S-kritik mot ordförandeval – SD: ”Halmgubbar”

INRIKES. Centerpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna har uttryckt oro över att Sverigedemokraterna får leda flera tunga utskott i riksdagen. Den avgående utbildningsministern Anna Ekström (S) kommenterar beskedet på Twitter.

Halmgubbe är en person som debatterar ohederligt. Bild från Ölands skördefest

”Jag röstade ju inte på M, L eller KD, så jag vet inte hur det känns i magen att i detta känsliga säkerhetspolitiska läge, när Sverige ska bli medlem i Nato och vara ordförande i EU, ha bidragit till att de ledande posterna i utrikes-, justitie- och försvarsutskotten går till SD”, skriver hon.

C-ledaren Annie Lööf skriver att beslutet är ”olyckligt och kommer påverka Sveriges anseende i världen”.

I en intervju med Aftonbladet avfärdar SD:s nya ordförande i näringsutskottet, Tobias Andersson, kritiken.

Halmgubbar. I övrigt får du gärna samtala med de berörda ordförandena för mer detaljer, säger Andersson (SD).

-Pettersson undrar om C, MP och S är nöjda med den förda politiken de senaste åren…

Anna Ekström (S) hade inga problem med att dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) klassades som en risk för Rikets säkerhet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “S-kritik mot ordförandeval – SD: ”Halmgubbar”

 1. Annie pratar om rättsstatliga principer. Är de kanske gymnasielagen hon tänker på. 9000 personer utan någon som helst asylskäl beviljar i praktiken hon permanent uppehållstillstånd. Rättsstat, pyttsan.

 2. Att inte de röd+gröna= verkligt bruna (blanda färgerna själv så ser ni) kan sluta upp med sitt hat, hot och bajssmetning… GE ER! Vi blågula vann… och äntligen får SD plats i utskotten ni förvägrat oss i 12 år.

  11
 3. SD fick plus 20% av rösterna i valet, tycker rödskrikan, miljöfascister och övriga sossar att bara deras egna röster skall räknas vid val i landet? Vill bara informera partierna ovan att det är VÄLJARNA som ger ett parti ett inflytande, inte kärringarna ovan, inte heller ett tyckande och rapande av floskler från kultureliten, mediaeliten och kändiseliten.

  33
 4. Kan de inte sluta gnälla och respektera valresultatet? Annie har ju sänkt Centerpartiet rejält med sitt kappvändande och tro att hon skulle få makt i någon regeringskonstellation med sitt agerande. Hela valet har ju enligt S+V+MP+C gått ut att prata om faran med SD, inget annat, allt annat hade ingen betydelse. Undrar hur länge Sossarna ska sura över förlorad makt vid köttgrytan? 4 år?

  26
  1
 5. Svar till Annie Lööf. Vårt anseende i världen är att vi är naiv, lättlurade och att vi har mycket pengar man kan lura av oss. Det är väldigt bra om det anseendet förändras.

  40
  1
 6. Så med andra ord anser Centerpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna att andra åsikter än deras egna ska typ bannlysas. TÄNK efter ni som fortfarande kan… Kommunism, fascism och kommunism…

  (Härligt att vara tillbaka)

  29
  1
 7. Skit i vad dessa sossar säger , de har fått sparken av folket och just nu står de i farstun och klär på sig för att gå ut . . . ☺️ 😉 😎

  55
  1
 8. Nu gäller det för SD att leverera för då kan vi i efterhand bevisa att s, mp och c ljuger för att skrämma medborgarna. Spara deras lögnaktiga uttalanden om negativt internationellt anseende, stopp för den fria pressen och demokratiska val, om fångläger och blinkningar mot ett nytt tredje rike.
  Deras lögner ska ligga dem själva till last!

  57
  1
 9. Vad är det för hybris-fasoner ? ”Bara jag själv är att lita på, alla andra är oduglingar” ????? Ta inte i så ni spräcker er ! Dom ska ju inte snacka om ”säkerhetsrisk” och ”dåligt anseende”. Här tar man tar sig alltså rätten att spotta på 1 330 325 demokratiskt avlagda röster, av väljare som tröttnat på maktgalna klåpare och som vill bidra till en mer ansvarstagande regim. Kan man inte acceptera den grundlags-skyddade demokratiska ordningen så återstår bara statskupp och diktatur. Och en sån oordning bör nog vara en större ”säkerhetsrisk” och bidra till ett ”dåligt anseende” likt avgrunden.

  69
  1
 10. De som kört sina partier i diket kacklar värst .
  Nu ruskar Sverige av sig den 12 åriga misskötseln av riket .
  Nu börjar den nya Svenska tidräkningen .

  71
  1
 11. Annie är lika vidrig som vanligt. C bör ha minst 50 års karenstid innan de ens ska få prata med regeringsblocket. Undrar vilken tokkärring CP röstar fram efter rödskrikan. Ådahl kanske?

  70
  1
  • Men att totalitör kommunism infiltrerade berörda utskott, var det ingen fara med!

   39
   17
 12. Vårt lands värdelösa feministiska regering, ”bästa tjejgänget”, har nu äntligen tvingats bort från maktens korridorer.
  Nu bildar man istället föreningen,”Bitterfittorna”!
  Ordförande blir Lillmogge.

  73
  2
 13. Det svider i sozzzekärringarna och kommer så att göra länge än.Dom trodde att dom oersättliga men så var icke fallet,sen att den andra C-häxan gapar ger vi blanka fan i.

  70
  1
 14. Vilka halmkärringar, vandrande foilehattor o tokor
  Rödskrikan har redan förstört landets anseende o en korkat outbildat utbildningsmygelminister som fuskat med fakta,, haha med de rövbruna mot avgrunden
  Gör om gör rätt ni blågula hjältar

  64
  1

Kommentera