Ukraina har återtagit 1200 kvadratkilometer i Cherson

UKRAINA. Sedan Ukraina lanserade sin motoffensiv i slutet av augusti har de återtagit nästan 1200 kvadratkilometer av Cherson-regionen i södra Ukraina. Det uppger Natalia Humeniuk, talesperson för landets försvar, på söndagen enligt Reuters.

Ukrainas gränser. Erkända internationellt och även av Ryssland i flera avtal.

Vi forsätter konsolidera territoriet, rensar det och genomför stabiliserande insatser. Men ockupanterna har lämnat många överraskningar, säger Humeniuk.

Från Ukrainskt håll har det länge pratats om hur viktigt det är att återta Cherson då det skulle skära av försörjningsvägar till Krim-halvön.

-Pettersson säger att 1200 kvadratkilometer låter skapligt men det motsvarar bara landskapet Ölands yta. Hela Ukrainas är 603.700 km2

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ukraina har återtagit 1200 kvadratkilometer i Cherson

  • Har du feber Håkan? Jag skickar 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼 Har aldrig hänt förut…

   17
   7
  • Även om alla kärnvapen på hela jorden brändes av skulle inte planeten upphöra att existera. Detta då de riktigt stora kärnvapnen har försvunnit och de som finns kvar inte har tillräckligt med kraft att riva upp tillräckligt med stoft i atmosfären för att stänga ute solen.

   Men det kommer aldrig att komma till det. Putte kan fortsätta hota med sina kärnvapen och resten av världen kommer att fortsätta ta det med ro eftersom skulle det visa sig att han faktiskt börjar förbereda ett attentat kommer det att stoppas.
   Dessa ryssar som insisterar på att röka överallt, speciellt runt ammunition och högexplosiva medel.

   12
   7
   • För planeten har det hela ingen som helst betydelse. Redan om några hundra miljoner år har nya livsformer utvecklats ur de kackerlackor som överlevde, och en ny civilisation uppstått som hittar spår av oss och försöker räkna ut hur världen kan ha sett ut i förhistorisk tid…

    8
    2
 1. Man kan ju tycka vad man vill om detta krig, men ett faktum är att det bara är Putin som kan beordra sina trupper att åka hem.
  För om Ukraina lägger ner sina vapen har dom inte längre något eget land!

  31
  11
  • Ja, ända från början var det klart att ingen kommer att backa för Ryssland eftersom det skulle betyda att vi alla ger upp hela vår framtid och får ett liv i misär. Det finns bara tre alternativ: Putin kan ge upp, Putin kan bli avsatt/avrättad eller Ryssland kan bli en totalförstörd radioaktiv grop samtidigt som stora delar av omvärlden blir förstörda. Det enda alternativet som med 100% säkerhet är uteslutet är en rysk ”vinst”. Ingen kan backa för ett kärnvapenhot eftersom det skulle leda till fler hot från olika diktaturer!

   27
   14
 2. Och när ska vi svenskar återta vårat land?
  När ska vi slänga ut alla dom milliontals utländska parasiter som besudlar vårt fosterland?
  Sverige skall bevaras svenskt!
  Men först så måste vi bli av med alla dom landsförrädare som släppt in den utländska ohyran!

  46
  7
  • Menar du att vi ska lära oss av hjältarna i Ukraina som kämpar för att rädda sitt land?

   24
   12
 3. Ja, problemet är väl att när Krim är isolerat blir Putte lite putt och prövar en ny typ bomb.

  Om Ukrainas rättighet att styra över ett område som huvudsakligen är ryskt är värt det …

  4
  17
  • Nej, eftersom den kommer aldrig att avfyras eftersom någon kommer att råka röka i dess närhet och allt flyger i luften (dock inte kärnvapenladdningen då den ska tåla det).

   11
   5
  • Problemet är att Putin startade med kärnvapenskrammel. Då blev det helt omöjligt för omvärlden att backa. Det skulle bara locka fler galningar att hota sina grannar med kärnvapen! Tyvärr!

   17
   10

Kommentera