USA förgör ryska styrkorna om Putin tar till kärnvapen

UKRAINA. Om Vladimir Putin bestämmer sig för att använda kärnvapen i Ukraina kommer USA och dess allierade att förgöra Rysslands styrkor och utrustning i landet samt sänka den ryska Svarta havsflottan. Det säger David Petraeus, tidigare CIA-chef och fyrstjärnig amerikansk general, till ABC News.

Delar av ryska Svarta havsflottan.

Vi skulle svara genom att leda en kollektiv Natoinsats som skulle slå ut varje rysk styrka vi kan identifiera på slagfältet i Ukraina och på Krymhalvön samt vartenda stridsfartyg i Svarta havet.

Petraeus tillägger dock att han inte diskuterat frågan med USA:s nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan. Petraeus ser inte hur Putin ska kunna vinna ”Finns inget han kan göra”.

USA har meddelat Ryssland hur landet ska svara på en rysk kärnvapenattack skriver The Guardian.

Det går överraskande bra i nordöst och i söder för Ukraina, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi enligt Sveriges Radio.

Ytterligare två byar har befriats i Cherson-området, södra Ukraina uppger Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj enligt tidningen Meduza. De befriade byarna heter Archangelskoje och Miroljubovka.

Byn Borova i Charkiv-området har befriats, uppger tidningen Ukrainskaja Pravda. Ukrainska trupper genomför för närvarande rensning av området, enligt tidningen.

-Pettersson tror inte USA skojar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “USA förgör ryska styrkorna om Putin tar till kärnvapen

 1. Tror ni på allvar att Ryssland kommer att använda kärnvapen i Ukraina.
  Ryssland är ju granne med Ukraina så även Rysslands befolkning kommer att drabbas väldigt hårt om man använder kärnvapen.
  Att NATO överhuvudtaget spekulerar i det betyder för mig att en ny false flagg operation är planerad.

  31
  52
  • Det är Putin som hela tiden hotat med kärnvapen. Ingen vill tro på honom men han är en oberäknelig dåre så man kan inte vara säker. Han har redan skickat 60.000 ryska soldater i döden och sårat många fler. Han bryr sig varken om ryssarnas eller ukrainarnas liv.

   50
   19
  • Du har nog hört Putin hota med detta ett antal gånger, han skulle inte invaddera
   ukraina heller men gjorde det ändå? Putin säger en sak och gör en annan.

   35
   10
  • Frågan är inte vad våre klokast för ryssarna utan för Putin… för hans överlevnad och frihet. Det jag har hela tiden sagt är att om Putin kommer att låta sin arme bli slagen och tvingat ut ur Ukraina, eller om Putin hellre vinner genom at använda kärnvapen. Som ni ser nu blir det varje dag mer och mer frågor, varningar och hetsande för och emot kärnvapen användning. Så, vi är snart framme vid sanningens ögonblick…

   Det Petreus säjer om utplåning av ryssar _i Ukraina_ lär vara sant. Men som ni ser det finns ingenting om att attakera Ryssland, för att det skulle också förgöra USA och alla andra. Och USA vill någ inte begå kollektivt sjävmord för Ukrainas skull. Så om ryssarna kärnvapen bombar Ukraina. Nato förgör ryska trupper i Ukraina. Ryssarna svarar med mer och större kärnvapen bomber mot Ukraina för att få dem att kapitulera och skriva ett relativt ryssvänligt fredsavtal.

   Jävlar, mitt svenska har blivit nästan jättebra

   ps. fel krigat

   11
   21
   • Om Ryssland avfyrar en enda liten taktisk kärnvapenladdning så utplånas alla ryska soldater i Ukraina och hela ryska Svartahavsflottan.

    Ingen har avslöjat vad som händer om Putin skickar ytterligare en liten atombomb…

    En sak är säker, Putin kommer inte att kunna skicka större och större atombomber och sen sluta fredsavtal… 🙂

    19
    5
   • Mycket möjligt, men då krävs det att Putin använder kraftiga kärnvapen. Det betyder även att Putin, hans familj, alla ryssar och Ryssland försvinner tillsammans med oss andra! Vi får helt enkelt hoppas att han inte är så galen.

    12
    2
  • Gamling. Putin och Lavrov har hotat med kärnvapen över 30 gånger sedan 24 februari.

   Putin lovade att inte invadera Ukraina.

   Putin kallar inte kriget för krig.

   Putin ljuger om och nekar till allt. Han är kriminell och kan skicka atombomber som han sedan blinkar till. Men han lyckats ena Ukraina och EU. Och lyckats få Finland och Sverige att ansöka om Natomedlemskap. Snart har han Indien och Kina emot sig också.

   20
   11
 2. Ja, NATO kan utradera Rysslands konventionella militär på kort tid. Problemet är Rysslands kärnvapenarsenal. Ukraina hade massor av kärnvapen men gav upp dem på villkor om att Ryssland skulle respektera Ukrainas gränser. Det skrev Ryssland under på. Det avtalet var inte värt ett skit.

  41
  11
 3. Typisk demokrat: ”The Petraeus scandal is a series of events that garnered strong media attention when an extramarital affair between retired four-star general and then-Director of the Central Intelligence Agency (CIA) David Petraeus and Paula Broadwell became public information. Petraeus had chosen Broadwell to be his official biographer. She co-authored his biography, All In: The Education of General David Petraeus, when Petraeus was the International Security Assistance Force (ISAF) commander. On November 9, 2012, she was reported to have been involved in the extramarital affair with Petraeus that triggered his resignation as Director of the CIA when it was discovered by the Federal Bureau of Investigation (FBI).” (Wikipedia)

  Fick lämna CIA för att han inte kunde hålla gylfen stängd. Helyllekille.

  12
  28
 4. Ja det är väntat och självklart. Men problem är ju att landet är så stort och det innebär att det är ganska lätt att gömma flertal kärnvapen..
  Och det är knappast möjligt att invadera rysslan och leta efter kärnvapen ! Det är ett förstört och kallt land.
  Och stjärnor Nas krig i USA är väl nedlagt!! eller ??

  8
  2

Kommentera