LNG-terminaler i Nederländerna

ENERGIPOLITIK. Rysslands terrorkrig i Ukraina har kastat in Europa i en djup energikris och det har lett till en jakt efter alternativ till rysk gas, olja och kol, rapporterar Sveriges Radio.

Gaslager i Rotterdam, Nederländerna. Hamnen i Rotterdam är Europas största som sysselsätter runt 250.000 personer.

Ett av länderna som snabbt lyckats hitta andra energikällor är Nederländerna – där anlände de första terminalerna för flytande naturgas för några veckor sedan och de fast har byggts ut.

Nederländerna har på kort tid gjort sig oberoende av rysk gas och har nu import och lager som räcker till deras egna behov och till export. 30 procent av Tjeckiens behov kommer från Nederländerna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “LNG-terminaler i Nederländerna

 1. Ja det är väl självklart att v änster sabbar allt man kan ..
  Men fråga istället om vi faktiskt behöver NATO när ukriana är klar med Ryssland så finns det ju ingen orsak att gå med i NATO ????
  Det är ju snarare ett problem NATO ? Man spelar ju med Turkiet ett jihad land som sammarbete med skurk stater som Iran och med Ryssland . Som snart upphör som stat i nuvarande form . Det finns ju ingen orsak att bjuda in NATO för att dela på krigsbyte och skadestånd från Ryssland?

  11
  7
 2. (V) saboterar den svenska NATO ansökan
  ———————————————————-

  Och vad händer med NATO ansökan när (V) har det ”goda” omdömmet att utse en PKK flaggbärare till ordf i civilutskottet???

  Luktar NATO sabotage lång väg! (V) visar att de fortfarande tror på den ryska fascismen och jag som trodde de var anti-fascister.

  https://bulletin.nu/poserade-med-pkk-flagga-nu-ordforande-i-civilutskottet

  13
  2

Kommentera