Dagens tankeställare 127

I Helsingfors står ett minnesmärke som Greenpeace reste 2010 till minne av riksdagens beslut att bygga ut kärnkraften i Finland.

”Till minne av själviskheten” lyder inristningen på granithällen, åtföljd av namnen på riksdagsledamöterna som röstade för beslutet.

Normalt funtade människor reser monument över historiska bragder eller för att hylla sina stormän. Inte de gröna. De skymfar sina meningsmotståndare och gör därmed sig själva ihågkomna för sin egen nedrighet.

Rune Holmström

Foto: Jenni Gästgivar

6 thoughts on “Dagens tankeställare 127

 1. Ja gröna skitstövlar gör en koppling mellan kärnkraft och kärnvapen???
  Och detta är ju en del av USA ider att förhindra kärnvapen spridning då man utgick från att alla som hade kärnkraft i ondon försöker producera egna kärnvapen som ansåg att man hade någon form av Monopol.
  Detta höll man på med tills en indier plockade i hopp en ritning till en bomb med tysk uranhrxaflurid (yello cake)
  Och en kinesisk centrerifug .
  Då tröttnade jänkar och lag med sin desinformation men dessa Green panke dom har liksom inte inser att man arbetade jänkarna?

  Man sitter fast i detta och inser inte skillnad på kärnkraft och kärnvapen det besvärande är ju att det material man kallar för avfall är det som är lämpligt till kärnvapen och dom senaste reaktorerna branner ju av plutonium alltså avfall!

 2. Finland vårt grannland som hade en stor krigsskuld till den Ryska björnen.
  Tro inte finländarna beklagade sig, nej allt var byggt, isbrytare mm.
  Att även finnländarna blev liberalare och tillät en sådan vanvördig sten blir något för de som reste den att skämmas i eviga tider.

  11
 3. Det är nog bara rubriken på stenen som är fel, Finskan är ett svårt språk.
  Borde stått något om hur dessa kloka medborgare räddat energiförsörjningen. Inget som inte går att rätta till, flitig stenhuggare anbefalles.

  19
  • Visst är Finland ett ovanligt land , det finns ju bara ett Finland i hela världen ☺️

   16

Kommentera