Turkiet fördömer ryska annekteringen

UTRIKES. Turkiet fördömer den ryska annekteringen av fyra ockuperade ukrainska regioner, skriver utrikesdepartementet i ett uttalande enligt Reuters. ”Detta beslut, som utgör ett grovt brott mot de etablerade principerna om internationell rätt, kan inte accepteras.”

Två muntra herrar, Vladimir Putin t.v. och Recep Tayyip Erdogan. Bild från Rysslands president kansli.

Vidare skriver departementet att man fortsätter uppmuntra till ett avslut på kriget, ”som blir allt allvarligare”, genom förhandlingar.

Landet har sedan krigsutbrottet försökt anta en medlande roll, och stod värd för förhandlingar mellan Ukraina och Ryssland tidigt under invasionen.

Turkiet har kritiserat invasionen och skickat drönare till Ukraina, men bibehåller diplomatiska band till Moskva och kritiserar sanktionerna mot Ryssland. Turkiet har som de flesta länder i världen inte erkänt annekteringen av Krim 2014 heller.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Turkiet fördömer ryska annekteringen

 1. Ålänningar talar svenska. Ålänningar vill tillhöra Sverige och sedan Sverige grundades så har Åland större delen tillhört Sverige. Skulle man rösta skulle finnarna förlora. Sverige ville naturligtvis ha Åland men från Genève skickades en rapportörsgrupp till både Finland och Sverige. Min gissning är att Finland mutade dessa herrar med både koskenkorva och pengar. 1920-1921 så utspelades detta drama. Branting den fegisen undvek frågan. Ålänningar tillhör ett land de saknar band till och vars språk de inte förstår.

  34
  3
   • Det var ju faktiskt så det gick till. NF bestämde med England i spetsen att Åland inte skulle gå tillbaka till Sverige efter Finlands frigörelse från Ryssland. Man ignorerade därmed helt ålänningarnas önskemål.

    7
    6
  • Inte så säker på att Ålänningarna vill tillhöra Sverige längre. Inte med tanke på hur misskött vårt land varit det senaste kvartsseklet.

 2. Han kan inget annat än fördöma det eftersom skulle han erkänna den illegala ockupationen så skulle det innebära att kurderna i östra Turkiet skulle kunna göra samma sak. En fejkad folkomröstning och därefter utträde ur Turkiet.

  16
  3

Kommentera