Poserade med PKK-flagga – nu ordförande i civilutskottet

INRIKES. Malcolm Momodou Jallow är född i Gambia och är verksam inom Afrosvenskarnas riksförbund samt ordförande i Afrosvenskarnas forum för rättvisa. Sedan 2017 är han riksdagsledamot från Malmö och Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson. Malmöpolitikern Momodou Malcolm Jallow (V) utses nu till ordförande i civilutskottet. Vilka regler gäller för byggnader och bostäder? Vilket skydd har du som konsument vid olika köp? Det är frågor som civilutskottet har på sitt bord. Föräldrars skyldigheter, skadestånd och regler för olika företagsformer är andra områden utskottets ledamöter arbetar med.

Daniel Riazat, Momodou Malcolm Jallow (2:a från vänster) och Lorena Delgado Varas sitter i partistyrelsen för V. Bilden från Almedalen i år.

Det är ett hedrande uppdrag att få leda riksdagens arbete i civilutskottet. Inte minst eftersom de viktiga bostadsfrågorna ligger där. Bostadsbristen är stor och vi måste bygga fler bostäder till rimliga hyror. Vi kan vänta oss en tuff ekonomisk tid framöver där frågor om bostad och hyror kommer vara helt avgörande för många människor i vårt land, säger Malcolm Momodou Jallow.

Under Almedalsveckan i år genomförde flera riksdagsledamöter från Vänsterpartiet en aktion där de poserade med bland annat en PKK-flagga. En av dem var Malmöpolitikern Momodou Malcolm Jallow (V). Han utses nu till ordförande i civilutskottet. ”Det är ett hedrande uppdrag”, säger han i ett pressmeddelande. Kurdistans arbetarparti, vanligen omnämnt med sin kurdiska förkortning PKK, är en kurdisk organisation i Turkiet som är terroristklassad av Turkiet, EU, Nato, USA, Sverige, Finland och en rad andra länder. Sverige var det första landet efter Turkiet som terrorklassade PKK år 1984.

Malmö får 17 miljoner om dagen. Drygt 6 miljarder om året av Sveriges övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs trots att staden är full med mångkulturell kompetens. Momodou Malcolm Jallow (V) tycker inte det är några problem att alla får komma till Malmö.
Den ständigt kränkte Jallow demonstrerar i Malmö utanför ett galleri som ställde ut bilder av Lars Vilks och Dan Park. Foto: Roger Sahlström

Dan Park fick bra reklam och uppmärksamhet tack vare att Momodou Malcolm Jallow inte gillade Dan Parks gatukonst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Poserade med PKK-flagga – nu ordförande i civilutskottet

 1. (V) gör sitt yttersta för att stjälpa NATO ansökan. Kanske de kommer att stå i första ledet och välkomna de ryska fascisterna omde anfaller Sverige.

  Dagens ”anti-fascister” är de nya fascisterna.

  22
  1
 2. Ledarsidorna skriver i en längre artikel, bl.a. följande om Dan Park: ”All hans gatukonst är uttalat emot det politiskt korrekta och avsett som ett konstnärligt inslag i samhällsdebatten. Vad som upprör mest framgår med all tydlighet. I Sverige är det rasism. I Sverige råder det en stark konsensus där vi generellt stöder dissidenter i andra länder och konstnärer som bryter mot tabun. Inte sällan ger vi dessa kulturarbetare, men även journalister en fristad eller uppmärksamhet på något sätt. I Sverige fängslar vi inte konstnärer. Ja, förutom Dan Park. Förstås. Ska verkligen samhällskritisk konst vara så tabubelagt att det kan ge fängelse? Parks fängelsedom är lika lång som flera utdömda straff för våldtäkt…eller lika långt som en hustrumisshandel av normalgraden. Finns det någon som tycker att det är rimligt?”
  https://ledarsidorna.se/2022/09/bad-boy-park-brottsling-eller-konstnar/

  21
 3. Ja många speciella människor i utskotten numera. Men de har väljare bakom sig, så det är bara att acceptera.

  11
 4. Socialister är per definition idioter. Varför skulle de ändra sig bara för att de förlorade valet?
  Att de förlorade är DITT FEL!

  15
  2
 5. Här får Dan Park chansen att göra nya affischer så får vi se vem som vinner i framtiden.

  22
 6. Afrosvenskarnas Riksförbund är givetvis en extremrasistisk organisation som bara bygger på att främja en ras intressen gentemot andra.

  Texten i länken nedan beskriver ganska bra läget som vi befinner oss I sedan länge. Ett feodalsamhälle är på väg att växa fram igen där vi inte ska äga något och vara lyckliga över det. Ingen har någonsin varit lycklig i den typen av samhällen.

  ”It’s cynical and insane of the Overclass to try and force this intolerable arrangement on millions of people who are acclimated to freedom. They know this. That’s why they want comprehensive electronic mind control. It’s why they want mass immigration from poorer countries to more affluent ones. They want society to be composed of people who would not object to the notion of becoming obedient serfs in the dystopian cyberpunk surveillance state with smart cities and biometric implants that they’re trying to build.

  The rentier class attack the family as an institution because it represents a bargaining unit with interests diametrically opposed to theirs. They want you single, isolated, cut off from support, cut off from community, just another face in the crowd, just another cog in the machine, like Metropolis.”

  https://iceni.substack.com/p/spartacast-05?utm_source=substack&utm_medium=email#details

  21
 7. Hur kan man tillsätta en person som står för en ideologi som mördat miljoner människor och som fortsatt stödjer detta mördande.

  44
  1
 8. En kommunist och Neger ska alltså leda ett av riksdagens utskott. Kan inte funka, men den övergripande frågan är, vad gör han här`?

  49
  1
  • En ordförande som skall samarbeta med andra partier och som deklarerat att han hatar SD kan aldrig bli bra.

   63
   1
 9. Lerhyddor kan bli vanliga i framtidens Sverige.Lera och koskit är ett underskattat byggmaterial.

  72
  2

Kommentera