mot Ryssland…

Den ryske ex-presidenten Dmitrij Medvedev, vice ordförande i ryska säkerhetsrådet, uppger att attacken mot Krim-bron kommer att få ett hårt svar: – Svaret på det brottet kan bara bli en total utrotning av terroristernasäger Medvedev enligt tidningen Meduza.

Medvedev beskriver attacken mot Krim-bron som en terroristhandling utförd av den ”kriminella regimen i Kiev” i en intervju som gjorts av tidningen Komsomolskaja Pravda.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “De ryska attackerna är krigsbrott – Frankrike och Tyskland ökar militärt stöd

 1. Ja tyskar och fransmän tycks ha fått tillgång till otroliga mängder gas och olja!!
  Tyskarna får ta dina katter och köra ett varv i Ukraina sitt tyskarna lekte här blev dom ordentligt tilltufsade..nu har man ju tjangs att ge igen

  6
  10
 2. Hjälpen Ukraina får från västvärlden kan liknas vid:
  ”rävar som kämpar för höns rättigheter”.

  14
  28
 3. Fransmännen testade sina atombomber mellan 1966 och fram till 1996 och totalt utfördes 193 terrorbombningar!
  Vilka är dom värsta terroristerna…?

  19
  28
 4. Kanske dags att Ukraina får tillgång till riktiga kryssningsrobotar. Så de kan skjuta bort lite mer av Puttes leksaker samt slå ut hans flygfält långt in i landet.

  32
  14
 5. Jag tycker nog att Frankrike -och inte minst fjanten Makaron ska hålla käften!
  1966 så sprängde dom sin första atombomb på Mururoa atollen i Söderhavet.
  Och trots hela världens kraftiga protester så fortsatte ändå deras test/atomsprängningar under flera år. Befolkningen sket dom fullständigt i.
  Det var bomber som var 200 gånger kraftigare än dom som USA fällde över Japan VV2.
  Sedan fortsatte sprängningarna ”under jord” och det kan var och en föreställa sig vad som händer med en skör korall-atoll när man spränger en kraftig atombomb ”under jord”
  Dom ociviliserade fransmännen sprängde öarna sönder och samman -dessutom skedde som sagt terrorbombningarna i ett ockuperat land, ett stulet territorium!
  Om dom ville testa sina bomber så varför inte i Paris?

  24
  33
  • Hur tänkte du nu? Vad har det med Ryssarnas terrorbombning i Ukraina att göra? Är det okey att Ryssarna bombar lekplatser bara för att Frankrike testade atombomber förra generationen?

   22
   10
 6. Tumme upp Sala. Du har rätt, ingen vettig människa kan stå på den sida som bombar lekplatser. Fascister är riktigt dåliga människor. Vi får se när de dyker upp i denna tråd. Som vanligt utan relevanta fakta kommer det säkert några tummar ner. Att hämnas sprängning av en militär bro med folkmord är så vidrigt att man häpnar. Nu ska tydligen Ukraina rustas än mer i veckan, vilket välkomnas av dem och övriga sunda människor.

  21
  13
 7. Den ryska fascismen visar återigen sitt fula tryne.

  VILKEN VETTIG MÄNNISKA KAN STÅ PÅ FASCISTERNAS SIDA?

  27
  13
  • Det kan man verkligen undra Sala? Här på bloggen finns tydligen ett antal som verkar vara antingen gammla moskvakommunister som ser en nyuppväckt Stalin eller ser krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin som en reinkarnation av Hitler.
   Fick Putin Slava Ukraina.

   18
   9
   • Eller så är idioterna bara vanliga obildade vänstertroll. PS rädda en våtmark, men rädda inte en miljöpartist som drunknar i den.

    2
    1

Kommentera