”Dags att gå till motattack om public service”

MEDIA. Public service har aldrig tidigare varit så utsatt, men heller aldrig så viktigt som nu. Det skriver tidigare ministern Björn Rosengren (S) och finansmannen Sven Hagströmer på DN Debatt, bakom betalvägg.

Sven Hagströmer och Björn Rosengren (S)

De skriver att public service är ”en av de stöttepelare som det svenska samhället vilar på”, men att få verkar ta hoten som riktas mot verksamheten på allvar.

De skriver att public service ställning försvagades redan vid övergången från licens- till skattefinansiering och det tidigare starka politiska stödet nu inte heller finns, särskilt inte inom de partier som ser ut att ta över regeringsmakten.

De efterlyser nu större politisk aktivitet från public servicevännerna och att cheferna blir mer aktiva och tydliga med att verksamheten är hotad.

”Många attackerar numera public service. Det är dags att gå till motattack”, skriver finansmannen och S-politikern.

-Pettersson minns när det lät annorlunda från Björn Rosengren (S).

SVT talar med etablissemanget och agerar statstelevision, hävdade Björn Rosengren (S), tidigare näringsminister och tidigare ordförande för Sveriges Radiokoncernen i ett inlägg på DN Debatt i april 2020.

Rosengren beskrev sig själv som en flitig nyhetskonsument och lät en analysgrupp i ett av sina företag ta en titt på hur tv-rapporteringen sett ut senaste tiden.

Han tyckte sig se ett mönster där SVT lutar sig mot Regeringskansliet i sin nyhetsrapportering.

Rosengren hade rätt för drygt två år sedan. Public Service har blivit regeringens aktivister.

Public services budget för 2022 är 8.909 miljoner skattekronor. Av det får SVT 5.245 miljoner kronor, Sveriges Radio 3.201 miljoner kronor och Utbildnings Radion 463 miljoner kronor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “”Dags att gå till motattack om public service”

 1. Men ni har väl märkt hur antalet kvinnor har ökat på alla ställe, i debbattprogram, seminarier, nyhetsuppläsning osv. Har inget emot att det kommer fram fler kvinnor
  på dom flesta områden, om dom innan varit underrepressenterade så är det
  absolut i majoritet nu, jag trodde det handlade om att få någon slags balance
  på områden, men nu är det obalance igen, fast på andra hållet?

  4
  1
 2. Bra att man börjar att syna SVT /SR, sen är det bara att börja att syna Avfallscontainern
  Expo med, som sysslat med skitsnack och påståenden i 25 år utan att bli granskat,
  vare sig vem som bekostar deras socialistiska smörja eller att syna deras påståenden!!

  27
  1
 3. Av vilken anledning måste det vara gamlingar som läser nyheter, de kniper med ögonen och rynkar pannan när det är en icke-vänster nyhet. Lär sig läsa gör de flesta i skolan. Plocka in lite yngre nyhets-läsare.

  2
  3
 4. Nu börjar vänsterpatrasket bli oroliga. Efter att kört ut sina lögner oemotsagt i SVT/SR under alla år, finns nu risk för att tappa kontrollen över landets bästa propagandaorganisation.
  Man kan bara hoppas att en ny regering går ”all in”, och rensar ut ohyran. De kan börja med de Nordkoreautbildade nyhetskärringarna i TV1.

  37
  1
 5. Tittade på Doobidoo igår för sista gången! Ännu ett trevligt program förstörde dom med sin vänsterpropaganda, folkuppfostran och indoktrinering!

  Lasse Kroner såg ut att spricka av stolthet när han berättade om hur god Barbra Striesand är som hatar Donald Trump!

  Fanatiskt att kunna ta politisk ställning på det viset i ett underhållningsprogram och sen kunna med att skryta om hur neutrala dom är.

  Nordkorea meddelar att dom är imponerade av sin filial Nordväst Korea på den Norra Arabiska halvön!

  46
 6. Ja kollar nästan aldrig på teve, nyheterna är gamla.
  Resten är ofta ointressanta lekprogram.
  Men P1 lyssnar jag på, skummar också tidningar och bloggar.

  13
  6
 7. 68-vänsterns ande vilar fortfarande tungt över Public Service. De är helt enkelt extremvänsterns skattefinansierade propagandakanal. Att använda exempelvis EXPO, Researchgruppen med flera som källor så visar man med 100% tydlighet var ma hör hemma. Rensa ut de vänsterextrema och återkom.

  51
 8. Tvivlar inte på att SVT kommer att börjar granska makten om Kristersson lyckas få ihop en regering utan sossarna.

  55
  1
 9. Som man bäddar får man ligga
  Det är egentligen S som är skiträdda för att deras “objektiva” nyhetsorgan slinker dem ur händerna.
  Att de vänsternormala som byggts upp inte har monopol på sina åsikter och sin värdegrund.

  60
 10. Myt eller inte, det var en Vietnamdemonstration som tågade in på det nystartade TV 2 1969 och sedan aldrig tågade ut.

  66
 11. Misstron har de själva skapat genom sin ensidiga propaganda för allt vänsterblivit då i synnerhet för miljösekten.
  Radio Kristianstad är en ren propagandakanal för miljösekten.
  Håller med Stenungsund att latheten är monemental. Kanalerna körs mest runt med repriser. Verkar som att på helgerna så är nyhetsredaktionerna endast bemannade med praktikanter. Förmodligen får inget sändas innan någon politisk kommissarie har gett klartecken.
  DN som proselyterna uttalar sig i är av samma skrot och korn.

  76
 12. SR har fyra rikstäckande radiokanaler som går dygnet runt. I Sverige har vi låst fast oss i FM-tekniken så det krävs en tät matta av extremt effektslukande sändare över hela landet. Vad får vi för det?
  P1 håller en hyfsat snabb nyhetsbevakning från morgon till eftermiddag. På kvällar, helger och hela nätterna är det bara repriser. Både två och tre och fler gånger kan man höra samma program. Händer det plötsligt något viktigt ute i världen uppmanas man att ”lyssna i appen” så de kan sända repris på Kulturnytt istället.
  P2 kör bara klassisk musik eller prat på främmande språk. Här går det också dygnet runt.
  P3 orkar jag inte gå in närmare på.
  P4 sänder samma som P3 på nätterna. Sedan ska de lokala stationerna fylla dagarna. Det går inte så bra så det blir mest ett upprepande om idrottsklubben som ordnat loppis eller vad en lokalkändis har som favoritfikabröd. På helgerna kommer ett och annat underhållande från Stockholm med lite höjd men annars är det repriser och åter repriser.
  Förra gången i forntiden när det var elransonering tog SR sin del av ansvaret och drog ned sändningstider och effekter. Så summa summarum… Vi kan få en public service som klarar sitt uppdrag alldeles utmärkt om P4 fimpar de lokala tomgångsprogrammen mot något bättre (P4 Plus någon?) och P1 fortsätter, fast bara på dagtid. P2 och P3 adjö.

  59
 13. Hade det varit upp till mig hade jag lagt ned hela skiten!

  Som en klok person sa en gång.

  74
  2
 14. Public service är en stor, sossestyrd vänsterbliven skyddad verkstad. Skulle personalen där komma ut i konkurrensutsatt verksamhet skulle många av dem gå under. Tack och lov att det, än så länge, finns alternativmedier.

  89
  1
 15. Man häpnar ; problemet är det motsatta .Public service är ett aktivistiskt vänsterorgan som jag hoppas att SD tar itu med.Att inte M gjort det redan är ett allvarligt misstag. Den nya regeringen kommer få svårt ändå med de S-marinerade departementen och tjänstemän som inte kommer att underlätta regimskiftet.

  104
  1
 16. Är det Tabu att kritisera sossesopan o populisten Rosengren?
  Han bör kritiseras kraftigt o ofta o mkt!! Faan så pissnödiga en del pk-lirare blitt nu när vi fått en riktig regering snart… han som jäser bland alla pensioner o ersättningar trots att han ibland inte vetat var han varit

  84
  1
 17. SR och SVT´s förtroendekris är bara skapad av dom själva. Numera smusslar dom ju inte ens med sin brist på objektivitet. Dom sitter ju i knät på såzzarna och vice versa. När skattefinansieringen togs i bruk, så tilltog rövslickeriet på husse. Det blev ju plötsligt ofarligt när alla ändå var tvungna att betala. Ingen risk för licens-skolk. Närheten till (s) och (mp) är uppenbar och man biter ju inte den hand som föder en. Ju fortare de försvinner ur etern, desto bättre. Det svenska folket är redan hjärntvättat så det räcker.

  84
  1
  • Ljuv musik i öronen efter allt som Public service ställt till med:

   “Känns det för övrigt inte bra kamrater, att få står här i närheten av TV-huset, Filminstitutet, televisionens högborg. Med andra ord svenskhatets och lögnens högborg. Visst är det underbart. För det gav mig en viss tillfredsställelse, när jag tänker på det faktum att en vacker dag så kommer kanske en av oss, eller nån som oss att sitta där. Och då, då för en gångs skull så kommer svenskarna att få ett budskap om nationell stolthet till sig. För detta ska ni asgamar till medieråttor inte göra några andra föreställningar om. Vi kommer att segra! Och då kommer vi att driva ut lögnarna ur lögnens tempel, MED BÅDE PISKORRR OCH SPIKKLUBBORRRR…”

   ~ Magnus Söderman Folkets marsch 2008

   19
   1

Kommentera