Biden om Putins kärnvapenhot: ”Skämtar inte”

UKRAINA. USA:s president Joe Biden sa på torsdagen att risken för ett kärnvapenkrig är på sin högsta nivå sedan Kubakrisen 1962, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Krigsförbrytaren Vladimir Putin

Vladimir Putin är en kille jag känner ganska väl. Han skämtar inte när han pratar om att använda taktiska kärnvapen eller biologiska eller kemiska vapen, sa Biden på ett kampanjevent i New York.

-Pettersson säger att den Ryska Federationens president Vladimir Putin har hotat med kärnvapen över 30 gånger sedan han inledde den fullskaliga invasionen av Ukraina den 24 februari 2022. Putins militär underpresterar dessutom på alla fronter.

Om Vladimir Putin bestämmer sig för att använda kärnvapen i Ukraina kommer USA och dess allierade att förgöra Rysslands styrkor och utrustning i landet samt sänka den ryska Svarta havsflottan, har USA tidigare lovat.

-Pettersson tror inte det blir någon fred så länge Vladimir Putin har makten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Biden om Putins kärnvapenhot: ”Skämtar inte”

 1. Herr Pettersson, problemet är att även om Nato skulle förgöra Rysslands trupper i Ukraina, efter att ryssarna skulle ha kärnvapenbombat Ukraina. Vad händer sedan?

  Visserligen ryssarna som överlever NATOs motattack haltar tillbaka till Ryssland. Ska ukrainarna då känna sig som om dom har vunnit… efter att de ha fått massor med ukrainare dödade och landets infrastruktur förstört och nu när de har sin bästa ekonomiska tillgång, sitt fruktbara jordbruksmark strålande för tiotals år? Ska du äta någonting som har växt i Ukraina och säljs i ICA och möjligen lyser i mörkret?

  Innerst inne du vet, jag vet och tydligen också Biden börjar inse att det här var fel krigat. Gerillakriget hade varit billigare, mindre destruktivt och mindre farligt för alla.

  Och vad egentligen var fel me Elon Musks fredsplan? Att låta folk bestämma deras statstillhörighet brukar vara den rätta vägen till freden – eller hur?

  ”Give peace a chance”, sjöng någon. Och då var det rätt.

  17
  14
  • Naturen får ha sin gång och det ryska imperiet faller samman i fria länder som Tjetjenien, Dagestan och så vidare.

   16
   6
   • Lustigt, när man föreslår samma behandling av Putteland som Puttebrigaden föreslår som det enda rättvisa för Ukraina så blir de genast negativa. Antar att de anser att dubbelmoral är dubbelt så bra.

    7
    3
   • Angående ”samma behandling”… många tyckte att Gandhi var en klok man när han sade saker som: ”An eye for an eye will only make the whole world blind”.

    Själv tycker jag att de inte våre något helt fel om dom ryska liberaler skulle nu sätta all sin energi för att döda hela den ryska politiska krigsledningen. Men den saken är jag ganska säker att om kärnvapen kommer att användas, då har politikerna på alla sidor misslyckats totalt.

  • Fråga inte mig vad som händer sedan. USA/Nato talar om för Putin vad som händer om han använder taktiska kärnvapen i Ukraina.

   På samma sätt talade väst om för Putin att de skulle hjälpa Ukraina med alla medel utom trupper på plats om han invaderade.

   Att folk ska bestämma sin statstillhörighet själva är klokt och det har Ukrainas invånare gjort. Drygt 90 procent vill inte ha något med Ryssland att göra.

   Siffrorna från de nyligen genomförda ”folkomröstningarna” är fria fantasier. Ryssar är i minoritet i Donetsk, Luhansk, Zaporizjzja och Cherson. De är i majoritet på Krim tack vare deportering av ursprungsbefolkningen.

   Att gerillakrig är mindre farligt kan du berätta för vietnameser, tjetjenier med flera.

   7
   1
   • Visst, dessa ”folkomröstningarna” hade ingenting med sanningen att göra. Och om 10 miljoner, eller en fjärde del, av alla Ukrainare har tvigats på flykt, lär andelen ukrainare som har lämnad dom ockuperade områden vara mycket stort. Så det våre svårt att ens ha riktiga FN- arrangerade folkomröstningar där.

    Och visst gerillagrigande kan vara hemskt, men det är det enda sättet som har visat vara effektivt båda mot Soviet och USA. Med sina 40 miljoner invånare våre Ukraina alldeles för stort för Ryssland att ockupera.

    Förstörelsen av Ukraina lär ha kostat redan 1000 miljarder dollar, hade man i stället gett Ukrainare 100 miljarder lån / bidrag för att betala ut belöningar för döda ryska ockupantter. Dom ryska soldater skulle då själv ha börjat döda varandra för att få dessa betalningar. Med 100 miljarder dollar hade man fått ihjäl åtminstone 100 tusen ockupantter. En miljon dollar per dödat ryss. Hade jag varit en rysk soldat i Ukraina med en belöning på mitt huvud på en miljon dollar… ja jag skulle inte våga vända ryggen till någon.

    Slut resultat… Ukraina skulle vinna med mindre lidande och förstörelse.

  • Dina rader är jobbiga för att det ligger en hel del i det du säger, men, detta eviga ”men”, om Ukraina backar kan man också fråga sig vad som händer sen? Putin lär sig att han behöver ingen armé, han behöver bara fyra av en liten atombomb så får han precis allt han pekar på. Var kommer det att sluta? ”Får jag inte som jag vill raderar jag Storbritannien!” Ryssland tar Europa, Kina tar Taiwan och vissa delar av Asien. Nordkorea tar Sydkorea… det är bara att skramla med kärnvapen så löser sig allt…

   Om både du och jag har rätt blir det riktigt skrämmande, då är nog enda möjliga utvägen att alla med kärnvapen så fort som möjligt raderar Ryssland?

   Vi får helt enkelt vänta och se. Ett av många möjliga scenarier skulle kunna vara att Putin fyller sin domedagsubåt med stridsspetsar och låter den lägga ut (har redan skett). Sen smäller han av en liten laddning på behörigt avstånd från Ryssland, bortåt Lviv. Samtidigt hotar han (som vanligt) väst med att om någon svarar med attack mot Ryska trupper eller Svartahavsflottan så raderar Putin landets huvudstad.

   Detta låter säkert som ljuv musik i putintrollens öron men det bjuder jag på.

Kommentera