Protesterade i rysk tv – har rymt och är efterlyst

UTRIKES. Tv-journalisten Marina Ovsyannikova blev världskänd efter att ha protesterat mot kriget i rysk tv. Nu är hon efterlyst efter att ha rymt från sin husarrest, rapporterar Reuters.

Marina Ovsyannikova protesterar mot kriget i Ukraina i rysk tv

Ovsyannikova häktades i augusti och sattes i två månaders husarrest i Moskva. Hon riskerar upp till tio års fängelse för att ha ”spridit falska uppgifter om Rysslands beväpnade styrkor”.

Enligt statsägda kanalen Russia Today har hon flytt och befinner sig på okänd ort.

Kanalen citerar Ovsyannikovas ex-make: – I går kväll lämnade min exfru platsen som domstolen anvisat henne för husarrest och flydde tillsammans med min 11-åriga dotter.

Marina Ovsyannikova har rätt när hon kallar Putin en mördare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Protesterade i rysk tv – har rymt och är efterlyst

 1. En stark och orädd kvinna som gjorde en övertygande protest mot tingens ordning. Hatten av för människor som vågar utmana förtrycket!

  7
  1
 2. Putte är ändå slut det är bara en tidsfråga innan han låser in sig som Hitler.Tryck
  tummen ner på den jävla vänsterhycklare om ni kan,ni är körda ni med.

  12
  5
 3. I den kriminelle Putins Ryssland är sanningen kriminell. Förekommer också en del enklare vänstervarianter här i Svea rike.

  27
  5

Kommentera