Pressen på Putin ökar

UKRAINA. Attacken mot Krimbron sätter press på Vladimir Putin. Presidentens anhängare kräver nu hämnd. ”Fienden är inte längre rädd”, säger krigskorrespondenten Evgeny Poddubny. Efter den stora explosionen på Krimbron har ryska krigsexperter och tjänstemän krävt att Vladimir Putin svarar snabbt och starkt på attentatet. De som stödjer Kremls krigföring menar att allt annat än ett ”extremt hårt” svar visar en svaghet hos den ryska regimen, rapporterar New York Times.

Krimbron

Mediapersonligheter i landet har bland annat krävt att Putin svarar med att attackera ukrainsk infrastruktur som används för att importera vapen från väst.

Evgeny Poddubny, krigskorrespondent på den ryska statliga TV-kanalen RT, säger att Ukraina inte längre är rädda för Ryssland.

”Fienden är inte längre rädd. Den omständigheten måste korrigeras omedelbart. Befälhavare, chefer för underrättelsetjänster och politiker från Kievs kriminella regim sover lugnt. De vaknar utan huvudvärk och är på gott humör” skriver han på Telegram.

Aleksandr Kots, krigskorrespondent på ryska tidningen Komsomolskaya Pravda, säger att attentatet på bron är ytterligare ett bevis på att kriget går dåligt i södra Ukraina. Han varnar också för risken för ytterligare attacker på Krimhalvön.

Efter explosionen uttalade sig Sergej Aksyonov, den Kreml-installerade guvernören på annekterade Krim, och pratade om en ”obehaglig situation” på halvön.

Naturligtvis har det här utlöst känslor och det finns en sund önskan att hämnas, säger han enligt The Guardian.

Tidigare i veckan rapporterade Washington Post att Vladimir Putin själv konfronterats av medlemmar i sin innersta krets. Enligt amerikanska underrättelsekällor får den ryske presidenten direkt kritik för sin hantering av kriget i Ukraina.

-Pettersson säger att det är inte bara bron. Ukraina återerövrar mark både i nordost och i syd…

Skadorna på Krimbron över Kertjsundet kan ha en betydande påverkan på Rysslands ”redan ansträngda förmåga att livnära sina styrkor” i södra Ukraina, skriver det brittiska försvarsdepartementet i sin senaste rapport.

Omfattningen av skadorna på järnvägen är oklara, men den har haft en nyckelroll för ryssarna då den använts för att flytta tunga militärfordon till södra Ukraina.

Två av de fyra vägbanorna har kollapsat på flera platser. Det är nästan säkert att trafiken återupptagits på de två hela vägbanorna, men kapaciteten kommer att vara väldigt försämrad, skriver departementet.

Kertjbron förbinder Ryssland med Krimhalvön. Förstörelsen innebär att Ryssland bara har en större landförbindelse som man kan transportera förnödenheter till styrkor i Cherson och Zaporizjzja via, enligt Financial Times Moskvakorrespondent.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Pressen på Putin ökar

 1. Just precis. Den ”innersta kretsen” runt Putins styre är skarpt kritiska mot hur Rysslands krig mot Ukraina utvecklar sig, de är inte emot kriget i sig.
  Det är det som är det motbjudande.

  16
 2. Det spelar ingen roll vad Putin gör nu, det är kört för Ryssland oavsett.
  Skulle idioten Putin använda kärnvapen hoppas jag att väst smular sönder
  Kreml och Moskva dock utan kärnvapen.
  En blixtattack på Kreml, Ryssland är chanslösa garanterat.

  33
  9
 3. Specialoperationen skulle vara avklarad på några dagar, vilket inte klarades av. Putin lär vara en strategisk idiot liksom Hitler. Det har gått mer än 200 dagar. Vad sysslar Putin & Co med?

  44
  10
  • Putin är en större idiot än Adolf. Hitler kunde ju hålla på några år, innan krigslyckan vände.

   31
   7
   • Det beror väl på att huvuddelen av den ryska krigsmakten verkar vara kvar på den (usla) nivå den var 1943. Det som har tillkommit är kärnvapen men än så länge vet vi ingenting om hur dessa står sig i konkurrens med västvärldens nedslimmade men förmodligen modernare arsenal.

 4. ”Mediapersonligheter i landet har bland annat krävt att Putin svarar med att attackera ukrainsk infrastruktur som används för att importera vapen från väst.”

  Det är ett utmärkt förslag som faktiskt är logiskt rent strategiskt sett. Bara ett litet litet problem. Putte har inte en jävla aning om hur, var eller när materialet kommer in i Ukraina än mindre var det lagras eller deponeras. Samt även om han skulle veta det har han inte några avancerade kryssningsrobotar eller semiballistiska robotar kvar som kan träffa så små mål som broar, tunnlar eller depåer.

  40
  11
  • Nä, Niklas R, det är inte logiskt att Putin hämnas eftersom sprängningen är en liten, liten hämnd på allt Putin gjort mot Ukraina. Om Ukraina totalförstör alla byar och städer i Ryssland inom 100 kilometer från Ukrainska gränsen och i det svepet råkar döda 10.000-tals ryssar, ja då börjar det bli balans i det hela. Då har Ukraina fått den hämnd de skulle kunna ha rätt till.

   Det kommer dock inte hända eftersom det väster om Ryssland inte lever några barbarer. Poängen är bara att när Ryssland pratar om hämnd så är det bara rappakalja!

   43
   6
   • Inga barbarer vest om Ryssland ? Zelensky har föreslagit att NATO ska bomba först för att minska Rysslands atomvåpen.

    11
    30
   • Det har jag missat, skicka en trovärdig länk (typ film) till uttalandet så ska jag replikera!

    (Ingen länk = du ljuger!)

    22
    5
   • Sa bara att det är logiskt rent strategiskt, inte att det var en bra idé generellt sett.

    Men poängen är att han kan inte även om han skulle vilja, det är det viktiga. De robotar han har kvar har en träffsäkerhet på runt +-100 meter eller så. Inget du kan pricka en bro eller depå med. Däremot är det alldeles utmärkt om du ska träffa en stad, då är +-100 meter ingenting, du träffar alltid något, förutom de gånger du inte gör det.

    19
    3

Kommentera