Fraktkrisen på väg att lösas, tillbaka till det normala i mars

SJÖFART. På grund av de coronarelaterade störningarna i det globala fraktsystemet har det funnits en kö bestående av fullastade containerfartyg utanför hamnen i Los Angeles sedan oktober 2020. Först nu är det på väg att lossna, uppger fraktexperter för Bloomberg.

Maersk Line Triple-E, klass är 400×59 meter

En ”återgång till det normala” är på ingång, enligt Logistics Managers’ Index prognos för 2023. Analytiker hos Köpenhamnsbaserade Sea-Intelligence är mer specifika och skriver i en rapport om trafikstockningarna att ”en full återgång till det normala kommer i mars 2023”.

Jason Miller, professor i hantering av fraktkedjor på Michigan State University, varnar samtidigt för att det är för tidigt att ropa hej. Det är alltjämt en utmaning för amerikanska bolag att säkra tillgång till råvaror och komponenter, konstaterar Miller.

-Pettersson säger att det hinner hända mycket till mars 2023…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Fraktkrisen på väg att lösas, tillbaka till det normala i mars

  1. Putin är en destruktiv despot men de världsledare och ”experter” som drev på och åstadkom den katastrofala nedstängningen av en hel världs infrastruktur på grund av en förkylning borde hängas i närmaste lyktstolpe tillsammans med Putler.

  2. Putin är en destruktiv despot men de världsledare som åstadkom den katastrofala nedstängningen av en hel världs infrastruktur på grund av en förkylning borde också hängas i närmaste lyktstolpe.

  3. Pettersson har alldeles rätt, det kommer antagligen hända en mängd oförutsedda saker fram till mars nästa år.

    5
    1

Kommentera