Utsatta invandrarområden

INSÄNDARE. I morse när jag lyssnade på sjunyheterna på P1 så var det dags igen. Till leda har man nu hört uttrycket ”utsatta områden” och denna gången handlade det om Ronna i Södertälje som tydligen är ett av dom femtioelva ”utsatta områden” som finns i Sverige.

Sandor Herold med ett ”utsatt” bakverk

Det rätta benämningen för dessa områden är helt enkelt invandrarområden och inget annat. Precis som den rätta benämningen för ”gängkriminalitet” naturligtvis är invandrarkriminalitet.

Vad skulle den s k utsattheten bestå av i dessa invandrarområden? Dom stackars ”utsatta” har tak över huvudet och ett stort antal av dom ”utsatta” behöver inte ens betala hyran av egna medel, dom ”utsatta” har rätt till garantipension utan att ha behövt jobba en enda dag i Sverige, dom ”utsatta” har rätt till försörjningsstöd, man har rätt till sjukvård och tandvård, dom ”utsattas” barn har rätt till skolgång och utbildning och säkerligen finns det ännu fler saker som dom stackars ”utsatta” har rätt till.

Så vad f-n består utsattheten av? Om utsattheten består av att dom stackars ”utsatta” är utsatta för skjutningar, sprängningar, anlagda bilbränder, misshandel rån och andra mångkulturella händelser i sina bostadsområden så är det ju dom själva eller deras avkommor som utsätter dom för detta. Så den påstådda utsattheten är i så fall helt självförvållad som jag ser det.

Dom som är utsatta är dom som av våra politiker genom den bedrivna invandringspolitiken är tvingande att via världens högsta skattetryck föda dessa från alla världens hörn hitresta s k flyktingar.

Märk väl, inte hit flyende utan hitresta.

Det hade varit mera rätt att kalla dom ”utsatta” för insatta eftersom man verkligen snabbt blir insatta i hur man på bästa sätt kan leva år efter år i det nya landet utan att bekymra sig om att behöva stå för sina egna kostnader och försörjning.

Sandor Herold, i högsta grad utsatt

Om Ronna på bloggen…

23 thoughts on “Utsatta invandrarområden

 1. Utsatta områden, är resten av Sverige, där vi riktiga svenskar bor! Det är VI, som är utsatta, AV DEM!!!

  STÖLDER, ÖVERFALL, VÅLDTÄKTER, MORD!!!

  Utsatta av dem, som bor i dessa INVANDRAROMRÅDEN!!!

  Eller kolla var de flesta grova brotten sker??? INTE ÄR DET I INVANDRAROMRÅDENA HELLER!!!

 2. Notera att det är ”våra” politiker som har tillåtit detta! De är de skyldiga – och för detta skall de straffas hårt. Skitstövlar och landsförrädare såsom Reinfeldt och Löfven har låtit detta pågå i flera år – utan åtgärd! Dessa ”människor” skall straffas hårt – man säljer inte ut vårt land – utan ansvar!

 3. ”Områden övertagna av medborgare i främmande länder”?

  Det är förövrigt områdena, inte invånarna, som är utsatta av – invånarna.

  • SANT!!! DÅ KANSKE ”UTSATTA OMRÅDEN”, är rätt benämning i alla fall!!!

   Utsatta områden, är områden som är utsatta för överfall och besittning, av främmande yttre huliganer, som inte passar in där, och inte har där att göra! Men då är ju mest utsatta områden, ÄNDÅ, där vi bor, DÄR STÖLDLIGOR OCH VÅLDTÄKTSMÄN, härjar, FRÅN DESSA OMRÅDEN SOM UTLÄNNINGARNA HAR -TAGIT- FRÅN OSS, SOM NU DÄR BOR, OCH SOM PK-KLIENTELET KALLAR FÖR ”UTSATTA”! VILKET ÄR ETT STORT SKÄMT!!!

   I alla fall i avseende på ”människorna” som bor där. Men inte avseende på området! D v s EN BIT AV VÅRT LAND SOM ÄR STULET AV OSS, OCH DÄRMED UTSATT AV KRIMINELLAS MAKT!!!

 4. Debatten har blivit så fel. Man kallar de ”utsatta” områderna för slödder områden, som om alla där är slödder. Och så är det ju inte. Finns många invandrare som går upp i ottan och jobbar bla med jobb som många svenskar inte vill ha. Många har dessutom flera jobb. Allt för att kunna skicka hem pengar till sina anhöriga.
  De kör våra bussar, t-banetåg, de städar, de fixar våra pizzor, de kör hem våra paket, de kör oss i taxi mm. Många av dessa bor i dessa ” slödder områden”. Problemet är att våra politiker inte ställer krav på invandrarna då de kommer hit. Krav att de måste passa in, annars är det bara att åka någon annanstans.
  Vi ska inte ha ett kravlöst samhälle och vi måste kunna få prata om problem utan att riskera åtal för hets mot folkgrupp.

  36
  3
  • Allt detta har medfört att konkurrenstrycket i dessa ovan branscher minskat, Den för utvecklingen så viktiga förändringsgraden minskat och många av dessa arbeten vill inte vanliga svenskar ha för att det helt enkelt INTE går att leva på dem i Sverige.

   Precis på samma sätt som rationaliseringarna förpassat Teko-industrin och andra industrier med lägre värdeförädlande bort ifrån Sverige.

   En stor låglönesektor, som även bygger på stora andelar bidrag till de arbetande medför att dessa låglönesektorer blir kvar på konstlad väg trots att de som arbetar i dem kräver lika mycket social välfärd som övriga grupper.

 5. Kerstin
  Landsbygden är ett utsatt område. Många saknar god utbildning och har lågbetalda jobb. De tycker att det är orättvist och vill ha bättre lön. De har långtråkigt för det finns inget roligt att göra där. Många tycker att staten skall gripa in och tex skapa jobb med bättre lön. De har långt till allting och tycker att det skall finnas ett sjukhus nära där de bor. Bara för att det finns malm, skog och älvar så bör de ha det bättre. De är avundsjuka på folk som bor i större städer och förstår inte att folk har flyttat dit för jobb och utbildning.
  Vi får hoppas att Ebba löser deras problem.

  4
  25
 6. Såzzarna håller ständigt på med fix o trix för att försöka dölja sitt eget misslyckande.
  * Arbetslösheten förvandlas till ”Arbetskraftsresurs”.
  * Att plötsligt, likt ett U-land Fimpa elförsörjningen förvandlas till ”Flexibel el-kapacitet”.
  * Självförvållade Problem förvandlas till ”Utmaningar”.
  * Människo-slakt förvandlas till ”Stickskador”.
  * En Magnum eller Glock förvandlas till ”Pistolliknande föremål”.

  *Utsatt område kanske kan kallas ”Resurs-park för Valboskap”.

  56
 7. Jag vill kalla dessa områden för slödderområden med tanke på deras kapacitet att
  förstora det mesta,med tanke på mord bränder våldtäkter balkongdyk mm mm.

  38
 8. Vänsterimporterade utsatta områden med försörjningsstöd och medborgarskap.

  35
 9. Ord som ”utsatta områden” är socialisternas förskönande och förvrängda beskrivning som de gjort till svenskt PK-språk för att lättare driva igenom sina agendor med maximal invandring.
  Jag tror inte riktigt högern har insett vad vänstern åstadkommer med sin propaganda, propaganda som inkluderar en förvrängning av verkligheten.

  55
 10. Utsatta områden…
  …vem har satt ut områdena där?
  Vilka förde områdena till utsatta platser? När blir en plats utsatt område? Var går gränsen för att vara ett utsatt område? Är det arbetsovilja som avgör ett områdes utsatthet?
  Ja, frågorna är många kring de korkades retorik

  Men – Är det invandrares närvaro som är signifikativt för ett utsatt område?
  Är de utsatta områdena oönskade?
  Om ja på båda frågor, ta då bort invandrarna och problemen är lösta!.

  Utan invandring inga utsatta områden!

  63
  1
 11. Sandor skriver om att s.k. flyktingar från alla världens hörn rest hit, citat: ”Märk väl, inte hit flyende utan hitresta”, och att de har kunnat resa hit på grund av våra politikers invandringspolitik. Väl här undervisas de i svenska för invandrare. En undersökning har gjorts av det politiska och ideologiska innehållet som finns i SFI:s kurslitteratur, där det svenska samhället och vardagliga händelser beskrivs med en kraftig ideologisk slagsida åt vänster. Historien har en politisk snedvridning, och beskrivs nästan enbart ur arbetarrörelsens perspektiv, med socialdemokratiska politiska budskap som smygs in i vardagssituationer.

  Ur undersökningens text:
  ”Hur kommer det sig att en offentlig myndighet väljer att beskriva Sveriges historia med så tydlig politisk slagsida? Det socialdemokratiska maktinnehavet är till sin tidslängd unikt bland demokratiska stater och det har skett en mycket stark sammanblandning mellan det socialdemokratiska partiet och offentliga myndigheter. Långa maktinnehav får effekter, uppfattningar om vad som är neutralt förskjuts i maktens riktning. Det är ett allvarligt demokratiskt problem.”
  https://timbro.se/app/uploads/2006/03/9175666138.pdf

  54
  • Sossarnas historieskrivning påminner mycket om muslimernas, där allt viktigti börjar med Mohammed.
   Allt före sossarnas uppkomst är ingenting värt och bör förringas och rivas ner och ersättas med något godkänt socialdemokratiskt.
   Inte ens gatunamnen från förr får vara ifred.

 12. Att upplåta vårt land till främlingar med en helt annan kultur och religion samt inte ha resurser till att ge dem arbete är politikers misstag.
  När politikerna ej erkänner sina misstag utan vältrar över ansvaret på kommuner och polis blir det olöst.
  Alla med UT som inte klarat sin försörjning skall ut. Alla som inte har lov att vistas i landet, ut s.f.s.m.
  Deras religiösa ledare måste ta ansvar för sina gesiplar, likaså föräldrar skall ta ansvar för uppfostran av sina söner. Låt straffen bestå av utvisningar, vilket spar miljoner för statskassan.

  59
 13. Utsatta områden? Vad är det vi utsätter dem för?

  Utsättande områden är väl ett mer korrekt uttryck?

  30
  2
 14. Ja det är märkligt att höra nyheterna, med anledning av valet i Brasilien,
  så hette det det ”högerpoppulistiska” partiet, medan vänstern kallas just
  bara vänstern? Ingen Popposlism där inte, vänstern består endast av ärliga
  rekorderliga sanningssägare? Enligt SVT/SR. Dom gömmer inte på vems sida den falska kanalen berfinner sig på.

  56
  1
 15. I Danmark kallas motsvarande områden med ”låg socioekonomisk status” för sitt rätta namn – Ghetto !
  Man har även en ”Ghettopakke” , dvs ett polisiärt och lagstiftande program / paket för att hantera den extrema brottsligheten där.

  VARFÖR skall det vara så svårt att säga samma saker om samma företeelser i Sverige ?

  74
 16. Helt klart är att en ny regering har en oerhört stor utmaning framför sig.
  Ska bli intressant att se hur de ska tackla problemen. Samhället har försökt bekämpa narkotikan i 60 år och hur har det gått. Att släppa missbruket fritt är ingen lösning.

  44
  2
 17. Byggnaderna är det sannerligen inget fel på, största problemet är att de är utsatta för invandrare som kan förstöra det mesta.

  81
  • Miljonprogramsområdena anlades för oss svenskar och för att våra barn skull ha bostäder även i framtiden. Man lånade ur våra pensionsfonder med mycket låg ränta och husen som byggdes var toppmoderna även för vår tid mått mätt.
   Under en period hade vi överskott på lägenheter, troligen för att befolkningsökningen inte blev det förväntade. Man t o m talade om att man behövde riva det som inte blev bebott, vilket också skedde lite begränsat.
   Allt löste sig ju sedan när importen av valboskapen väl tog fart. Den tog ju en sådan fart att nu för tiden har vi bostadsbrist

Kommentera