Baltic Pipe invigd

ENERGIPOLITIK. Pettersson hade fel. Jag har tidigare påstått att gasledningen Baltic Pipe skulle invigas den 1 oktober 2022. Det är fel, gasledningen öppnades officiellt i går. Det cirka 900 km långa transportsystemet Baltic Pipe lanserats under en öppningsceremoni vid gaskompressorstationen i Brudno, nordvästra Polen i går. Polens president Andrzej Duda och de danska och polska premiärministrarna Mette Frederiksen och Mateusz Morawiecki öppnade symboliskt gasledningens ventil.

Baltic Pipe, i Nordsjön väster om Danmark är Baltic Pipe ansluten till ledningar som går från Norge till Europa.

Innan invigningen av rörledningen talade de polska och danska tjänstemännen om vikten av Baltic Pipe i ansträngningarna att stärka den polska suveräniteten och bli oberoende av rysk gas.

TVN24, polsk nyheter på engelska…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Baltic Pipe invigd

 1. Ja det är slutet för behovet av rysdk gas!!
  För Sveriges del gäller det att ta upp utan produktionen i Ranstad samtidigt bygger man kärnkraftverk i hela landet . Och överproduktion gör man vätgas av som man då förser nordisk paip med

  14
  1
 2. Det är stort och rätt att erkänna att man har haft fel.
  – Därför vore det inte mer än rätt att vänsterblocket erkänner att SD’s rötter är blygsamma mot Socialdemokraterna och Centerns samröre med Hitler under WWII, att vänstern hyllat Stalin och gillar kommunismen bättre än demokrati är ingen är deras fel.

  32
  4

Kommentera