Ukraina har befriat staden Kupjansk

UKRAINA. Ukraina uppger att de har återtagit hela staden Kupjansk som ligger i Charkivregionen, rapporterar AFP.

Staden är en viktig järnvägsknut som sammankopplar Luhanskregionen med det ryska järnvägssystemet, säger Ukrainas regionale militäre ledare Andrij Kanasjevytj.

Nyhetsbyråns reportrar i Kupjansk uppger på torsdagskvällen att de stundtals hör artilleribeskjutning i staden men att gatorna är fyllda med ukrainska militärfordon.

Samtidigt rapporterar Foregin policy att Ryssland har flyttat 80 procent av sina soldater vid gränsen mot baltstaterna till Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ukraina har befriat staden Kupjansk

 1. Det torde dröja 2-3 månader innan befintliga ryska förband förflyttats och ställts i utgångsgrupperingar runt Ukraina. Ryska motanfall är att vänta och det är inte ens säkert att huvudkraften rikas mot nuvarande frontområden. Ingen omöjlighet att slaget sker mot Kiev igen.
  Och om ca 6 månader kommer de nyvärvade reservisterna att sättas in.

  Något slut på kriget lär det inte bli på länge, eftersom USA/UK mål är att få ryssarna att avsätta nuvarande ryska regimen. Och det kommer inte att ske.

  4
  26
 2. Från och med idag kommer den ”speciella militäroperationen” kriget, att utspelas på Ryskt territorium. Undrar om det kommer att heta att Ukraina nu invaderat Ryssland?
  Uselt!

  21
  4

Kommentera