Åt frukost utan hijab, har fängslats

ISLAM. Iranskan Donya Rad åt frukost på ett traditionellt café i Teheran ihop med en vän – ingen av dem bar hijab. Bilden spreds på sociala medier under protesterna efter 22-åriga Mahsa Aminis död och de båda kvinnorna har hyllats för sitt mod. Nu har Donya gripits, skriver hennes syster Dina på Twitter.

Donya Rad till höger

”I går, efter att bilden publicerats, kontaktades min syster av säkerhetstjänsten och hon uppmanades att förklara sig.”

Systern säger att hon fått ett kort samtal av Donya där hon sagt att hon flyttas till avdelning 209 i det ökända Evinfängelset, en del som styrs av Irans underrättelsetjänst.

”Vår familj är väldigt oroad över hennes mående”, skriver Dina.

Mahsa Aminis död har fått stora protester mot kvinnoförtrycket i landet att blossa upp. Den 22-åriga kurdiskan dog efter att ha gripits av moralpolisen för att ha burit sin slöja på ett felaktigt sätt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Åt frukost utan hijab, har fängslats

  1. Både Ann Linde och Magdalena Andersson borde ta sig tid att åka till Iran och begära att få träffa dom fängslade kvinnorna. Men dom får inte glömma att ta på sig sina slöjor. Sen kan dom förklara att dom stöder alla kvinnor som bär slöjor precis som alla riktiga feminister i Sverige gör när dom ska visa sin feministiska politik.

  2. Ja det är uppenbart att värden svarar på dom attaker som islam och usami bin Laden ansvarar för det är alltså inte ett krig mellan stater utan ett krig mellan USA och dess aligerade mot islam !!
    Om man nu får det klart för sig då kan man börja med att rensa bland mullorna.. dessa så kallade kallifat är ju ett lockbete ett sätt att flytta målområdet.

  3. Bloggen är väldigt intresserade av huvudbonader, både fula och snygga. Själv är jag förundrad av svenskar som går omkring i cowboyhatt.

    1
    6
    • Vart tog ”Femen” förresten vägen???

      Kämpade mycket mot islamistiskt kvinnoförtryck!

      Och grundades faktiskt i UKRAINA!!! Värt att tänka på, i dagar som dessa!

      De spårade väl förståss, som är så vanligt med såna grupper, ur, och blev simpelt västregimfeminister!

      ANTAGLIGEN!

      4
      11
  4. Trist, men vi har nog här i EU med muslimska kvinnor som kämpar FÖR slöjan. Överhögheten tycks i alla fall vara ense i den muslimska sfären både här och där om att slöjan ska bäras,
    Kanske nyhetsförmedlarna vill att vi ska finna empati för muslimer i hemländerna likväl som för de muslimer som invaderar europa?
    Ledsen att mitt hjärta blöder för svenska fattig pensionärer i stället.
    Politik och religion har alltid bestämmt över folks huvuden, ofta mot deras vilja. Själv är jag för gammal för att vara rädd för framtiden.

    20
  5. Var är Sveriges allah gapiga feminister?har ni gått och gömt er som fega uslingar
    ut och demonstrera nu,jävla hycklare.Inte minst Strandhäll och kompani.

    40
  6. Var/när kommer Sveriges feminister att demonstrera mot detta förtryck av sina medsystrar i Iran? Blev verkligheten för jobbig? Skulle gärna ansluta i så fall.

    31
    • Feministerna bryr sig inte om kvinnoförtryck, om inte vita heterosexuella män är inblandade.
      Mångkulturen högre rankad inom pk religionen.
      Identitetspolitik blir helt ologisk och galen, om man granskar den lite och inte faller för flosklerna de vill förklara världen med.
      Alla som ifrågasätter pk, får inga svar på sakfrågor, utan blir istället smutskastade och kallad nazist, fascist eller allmänt ond människa.
      Allt fler har upptäckt dårskapen pk sprider. De står för hat, splittring och vill ständigt skapa nya konflikter.
      De är just vad de anklagar motståndarna för, väldigt onda o fega människor.

      33

KommenteraAvbryt svar