Mängder av döda efter orkanen Ian

VÄDER. Orkanen Ian har efter att ha passerat Kuba och Florida dragit vidare över Atlanten och väntas på nytt nå USA till kvällen, den här gången Georgia, South Carolina och North Carolina, förödelsen är enorm.

Spår efter orkanen Ian i Florida, USA.

Räddningsarbetare försöker nå fram till Floridabor i behov av hjälp efter att orkanen Ian, en av de kraftigaste stormarna någonsin i USA, dragit fram.

Antalet döda efter orkanen är okänt, skriver Sky News. Varken guvernören Ron DeSantis eller president Joe Biden nämner några siffror men båda bekräftar att man förväntar sig dödsfall.

Lee County är ett av de värst drabbade områdena. Polismästaren Carmine Marceno säger att antalet döda kan vara ”hundratals” och att tusentals samtal ringdes till larmnumret 911. Det finns också farhågor om att det inte gått att ringa efter hjälp i vissa områden på grund av strömavbrott och att mobilnätet legat nere.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Mängder av döda efter orkanen Ian

 1. Samtidigt blir man lite förvånad att dom bygger i trä och plåt, inte fan har man lärt sig nåt efter otaliga historiska stormar och vedermödor.
  Bygg i betong o stängbara stålluckor för fönstren….. jaja dom kanske lär sig.

 2. ”värsta storm någonsin”
  Inga stormar/Orkaner i modern tid har ens varit i närheten av de stormar/orkaner som härjade under Lilla Istiden och fram till ca 1950. Dessutom var alltid antalet döda p g a dessa stormar 10-fallt högre än vad är fallet idag, dock att dödstalen har minskat successivt. All statistik visar således på allt färre och mildare stormar över hela världen och att antalet döda minskar, samt att det moderna samhället har fått allt större motståndskraft mot fysisk förrödelse p g a stormar.

  Men nu passar ”Klimatbedragarna” på att vränga på verkligheten, innan gräsrötterna hunnit sansa sig. Givetvis är det alltid tragiskt för de som trots allt drabbas, även om effekterna minskat mot förr.

  18
 3. Självklart tragiskt på många sätt. En fråga som alltid dyker upp efter liknande katastrofer i Asien och Afrika. Kommer tusentals amerikaner nu att söka asyl som klimatflyktingar i Europa?

  13

Kommentera