Rekryterare är öppna med att de bryter mot den officiella linjen

RYSSLAND. Militära rekryterare i Ryssland lämnar öppet ut information som visar att mobiliseringen inte följer de riktlinjer som Kreml annonserat offentligt, skriver tankesmedjan Institute for the study of war i en lägesrapport.

Rekryteringsaffisch i St Petersburg

Militärkommissionären Jevgenj Kudriavtsev i Novosibirsk säger till sibiriska medier att även icke-reservister ”naturligtvis” kan rekryteras för att möta Kremls efterfrågan. När det inte finns män med militär erfarenhet kvar så kommer man att rekrytera inom grupper som inte omfattas av den formella mobiliseringen. I dag är exempel på sådana grupper studenter, pappor med fler än fyra små barn, pensionärer och personer med funktionsnedsättningar.

Tankesmedjan skriver även att ryska myndigheter har börjat begränsa rörelsefriheten för medborgare i gränsregionerna för att förhindra försöken att lämna landet.

-Pettersson säger att Ryssland ägnar sig åt självskadebeteende. Hundratusentals unga män lämnar landet och det är de välutbildade som flyr…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Rekryterare är öppna med att de bryter mot den officiella linjen

 1. I Ukraina fördrev diktaturen oönskade medborgare genom att döda några som varning. Innan kriget hade alltså ca 10 miljoner Ukrainare lämnat landet, som alltså inte har 40 miljoner, utan hade ca 30 miljoner vid krigsutbrottet. De flesta flyktingarna var välutbildade.

  Efter krigsutbrottet flydde ytterligare några miljoner, övervägande kvinnor och barn.

  200000 ryska flyktingar är inte särskilt allvarligt för Ryssland. Och mest en väst-medial anka! Hur många ryssar reser normalt ut och in ur Ryssland under en dylik mätperiod?

  7
  30
  • Roland, många har lämnat Ukriana. 11,5 miljoner utresor har registrerats, men också 5 miljoner inresor. Data över gränspassager är svåra att dra slutsatser av. En del reser fram och tillbaka, bland annat för att se till anhöriga och egendom. Ukrainska män har också återvänt hem för att strida mot invasionsstyrkorna.

   Inom landet betraktades drygt sju miljoner människor som internflyktingar i juli, enligt migrationsorganisationen IOM.

   Ukrainas befolkning hade redan före invasionen minskat alltsedan självständigheten 1991, på grund av låga födelsetal. Invånarantalet föll från över 52 miljoner till drygt 44 miljoner (Krimhalvön inräknad) 2020. Med Krim och de ryskstyrda enklaverna i öster borträknade var invånarantalet före invasionen 2022 cirka 37 miljoner.

   https://www.ui.se/landguiden/lander-och-omraden/europa/ukraina/befolkning-och-sprak/

   14
   3
 2. Det är en gammal rysk tradition att bara uppfylla kvoterna. Precis som under utrensningarna under Lenin och Stalin så fick varje område en kvot av personer som skulle mördas, det fanns en ideallista på vilka dessa skulle vara men räckte inte de till för att uppfylla kvoten fick de ta vem som helst. Alla skulle uppfylla kvoten, ingen fick dra ner på kvoten men de fick gärna höja den.

  26
  4
 3. Det är inte bara högutbildade som flyr, alla med tillräckligt förstånd för att genomskåda Putin flyr. Lågbegåvade och funktionsnedsatta blir kvar och skickas till fronten istället. Det blir en rensning. Proryssar mals ner sakta men säkert. Snart inte många kvar.

  24
  4

Kommentera