Fantastiskt korkat av Ryssland att annektera

UKRAINA. Den ryska annekteringen av ytterligare fyra regioner i Ukraina är ”ett i raden av felbeslut från rysk sida”, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi till Aftonbladet. – Putin har hamnat i en situation där han inte kan vinna kriget militärt. Dessutom har han främjat sig politiskt från hela världen, som inte accepterar en annektering. Det är en oerhört obehaglig situation eftersom den är så fantastiskt korkad, säger Paasikivi.

Överstelöjtnant Joakim Paasikivi, lärare i militärstrategi på Försvarshögskolan.

Paasikivi säger vidare att Ryssland genom annekteringen låst fast sig i en situation man inte kan backa från och att det därmed inte längre finns utrymme för förhandling.

Paasikivi bedömer fortsatt att det är osannolikt att Ryssland använder sig av taktiska kärnvapen, men om det skulle ske tror han att väst kommer att svara militärt, men med konventionella vapen. Han tror också att risken att Vladimir Putin avsätts ökar om han skulle använda kärnvapen.

Det finns en liten risk att Ryssland sätter in taktiska kärnvapen som en följd av annekteringen av ukrainska områden. Det kan i sin tur leda till ett hårt amerikanskt svar och att Putin avsätts. – Då kan en rysk kapitulation av nästa regim bli nästa steg, enligt överstelöjtnant Joakim Paasikivi.

USA har också varit väldigt tydliga. Men om ryssarna använder kärnvapen finns det ingen tvetydighet att det kommer ett svar från väst, sannolikt med konventionella vapen. Det skulle till exempel kunna vara att ryssarna plötsligt inte har Svarta havs-flottan kvar.

Vladimir Putin – En korkad man

President Putins order om att kalla in flera hundratusen människor i armén skakar om Ryssland – och enligt överstelöjtnant Joakim Paasikivi är draget ett stort misstag: “Putin har skjutit sig i foten”. Ljudfil från Sveriges Radio.

Putin skjuter sig själv i foten, flera gånger… Bild: Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Fantastiskt korkat av Ryssland att annektera

  • Det är när folk börjar lyssna på vilda fantasier och konspirationsteorier som botten går ur och vansinnet sprutar åt alla håll… Så här ligger det till, Ryssland startade krig, Ryssland kommer att få stå ut med olika motåtgärder tills ryssarna har lämnat Ukraina! Ryssland kan varken hota eller genomföra något som förändrar det. Det har varit tydligt redan från början. Synd bara att Putin inte förstår det.

   29
   13
 1. En liten passus om hur lite Puttes terrorister bryr sig om sina egna medborgare. Efter att den illegala annektering har genomförts som gör alla som bor i dessa område till ryska medborgare i evinnerlig tid så har Puttes terrorister mördat och skadat civila, de har bland annat bombat civila konvojer utanför Zaporizhzhia där det än så länge har plockats fram över 26 döda och närmare fyra gånger fler skadade.
  Vilket gör Putte till en massmördare av sitt egna folk.

  23
  8
 2. Det må vara korkat, men MYCKET farligt för världen, och oss, om han blir inträngd i ett hörn.

  Och om , om… det värsta händer, var tror ni missilerna kommer att gå??? Jo, ÖVER OSS MOT USA!!!

  14
  27
  • Löfvenbefriad:
   Hoppas verkligen du har rätt i dina profetior…
   Tyvärr tror jag knappast att vi i Europa kommer att skonas,när/om deras atomfyllda överljuds-messiler avskjutes !
   Har skrivit det tidigare.Från Ost-Preussen till oss lär det dröja c:a 1 minut,till London 1-2 minuter längre innan katastrofen drabbar oss.

   13
   22
 3. Varför heter det annektera, där är väl ingen skillnad på att stjäla o annektera,
  alltså är Putin en simpel tjuv som snott en bra bit land från en annan nation,

  sen går det något år innan han pressenterar ett nytt hjärnspöke om att där är
  fler Nazister kvar, och försöker ta en bit till?

  Förstpår inte varför han känner skräck för nazister, han använder ju deras metoder
  varje dag??

  20
  11
  • Annektera är väl det riktiga namnet här.
   Som bekant har folkomröstningar genomförts och folkviljan i oblasten var att en klar majoritet ville att provinsen bytte nationalitet.
   Man får förstås tycka vad man vill om det men sanningen är att inget hade skett om inte statskuppen 2014 hade genomförts.
   Då hade Ukraina varit intakt och inget krig hade startats, varken 2014 eller som nu 2022.
   Till det har Ukraina gjort flera stora misstag senare.
   Minsk 2 fördraget som undertecknades 2015 garanterade att Donbass skulle kvarstå i Ukraina dock med en autonom status.
   Kiev har aldrig hedrat Minsk 2.
   Man har bedrivit ett lågintensivt krig mot oblasten i 7 långa år där enligt utbrytarrepublikerna själva omkring 14000 människor dödats.
   Att Donetsk och Lughansk nu lämnar är bara naturligt och helt i enlighet med folkviljan däremot anser även jag att de andra två oblasten inte kan ställa samma krav idag.
   Dom skulle kunna utropa en egen nation likt de som exempelvis Kroatien och Slovenien gjorde innan befrielsekriget mot Jugoslavien var avgjort.
   Vi har i närtid haft ett antal nationsbyten i Europa där provinser utropat självständighet eller också ihopslagning med annat land (öst-väst Tyskland)

   17
   35
   • Som de flesta vet så har du fel! Inga folkomröstningar har hållits annat än i Putins galna huvud. De kan inte hållas några förrän Ryssland lämnat Ukraina. Folkviljan har tidigare visats tydligt, de vill inte ha något med Ryssland att göra! Att Putin skickat militär som ostrukturerat samlat in och tvingat in papperslappar med kryss på från folk på gatan visar bara vilken knäppgök Putin är. Stackars ryssar. Rysslands framtid hänger på att de gör sig av med pajasen fortast möjligt!

    29
    11
   • Thor:

    Jag råder dig att gå in och kolla på,Graham Phillips eller Patrick Lancasters Youtube kanaler.
    Finns massor av klipp där dom intervjuar lokala personer och ger dom möjlighet att förmedla vad dom nu tycker.

    8
    16
   • Mikael, tänk lite. Vem betalar honom för att göra detta? Han reser runt med sina ”livvakter” som direkt plockar oppositionella. Den som berättar sanningen hamnar i en av massgravarna. Jag skulle också fega ut och säga precis det jag vet att Putin vill höra. Det är inte värt ett skott i pannan att vara hjälte. Berättar någon sanningen för honom så klipps det ändå bort. Lyssna på alla som flytt istället. Nu har detta pågått så länge så att bara den som är extremt korkad har missat att all ”information” från Ryssland är falsk.

    11
    7
  • Det är ju då att Putin och hans regering har bestämt sig för att anikerat Ukraina men det gick ju inte som han trodde ?
   En vecka var väl det första tidshorisont?
   Och som det är nu kan Putin inte backa det innebär hans fall den stora frågan är kommer han att dra med sig hela Ryssland i fallet ?? Det finns ju inget som säger att Ryssland är arvtagare till Sovjetunionen det kan ju lika gärna vara Ukraina.
   Under ww2 attackerade Tyskland dåvarande Sovjetunionen nu mera Ukraina!? Tyskarna kom ju aldrig fram till nuvarande Ryssland man kom inte ens till Moskva !!
   Dom som kastade ut tyskarna var ju nuvarande Ukraina man hade ett stort pansar slag i Love

   9
   5
 4. Det har gått prestige i det att annektera dessa provinser i Ukraina. Någon annan förklaring finns inte. Vad skall Putin med dessa områden att göra? Även efter Sovjetunionens fall så är Ryssland det största landet i världen till ytan.

  21
  4
 5. Putin har med annekteringen målat in sig i ett hörn. Detta gör bara saken värre för honom.

  23
  12
 6. Alla diktatorer har väl varit psykopater,en del dessutom korkade, varav Putina en.

  Vi minnes de flesta, som stora ledare, nej som riktiga skitstövlar

  31
  16
  • Historiskt ska en diktator vara en tillfällig envåldshärskare satt att leda ett rike ut ur en kris. Ledare som inte kunnat enats om något annat har då utsett en diktator för att hantera en situation som inte kan hanteras av käbblande politiker. Numera är diktatorer folk som för egen vinning tilltvingar sig posten och skyller på någon kris. Putin är definitivt en av dessa moderna diktatorer.

   21
   11
 7. Paasikivi tycks vara rätt ute. Har hört ryktet att om Ryssland använder kärnvapen så ska först hela svarta havsflottan slås ut för att skapa en säker ingång till Ryssland för bombflyg. Sen ska Ryssland förvandlas till en grushög med bombflyg och tomahawkmissiler.,

  32
  17
 8. Jag var inne på Tass hemsida som hävdade att röstningen gått rätt till och att de nu kände sig befriade från nazisterna. Om det stämmer eller ej kan jag inte svara på men det är mycket blod på gatorna. Skäms gammelkommunist Putin. Du har blod på dina händer.

  38
  13
 9. Putte fryser i kylan. Hans lösning är att pissa i byxorna. Ett enkelt sätt att förklara vilken otroligt korkad idé detta drag är.
  Jag skulle bli förvånad om Ryssland har kvar hälften av alla sina regioner när detta är över. Enligt Moskvas logik ska den lokala befolkningen få rösta om självbestämmande. Alltså ska Dagestan, Tjetjenien med flera också vilja rösta om de vill ligga under Moskvas styre.

  27
  17
 10. Övlj Paasikivi kanske inte vet allting.
  Det pågår ett osynligt spel mellan olika stormakter.

  27
  22
  • Samma gubbar som lusat ner väst med invandring och kommunism. Man måste vara gravt förståndshandikappad om man inte förstår det samt att demokrati inte alls betyder att folk bestämmer. Pizzagate… Ja, ni fattar säkert.

   28
   6
  • Oskar:
   Har också fått uppfattningen att denna plötsligt uppdykta guru,har övernaturliga sinnen !!
   Är han möjligen landets raka motsats till f.d. Sosseregeringen ?
   Samtidigt har lyckats värva nya kommentatorer till bloggen som dagligen avslöjar Statshemligheter !!

   7
   20
   • Kan det vara den person som gick under namnet ”Janne”? Han ville bara hetsa upp och han verkade ta ut svängarna rejält. Jag tycker de är roliga och störs ej över deras utspel. Men samtidigt förstår jag Pettersson om han vill rensa upp bland dessa nötter.

    18
    6
  • Att den siste idioten inte är född ännu, visste vi. Men att så många idioter lever och går lösa, är lite överraskande.
   Jag tänker naturligtvis på Putintrollen och deras ”tumme ner”!

   22
   14
   • Har också funderat över det. De skriver aldrig något utan trycker nertummar så fort någon skriver kritiskt om Ryssland eller Putler. Kan det kanske vara deras ambassad som ’hedrar’ Pettersson med sin närvaro? Eller kanske någon med Virtual Private Network som flyttar runt för att lura spärren?

    15
    8

Kommentera