Ryssland fortsätter det skamliga arvet från nazismen

UKRAINA. Nyligen skedde en fångutväxling mellan Ryssland och Ukraina. Ukraina fick tillbaka 215 soldater som tagits till fånga under det illegala ryska tettorkriget, och Ryssland har å sin sida fått tillbaka 55 personer, däribland Putinvännen och oligarken Viktor Medvedtjuk, som anklagats för förräderi.

Mihajlo Dianov innan fångenskapen

Flera av de släppta hade tidigare dödsdömts i skenrättegångar i Donetsk, anklagade för att vara legosoldater, trots att flera av dem bara var volontärer, sjukvårdare eller hade verkat i ukrainska armén en längre tid.

Ett foto som delades av det ukrainska försvarsministeriet fredagen den 23 september visar de fruktansvärda konsekvenserna av rysk fångenskap på en soldat, Mihajlo Dianov. På det första fotot ser Dianov vältränad och frisk. Men ett nyare foto, taget efter att han släppts ur fångenskapen, visar Dianovs utmärglade och synbart svagare kropp – med höger arm vriden. ”Den ukrainska soldaten Mykhailo Dianov är bland de lyckliga: till skillnad från vissa andra fångar överlevde han rysk fångenskap”, skrev det ukrainska försvarsministeriet bredvid bilden.

Mihajlo Dianov efter den ryska fångenskapen

”Det är så här Ryssland ansluter sig till Genèvekonventionen. Således fortsätter Ryssland det skamliga arvet från nazismen.”

Enligt Pravda har de ukrainska soldaterna inte fått träffa Röda Korset en enda gång i fångenskap som internationella regler föreskriver och de har inte fått vård och tillräckligt med mat.

-Pettersson säger att Putin liknar mer och mer sin idol och vi får hoppas att Vladimirs tid snart är ute…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Ryssland fortsätter det skamliga arvet från nazismen

 1. Tror inte det här beror på Putin. Ryska armen har alltid varit obarmhärtig.
  Med utpräglad pennalism i egna leden är heller inte bilderna direkt förvånande.

  6
  3
 2. Mycket västpropaganda nu, väst/EU verkar vilja ha ett nytt världskrig, därför skyller de allt på Ryssland, men konflikten är inte bara Rysslands fel.

  Bättre vore att sätta sig ner och diskutera fred, men varken Biden, UK eller EU verkar vilja det, och många i väst verkar tycka att det är värt att starta tredje världskriget i Europa bara de får trycka ner Ryssland och utöka NATO närmare och närmare Ryssland, skapa fred istället för fan, den nya kärringen efte Boris J i UK är ju beredd att trycka på knappen för kärnvapen även om det betyder slutet för Europa, sinnessjukt.

  17
  11
  • Krister
   Jag håller med dig till 100% 👍.
   Varken du eller jag är beredda att offra våra liv för Putins skull.
   Många människor beter sig just nu som självmordsbombare i sin tro.

   14
   10
  • Konflikten är inte bara Rysslands fel men kriget är bara Rysslands och Putins fel.

   Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har ringde till Putin massor med gånger och ville träffas för förhandlingar men Putin har inte varit intresserad.

   7
   7
 3. ”Det är så här Ryssland ansluter sig till Genèvekonventionen. Således fortsätter Ryssland det skamliga arvet från nazismen.”

  Personen på det ukrainska försvarsministeriet som skrev detta måste ha gått i svensk skola på senare år?

  De totalitära ideologiernas fallande tio-i-topp-lista: Islamismen (250 miljoner döda), kommunismen (125 miljoner döda), mongolerna (40 miljoner döda) och nationalsocialismen (11 – 17 miljoner döda).

  Kommunismen och nazismen var två konkurrerande totalitära ideologier. Kommunisterna försökte sig på en tysk revolution strax efter första världskriget varvid flera framstående medlemmar avrättades och detta debacle resulterade så småningom i Frankfurtskolan. Kommunisterna förlorade förövrigt maktkampen i Tyskland vilket sedermera resulterade i nazismens totala maktövertagande. I valet november 1932 blev nazisterna största parti med en väljarandel i paritet med SAP:s senaste valresultat (under en tredjedel).

  Om man med den historiska kompassen i behåll vill svärta ner Vladimir Putin genom att sammankoppla honom med historiska massmördare finns dessa på för honom närmare håll. På Röda torget finns Leninmausoleet och i Kremlmuren vilar Stalin. Eller varför inte Lavrentij Berija i Allmän grav nr. 3 på Donskoikyrkogården?

  Att försöka sammankoppla Putin med nazismen är trams inte minst i skenet av att flera av honom närstående oligarker är medborgare i Israel.

  15
  13
  • Argus:
   Är det inte så att de Socialister som styrt o drivit gamla Sverige i det elände vi idag upplever,är fullmatade med det enda onda ord dessa känner till,är ”Nazism” o ”Borgare” ? Blev själv kallad det sista på 50-talet,av en högt uppsatt fackförening-sosse….
   Att det i n t e är landets absoluta klokskap som styr,är ju ingen nyhet !
   Skymf-orden förändras genom åren,men just ordet ”Nazist” tycks ha överlevt dem alla…..

   13
   10
  • Om man nu kallar Putins regim för kommunism eller nazism är skit det samma men precis som Stalin och Hitler använder sig Putin av egen säkerhetstjänst och statsstyrd propaganda för att upprätthålla sin enväldesdiktatur.

   16
   5
 4. Ofta förvånas Stenbock över att så många av bloggens besökare,har så lite vetskap om,vad ett krig verkligen innebär !
  Oavsett om det är samma man på de två bilderna,skall ju den avmagrade vara tacksam,att kunna få återvända hem vid liv..,.
  Stora delar av de tvångsinkallde från båda sidor,ligger förbrända o stympade nedgrävda på någon okänd plats.
  En av dem som jag väl kände berättade,att han varje kväll under sin tid under Ryska fälttåget,önskade sig tillbaka till Berlin,och drömde åter få ligga i sitt badkar….
  När han 1946 återkom fanns vare sig huset eller badkar kvar… Endast ruiner och ruinhögar i den mängd,att han inte längre kände igen sig !
  En av 100-tals skildringar från 2:a VK,som jag fått mig till del……

  20
  12
  • Det är ju faktiskt år 2022 nu och man tycker att världen borde blivit mer civiliserad men nej, år 2022 har ett land bestämt sig för att med krigsmakt underkuva ett annat land. Detta i Europa.
   Och så finns det personer på den här bloggen som inte motsätter sig att en diktator får härja på med sina storväldesdrömmar.

   19
   15
 5. Var tid har sin jubelidiot till ledare, på 30-40 talet Adolf Hitler på 2000 talet, talet Wladimir Putin, båda lika maktgalna med inslag av Storhetsvansinne!

  27
  21
  • Tycker Oskar verkar vara ett fejkkonto.
   Om jag skriver vad jag tycker om såna uslingar som Oskar så blir det nog cencurerat pga svensk lagstiftning.

   24
   19
   • Bosse S
    Det är inte bara Oskar som undrar över om det är samma person på bilderna.
    Så du kan lägga ner fejkkonto hypotesen.
    Jag undrar över var de tre pigmentfläckarna i pannan och den på vänster kind har tagit vägen?

    13
    15
  • Näsan har inte så mycket underhudsfett att den ändras form såmycet av svält ?

   Bredden på näsan i förhållande till bredden mellan ögonen ser konstig ut . . Men å andra sidan så har han misshandlats en hel del och såren kan ha tillåtits läka innan fåmgutvexlingen ! (?)

   Sådant är svårt att bedöma på två enkla bilder , det enda vi vet säkert är att krig är sanningen bland de första offren !

   12
   13
 6. Samtidigt skickades 55 välnärda och omhändertagna ryska f.d. krigsfångar tillbaka till Ryssland där de kan klaga på att de inte fick rätt sorts juice till frukost under fångenskapen.

  30
  18
  • Finns videor på nätet med flera av de frigivna ryska soldaterna som berättar om hur dom blev behandlade och det är inga roliga historier.
   Dock sysslar båda sidor med propaganda, vi vet inte vad som är sant eller falskt här.
   De frigivna Azov befälen verkade åtminstone vara välnärda på de filmbilder vi sett av dom.

   18
   14

Kommentera