Svidande förlust för Svenska kyrkan provocerar

ISRAEL. Svenska kyrkan i allmänhet och ärkebiskop Antje Jackelén i synnerhet led en svidande förlust vid Kyrkornas världsråds senaste sammankomst. Kyrkornas världsråd vägrar gå klustret kring den avgående svenske ärkebiskopen till mötes och apartheidförklara staten Israel. Ett beslut som har framkallat irritation och ilska hos Jackeléns närmaste.

Antje Jackelén är ärkebiskop i Svenska kyrkan. Foto Magnus Aronson IKON.

Kyrkornas världsråds elfte sammankomst genomfördes i år i Karlsruhe, Tyskland. Mötet varade i åtta dagar med 655 delegater från 352 kyrkor i 120 länder. Även om Kyrkornas världsråd i många fall söker enighet är detta samarbetsorgan långt ifrån att vara eniga, det visar slutdokumentet som bör betecknas som en svidande förlust för den blivande före detta ärkebiskopen Antje Jackelén och inte minst socialdemokraterna i kyrkomötet samt Socialdemokrater för Tro och solidaritet.

Slutdokumentet om en rättvis fred i Mellanöstern gav upphov till diskussion. Den viktigaste stridspunkten var huruvida Israels politik gentemot palestinierna skulle kallas “apartheid” enligt internationell rätt. Världsrådet kritiseras regelbundet för att vara inte ställa sig över konflikten som en neutral och konstruktiv part utan att konsekvent ställa sig på de palestinska arabernas sida vilket kritikerna menar onödigt fördjupar konflikten och friktionen.

Debatten om Israel och palestinierna är inte ny i kyrkornas världråd eller hos dess medlemmar. Förra året krävde Svenska kyrkans kyrkomöte en utredning av Israel för att se om staten gjort sig skyldig till apartheid. Utredningen kom dock att läggas ner helt, vilket bland annat tidningen Dagen rapporterat.

Anledningen är att intresset verkar ha klingat av. Ingen av de 14 biskopar som Sveirge har är heller speciellt trakterade av att genomföra utredningen.

För klustret kring den avgående ärkebiskopen Antje Jackelén i allmänhet samt för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet är detta en stor förlust. Att efter år av stöd från Kyrkornas världsråd få se sig stå ensamma. Något som förstärks efter att svenska biskopar nu överger tanken om att apartheidklassa staten Israel.

Socialdemokraterna i kyrkomötet har dessutom konsekvent drivit frågan om att apartheidklassa staten Israel sedan flera år tillbaka. I den socialdemokratiska partigruppen som drivit frågan under gruppledaren Jesper Eneroth, son till S-ministern Tomas Eneroth, vice ordförande för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, ingår bland annat Ulla Löfven. Ulla Löfven är den tidigare statsministern Stefan Löfvens hustru. Wanja Lundby-Wedin (S) tidigare LO-ordförande och med i Socialdemokraterna verkställande utskott är 1:e vice ordförande i kyrkostyrelsen, alltså näst högst i Svenska kyrkan efter ärkebiskopen.

Läs mer på Ledarsidorna.se…

-Pettersson säger att Socialdemokraterna har kidnappat Svenska kyrkan och ställt sig på muslimernas sida…

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Svidande förlust för Svenska kyrkan provocerar

 1. Jag lämnade kyrkan efter ett protestbrev till Djävulén… då hon proklamerat att ”hon känner mer gemenskap med sina muslimska bröder än vita medelålders män”

  Vad fick jag för svar från kyrkan jag döptes,konfirmerades och gick i söndagsskolan? Jo ett kyligt… vänd Er till Din församling ifall utträde önskas.

  Man skulle ju kunna tänka att kyrkan borde vårda sina medlemmar bättre än att förespråka Islam och spotta på någon som betalt kyrkoskatt i 42 år.

 2. Svenska Kyrkan, LO, Tro och Solidaritet och vidare kopplingar till Muslimska Brödraskapet. Snygg samling detta. Om detta må vi berätta!

  • Svenska kyrkan bör återgå till vad den är avsedd att vara, en luteransk kyrka. Något moderniserad möjligen men ändå klart luthersk.

   17
 3. En välkommen och välmeriterad käftsmäll för kyrkorådet och fram för allt för
  Antje Jackelen, hon har varit och är ett sänke för kyrkan, hennes fjäskande
  för Muslimer och Islam, hennes fega beteende att med total tystnad förbigå
  när ett större antal kristna blivit förföljda och dödade av sådana som bekänner
  sig till religionen Islam: Ynkligt!

  58
  • Vår Herre låter meddela:
   Följande individer är nu förklarade ”persona non grata” i himmelriket:
   Antje Jackelin och Stefan Löfven.
   Dessa göre sig icke besvär!

   16
 4. Antisemism är en stor del av kyrkan i Sverige. Men senaste problemet är kvinnornas övertagande över den svenska kyrkan vilket ger enorma problem där broderskasrörelsen ger sig ut och fnaskar för politiska intressen ! ( Assange )

  35
 5. Socialisternas hat mot judarna lyser igenom ännu en gång. Judehatet och även kristenhatet inom socialismen är en fundamental del av ideologin och slutmålet med socialismen är att krossa den kristna, västerländska demokratin.
  Av denna anledning kunde socialistiska partier i den muslimska världen ta makten på 50-70-talen. De skilde sig inte speciellt från islams predikningar, de hatar judar och kristna samt ville krossa väst. Därför fick dessa regimer också stort stöd från Sovjetunionen under kalla kriget.
  Samma argument noterar vi nu från den socialistiskt styrda ”Svenska Kyrkan”.

  39
  1
  • Därför blir det enbart patetiskt när Sossar kallar Sverigedemokrater för
   Rasister, Speciellt när dom själva tycks hata judar, att Svensk Socialdemokrati
   var idegivare till tyskarna under andra V.K, bland annat det stora J i deras pass
   kom till efter förslag från Sossarna här. Men det talar dom tyst om!

   29
 6. I det ”tysta” har städningen av det Demokratiska Sverige börjat .
  Att paret Jacke’len städas bort är en del av den nya ordningen .
  Och en lycka för hela det religiösa Sverige .
  Nästa i tur är UD,s 261 illojala tjänstemän . Som ska nagelfaras och ställas till svars.
  Inte kan ett Demokratiskt land ha endast vänstervridna extraknäckande bidragsmicklande s.k diplomater .
  Penningslukande misskötta ställen som Malmö måste ställas under förvaltare som tar problemen på allvar . Att bara kasta goda pengar efter onda ger ingen effekt . Det borde sossarna i Malmöstyret sett för länge sedan . Men det förstår inte styret i Malmö .
  Här krävs en ordentlig genomgång .
  Sedan de stora ingreppen .
  Alla Myndigheter (ca 260st) måste inventeras och Chefernas jobb kontrolleras , och all vänsterkorruption städas bort .
  Biståndsindustrin kontrolleras från grunden . Svenska skattebetalare ska inte behöva betala för krig runt om ni världen , eller betala för att vissa religioner ska sprida sig i det Demokratiska Sverige .
  Parallellt med detta ska Militären , Polisen , Sjukvården , Tryggheten , Välfärden och Skolan rättas upp till Svensk standard . Så vi får valuta för vårt arbete och våra skattepengar .
  Och långt där borta ser jag ljuset i tunneln , trots allt .

  51
 7. Ha ha ha, vad händer?, lyder inte biskopar och kyrkor i andra länder kärringarna Jackelen och Löfven som är världens ljus och de enda upplysta i denna mörka värld. Jag är inte religiös men fortfarande medlem av svenska kyrkan mest pga kulturarvet och kanske lathet. Det är dags att i grunden reformera svenska kyrkan och plocka bort postkommunister och Islambeundrare från denna organisation.

  61

Kommentera