Socialdemokraternas kursgård Bommersvik har 2,2 miljoner i skuld till staten

INRIKES. Socialdemokraternas konferensanläggning, Bommersvik, krävs på 2,2 miljoner kronor av Tillväxtverket. Anledningen är att kursgården begärt och fått ut mer permitteringsstöd än man haft rätt till och nu väntar domstolsprövning, skriver Dagens Industri.

Bommersvik ligger i Nykvarns kommun, Södermanland

Bommersvik ägs av Socialdemokraterna tillsammans med ungdomsförbundet, SSU, och tillhandahåller kurs- och konferenslokaler både för partiet och externa kunder.

Nu kräver Tillväxtverket att Bommersvik ska återbetala 2,2 miljoner kronor som bolaget fått i stöd för att korttidspermittera personal under coronapandemin.

”Det blir ett väldigt avbräck förstås om vi blir tvungna att betala tillbaka hela beloppet. Det här året har varit bra för oss och alla i den här branschen för nu har vi haft möjlighet att samla lite i ladorna ,men åker vi på den här smällens så försvinner ju det”, säger Jeanette Svensson, vd på Bommersvik.

Enligt Tillväxtverket har kursgården inte haft rätt till de 2,2 miljoner kronor som betalats ut.

Jeanette Svensson säger att bolaget medger att betala tillbaka 1,5 Mkr, som bolaget inte behövde nyttja eftersom verksamheten kom igång snabbare än väntat, men att man har överklagat övriga 700.000 kronor till domstol.

Enligt Jeanette Svensson rör det sig om ett missförstånd mellan Bommersvik, fackförbund och Tillväxtverket om huruvida företaget var tillåtet att permittera per vecka istället för per månad.

”Det var en väldigt stor osäkerhet i början. Vi hade kontakt med de båda facken som vi har kollektivavtal med, vår arbetsgivarorganisation och Tillväxtverket för att skaffa oss information. Utifrån det gjorde vi en bedömning och valde att permittera per vecka för att kunna öppna upp när vi får in förfrågningar”, säger hon och fortsätter: ”Vi öppnar när vi får en bokning så det var också för att inte permittera mer än nödvändigt. Vi tyckte att vi gjorde en liten insats där för skattepengarna genom det.”

Bommersvik hade en omsättning på nästan 30 Mkr, med ett svagt minusresultat, 2019. Sedan kom pandemin och omsättningen sjönk till 14 Mkr 2020 med en förlust på 4,3 Mkr. 

Förra året svängde siffrorna uppåt och omsättningen ökade till 21 Mkr, återigen redovisades dock en förlust – då på nästan 1,4 Mkr.

Nu kan siffrorna alltså bli än mer röda om socialdemokratins kursgård tvingas betala tillbaka pengarna. Jeanette Svensson tycker att situationen är genant för Bommersvik.

”Det är klart att det är jättepinsamt. Vi är måna om att göra rätt och riktigt. Vi vill inte nyttja mer skattepengar än nödvändigt, vilket vi hade gjort om vi hade permitterat per månad”, säger Svensson.

Bommersvik AB

-Pettersson säger att Bommersvik har fått flera varningar i enlighet med alkohollagen.

Om Bommersvik på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Socialdemokraternas kursgård Bommersvik har 2,2 miljoner i skuld till staten

 1. Det hela kommer att sluta: ingen åtgärd! För det visar ju Sverige i dag:en ung man blir skjuten till döds = ingen misstänkt.

 2. Bommersvik är väl själva symbolen för såzzarnas politikerindustri, där t ex SSU är en mycket aktiv del av verksamheten. Men såzzarnas ljugarkarriär börjar tidigare än på Bommersvik och SSSU m fl. Partiet börjar redan hjärntvätten av ungdomar åren före nedre tonåren genom en annan fifflarorganisation, Unga Örnar. Så när ungdomarna senare i livet kommit så långt att dom fått en åtråvärd plats i Riksdag/landsting/kommun, är dom ordenligt dresserade och skolade för en plats i den trygga Riksdagsmiljön och diverse kommunfullmäktige. Med tryggade inkomster för lång tid framöver.

  Och för detta har dom getts många tillfällten att vara med och förstöra vårt kära svenska Fosterland, använda sociala medier som ett forum, där såzzarna sitter som småungar i ena hörnan och ägnar mer debattid åt brunsmetning av det Sverigevänliga blocket. Suger ut fackmedlemmarnas surt förvärvade pengar och ser till så att pensionärer kan spelar på deras lotteri på kredit. Inget konstruktiv kommer från den rödagrönbruna hörnan. Som andra rödgrönbruna partier är deras självpåtagna roll dra in pengar och sen driva på sin propaganda. I grunden ett kriminellt parti med polarna i V, MP och C.

  Den systematiska trestegs-hjärntvätten med Unga Örnar – SSU – Partiet har tydliga paralleller till kommunistdiktaturerna i Sovjetunionen och i viss mån DDR. I Sovjetunionen fanns organisationen Pionjärerna (7-10 år gamla dock som sk. Oktoberbarn), sen vidare till Komsomol och slutligen en partibok i det statsbärande kommunistpartiet.

  I DDR fanna FDJ, ”Freie” Deutsche Jugend, som ett tidigt karriärsteg på lögnens bana.

  Det är otroligt pinsamt och missvisande att Såzzarna har ordet demokrati i sitt partinamn, när det i själva verket är ett parti som – tillsammans med V, MP och C – uppfört sig på det mest svinaktiga sättet i valrörelsen dom senaste valen.

  10
 3. Tillväxtverket borde ha tillämpat samma regler som gäller oss visa bevis på utgiften sedan kan de söka.
  Nu blir det väl ett par hundratusen kronor i domstolskostnader helt i onödan.
  Politiker tänker olog somvanligt.ist

 4. Lögnfabriken på Bommersvik borde exproprieras och rivas. Avsozzifiera Sverige är ett måste om demokratin ska ha en chans att leva.

  21
 5. Jeanette Svensson har nog smittats av såzze-bacillen pga. allt för långvarig indoktrinering i sekten. Stödpengarnas avsikt var ju att lindra effekterna vid påtvingade permitteringar orsakade av pandemin. Men hennes fullständigt hårresande kommentar : ”Vi hade haft möjlighet att samla lite i ladorna”, är ju så befängd att man blir svimfärdig. Man anser alltså sig själva stå över de normer som alla andra har att förhålla sig till…..Precis som vanligt alltså.

  24
 6. Kanske någon indrivningsfirma kan driva in skulden med mångkulturella metoder – bomb på bommersvik!

  14
  1
 7. Precis vad elever får lära sig på Bommersvik – att aldrig erkänna och be om ursäkt för att man gjort fel. Hitta i stället på ett antal faktorer och personer att skylla på. Pengarna ska vi behålla.

  29
 8. Inga problem; Såzzeriet vet hur man damsuger folk på pengar; partimedlemmar, fackmedlemmar och lyckosökande pensioner som spelar deras lotteri. Att fr a folk stannar kvar i LO-facken som duger ut dom på pengar är helt enkelt obegripligt, det går liksom bra att enbart vara med i a-kassan.

  25
 9. Sossepartiet har alltid likställt sig med landet Sverige, dom kan inte fatta att
  det bara är första bokstaven som är samma, Sverige är den arbetande befolkningens
  land, det är slut nu med att ”vi gör som vi vill ” det är nya tider.

  31
 10. Vad Svensson sa: ”Vi vill inte nyttja mer skattepengar än nödvändigt,…”
  Vad Svensson menade: Vi vill inte nyttja mer skattepengar än vi kan komma undan med, …

  29
  1
 11. Hoppsan , här ser vi toppen av den sossemicklande bidragskorruptionen .
  När den nya regeringen går igenom bidragsutbetalningarna till ”bildningsrörelsen” och allehanda skumma föreningar som inte gynnar någon annan än bidragsmottagarna och fungerar som röstvärvare , kommer massor av den här sortens aktiviteter avslöjas .
  Men då krävs det att de nya makthavarna orkar behålla sin integritet.
  Som SD,arna blivit behandlade borde det inte vara så svårt , men M , KD och L är nog så historiskt belastade att de helst vill sopa under mattan .
  Framtida välbetalda utnämningar kan ligga i potten .

  30

Kommentera