Vänsterns SD-propaganda skrämmer människor på riktigt

PROPAGANDA. Vänstern har skruvat upp volymen så högt att de fått människor med invandrarbakgrund att på riktigt blir rädda för sin personliga säkerhet när Sverige byter regering. Det, om något, är att underminera demokratin, skriver Jan Emanuel på Göteborgs-Posten, förkortat av mig.

Jan Emanuel Bild: Göteborgs-Posten

Insikten gick upp för mig vad hat-demagogerna har gjort. Vad de har lyckats med. De har fått vanliga svenskar från minoriteter att känna rädsla. De har upprepat så många gånger att nazismen är på väg att de har fått det att fastna.

Det är en tragisk ironi att det är samma godhetssignalerande gäng som säger sig vilja rädda miljön, ha jämlikhet och fred som är de mest frekventa utövarna av hatets, motsättningarnas och smutskastningens retorik.

Detta genomgående från avgående partiledare, twittrande avsatta ministrar, panikslagna ledarskribenter och kulturpersonligheter som känner hur deras makt att döma andra håller på att rinna dem ur händerna.

Men vilket ansvar tar de politiska hatmånglarna som uppfunnit hotbilden och skapat polariseringen? Jag skulle säga inget. Därför faller ansvaret på oss andra. Vi måste berätta att det inte vandrar några nya nazister på vara gator. Det är sossar, centerpartister, liberaler och moderater som bytt parti. Mer än så är det inte. Det är svaret på en oansvarig migration, det är inte nazism, inte rasism, det är demokrati.

Vi underskattar hur skadlig delegitimeringen av den politiska motståndaren är både för den vänster jag själv tillhör och för ett lands politiska kultur. Vi sliter sönder det kanske finaste demokratin skapat – den ömsesidiga, oartikulerade, insikten i att min motståndare i de flesta fall varken är mer eller mindre ond än jag själv. Hon är blott en person med andra erfarenheter som därför kommit fram till ett annat, lika legitimt, ställningstagande.

Det är inte bara ett hån mot dem som flytt från förtryck på riktigt, att säga att förtrycket hotar igen när högern ihop med SD vinner val. Det är ett kirurgiskt angrepp på något mycket skört mellanmänskligt. Kanske just detta är det värsta vi gjort, trots alla andra tokerier.

Jan Emanuel

Jan Emanuel är socialdemokrat, riskkapitalist och gästkolumnist på Göteborgs Postens ledarsida.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Vänsterns SD-propaganda skrämmer människor på riktigt

 1. Ändå är vissa invandrare Sd:s bästa valarbetare. Som de som embarkerat bussens ”dubbelsäten” och halvlåg på ena sidan och hade fötterna på det motsatta sätena. Välkänt otrevliga och våldsbenägna och för stunden påtända vrålade de: Fuck Sd, fuck Sd!
  Jag kan garantera att bland bussens övriga passagerare, och då inte bara etniska svenskar, fanns de som under resans gång bestämde sig för hur de skulle rösta.
  Där fanns, på bussen, landsmän till de två skränande idioterna och de skämdes djupt och innerligt.
  Även busschauffören skämdes. Han hade hållit på ”ordning och reda, allas trevnad” och hade fått order om att ”inte provocera” genom att säga ifrån.
  Kanske hade t.o.m, arbetsgivare/arbetsledare talat om att de inte skulle stå bakom och stötta honom om han bröt mot ordern och blev misshandlad. Samma direktiv som jag själv fick, som lärare, redan i mitten av 80-talet i en rikskänd skola i ett utsatt område.

  16
  1
 2. Det ”anti-fascistiska” och ”anti-imperialistiska” Vänsterpartiet har visat sig vara det mest odemokratiska partiet och likaså visar de sig stödja fascism och imperialism då den kommer från ”rätt” håll.

  Något riktigt arbetarparti har ALDRIG Vänsterpartiet varit då de är och förblir ett ”transfereringsparti” befolkat av medlemmar och sympatisörer som lever på skattemedel.

  12
  1
 3. Socialister är per definition idioter och de insisterar på att bevisa detta om och om igen. Nu skrämmer de upp kulturberikarna, när den nya regeringen tillträtt och det visar sig att det blir bättre så kommer de framstå som ännu större idioter.
  Men inget ont utan att det har något gott med sig, förhoppningsvis åker massor av kulturberikare hem på grund av detta.

  33
  1
 4. Var ska vi börja, naturligtvis hos ledarna.
  Läste en nyligen inröstad lokalpolitikers erfarenheter.
  Det var värre än att råka ut för skoltidens omogna trakasserier.

  Exakt den svenska rädslan för främlingar, vilken nu har blivit en konstruerad tillgivenhet, för de du vet kan bli dyrt via en dom för, hets mot folkgrupp.

  Se bara på SD och Nyans, SD har fått bära hundhuvudet för mycket, men månar om Sverige.
  Nyans vill göra vårt land till ett islamskt land, men har inte pressen och deras enögdhet emot sig.

  Det har varit hög tid att välja för decennier sedan, men vi kanske fortfarande hinner stoppa de nyanserade känslorna
  innan det är för sent.

  47
 5. ”Det goda hatet”. Det extremvänstern som S, C, V och de Gröna Khmererna, Aftonbladet och Bonnier media håller på med. Samma som MSM i USA håller på med.

  47
  • Hemlig
   Att kalla folk för Khmerer, är ett exempel på ett väldigt olämpligt språkbruk, ägnat att splittra oss svenskar. Låt inte bitterheten ta överhand, arbeta för konstruktiva förslag.

   1
   34
   • Varför, ska vi kalla dem goda socialister istället? Det är ju samma sak som khmerer.

    22
    1
   • Bolund har visat förakt och hatat SD allt vad han förmår. Han har medvetet förstört Sverige och gläder sig över resultatet. Nu är det dags för honom att begrunda vad han ställt till med. Våran demokrati har lyckats placera honom långt bort, där han hör hemma. Illvilligare mänska är svårt att hitta. Han kallar SD för blå-bruna och förtjänar att kallas Khmerer, hoppas han mår som han förtjänar.

    30
    1
   • Ett parti som ser som sin livsuppgift att skapa så mycket hel**te de bara går för svenska folket, har gjort sig förtjänta av den beteckningen. De är samma andas barn som Pol Pots Röda Khmerer.

    4
    1
 6. Först vill pk skapa ett land med mångkultur och sedan när de förlorat makten, ska dom sabotera förutsättningarna för ett bättre samhälle.
  Pk vänstern i ett nötskal.
  De skiter i resultatet, för de vill bara sitta vid makten och tysta all opposition.
  Hatvänstern är ondskan själv.

  62
  1
  • Erik
   Vad är pk? De som hatar på alla tre sidor är försvinnande få, att vara upptagen av dem är kontraproduktivt.

   1
   21
   • Hoppas att det inte är så illa, att du missat betydelsen av pk?
    Då har du sovit de sista åren.😁

    9
    1
 7. Ja de har dragit paralleller mellan sd och adolfs förintelse. Om det inte är starkt nog, vad ska de dra till med då?

  Vi måste komma ihåg alla profetior som vänstern kastat mot sd och de som accepterar sd. För om profetiorna inte slår in så är det bevisat att vänstern använder ett av historiens värsta dåd för att skrämma sin egen befolkning.
  Att urvattna förintelsens fasor genom att använda dem i samband med lögnaktig propaganda borde jämställas med förintelseförnekelse!

  70
  1
  • Kerstin
   Du skriver ”de”, genom att generalisera använder du samma taktik som dem du kritiserar.

   1
   24
 8. Petterssons, läs dina kommentatorers olika rader på din blogg. På mig verkar det som både vänster högern och SD är lika goda kålsupare. Allt för att splittra och demoni ser varandra.
  .

  2
  75

Kommentera