Rensa staten – Den politiserade förvaltningen

POLITIK. Socialdemokraterna har missbrukat utnämningsmakten och politiserat den svenska förvaltningen. Jag har gått igenom vilka maktpositioner som måste neutraliseras för att Sverige ska kunna byta riktning.

Sverige genomsyras av socialdemokrati – oavsett vem som har makten. Under de senaste 100 åren har socialdemokraterna haft makten i 79 – och under sin glanstid i mitten av 1900-talet hade partiet ett obrutet maktinnehav under 44 års tid.

Hur har Sverige påverkats av denna socialdemokratiska dominans? Kan en ny regering obehindrat lägga om den svenska politiken? Och vad händer med ett land om ett parti växer samman med själva staten?

Dessa frågor tar jag upp i veckans video RENSA STATEN.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Rensa staten – Den politiserade förvaltningen

 1. Är det egentligen inte en mänsklig egenhet, att man vill ha folk med samma åsikter mm som man kan lita på som chefer för något. Om nu den blå sidan lyckas rensa ut några av den röda sidans tillsatta befattningshavare så kommer de nog att ersättas av folk som de blå kan lita på. Och då har vi ju samma problem, fast tvärtom.
  Jag tror att det bästa för landet vore om man kunde besätta statsförvaltningen med politiskt ointresserade introverta personer. Fast det är nog en utopi.

 2. Ja SD har en fördel man är inte bunden i olika lojaliteter !
  Eller vänskapsband med andra partin!
  Bara det gör att manöver utrymmet är ganska stort för SD så manöver utrymmet är ganska stort och man har möjlighet att bytta ut då kallade exsperteter

 3. Finansmannen Anders Wall så en gång “När Man städar en trappa börjar man uppifrån”.
  Och det är precis vad vi nu ser starten på .
  Det nya folkhemmet kommer att ha nya konstruktörer .
  Men förmodligen samma inredare , IKEA.
  ÄNTLIGEN

 4. Det blir ett gigantiskt städjobb för den nya regeringen för att röja upp och ändra på systemet så att det blir öppet och transparent.

  14
 5. Sossarna har växt till att bli staten, jag är övertygad att när dom hör ordet
  staten så tänker dom på sitt parti. Varända Tjänsteman är tillsatt på politiska
  grunder, inte för att dom är bäst på området!

  18
 6. För mig vore det bättre om H. J skrev istället för att filma. Går snabbare att läsa.

  4
  17
 7. Den nepotismen har nog de flesta myndigheter fuskat bort sedan årtionden. Det verkar vara ett medvetet sabotage mot polisen och indirekt ett landsförräderi, som pågår inom myndigheten. Några högsta ansvariga vill inte erkänna eller förstår inte hur polisen fungerar eller vad polisen behöver. Annars lutar det starkt mot att det är det en medveten kollaps, som regisserats inom myndigheten och ingen tycks kunna stoppa.

  37
 8. Tyvärr är det omöjligt att “rensa staten” utan att få hjälp utifrån.

  Skriver åt en vän

  26
  3

Kommentera