Inkallade ryssar anländer, minimalt förbereda. Protester över hela Ryssland mot kriget

UKRAINA. De första nyinkallade ryssarna har börjat anlända vid militärbaser för träning, efter att Vladimir Putin beordrat en delmobilisering. Det skriver det brittiska försvarsdepartementet i en lägesuppdatering. Enligt departementet har många av de inkallade inte varit en del av militären på flera år.

”Bristen på militära tränare, och hastigheten som Ryssland påbörjat mobiliseringen med, talar för att många av trupperna kommer att skickas till frontlinjen med minimal relevant förberedelse”, skriver brittiska försvaret på Twitter.

Under söndagen rapporterade flera internationella medier om att flera demonstrationer mot mobiliseringen hållits i Ryssland. Enligt Reuters ska minst 100 personer ha gripits i regionen Dagestan.

Dagestan är en huvudsakligen muslimsk region i Ryssland med en högre dödssiffra än någon annan provins i kriget. Dagestan har i århundraden, till och från kämpat för självständighet från Ryssland. Machatjkala är huvudort och delrepubliken har runt tre miljoner invånare.

Ny analys av BBC:s ryska tjänst visade att minst 301 soldater från Dagestan har dött, 10 gånger fler än i Moskva. Den verkliga siffran är sannolikt mycket högre.

Mer än 2 000 människor har gripits vid massprotester sedan Rysslands president Vladimir Putin tillkännagav den partiella mobiliseringen av militära reservister i onsdags.

-Pettersson säger att i Dagestan, liksom i grannrepublikerna har det länge varit oroligt och många reste därifrån för att slåss i Syrien, på islamska statens sida, mot Ryssland så har Putin otur drar han igång ett inbördeskrig också.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Inkallade ryssar anländer, minimalt förbereda. Protester över hela Ryssland mot kriget

 1. För Kasperfigurerna ute på Ö´n innebär ju det ökande antalet ryska soldater i Ukraina,ännu större börda att utbilda ytterligare yngre kanonmat,åt Ukrainas armé.
  Vinnarna (läs Oligarker o. Storfinansen) sitter i sina säkra orter och räknar vinsterna av Vapenförsäljningen,från främst GB,USA,Frankrike o. Tyskland !!
  Tänk om det hade lagts ner samma möda för,att få till ett vapenstillestånd o. förhandlingar,istället för tusentals nya offer…..
  Finns förutom ovanstående nämnda,inga vinnare i ett Krig !!

  10
  5
  • Stenbocken du verkar inte vara korkad men ändå försvarar du krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin och lite lömskt vidarebefordrar Kremls narrativ, varför?
   Det går inte att förhandla med en kriminell fullblodspsykopat som Vlademir Putin han bryter en överenskommelse när det passar honom.
   Om du ser på Swebbtv och tror på deras så kallade analytiker som Berglund och putinisten Lars Bern som till 110% som bara är Kremls megafoner.
   Swebbtv har verkligen sjunkit djupt i dyn med sitt ställningstagande i covid och nu som Puttes propaganda megafon.

   7
   6
   • Kent:
    Tack för ditt betyg…
    Nej jag vare sig tittar på eller läser sådana alster. Mitt eget omdöme ligger i att jag troligen ser det något mer neutralt,än många på bloggen. Har skrivit det tidigare och upprepar för dig,att ”det är a l d r i g den enes skuld,när två bråkar” !
    F.ö. söker jag taga del av olika länders reportage,och undviker de vänsterorgan som jag vet skiver mest sagor o.fantasier.(alltså i stort all inhemsk)
    Kan också råda dig läsa mycket historia. I dag märks att fler än jag hämtat delar av vårt vetande,p.g.a. detta. Ofta kopierar dessa dagens skribenter ordagrant händelser som skedde,redan för snart 100 år sedan…..inte bara i Ukraina-kriget.

    7
    3
 2. säger det igen………..fascistens kanonmat kommer inte att tränas. De ryska idioterna skiter i människoliv. Bara det inte gäller dem själva eller deras egna familjer.

  4
  6
 3. Problemet är att Putte skickade in träningsenheterna i maj till Ukraina. Därför finns det knappt några som kan träna upp dessa typer innan de skickas till fronten.
  Så det blir träning hur de ska marschera samt tar order i två veckor innan de skickas till fronten – med eller utan persedlar och vapen.

  11
  10
 4. Den här mobiliseringen visar att något gått väldigt snett i Ryssland.
  Och med dessa krigare som ses på bilderna kommer nog problemen snarare tillta än motsatsen.
  Ryssland faller samman i en snabbare takt än någon vågat gissa på.
  Oroligheterna i Ryssland kommer bara öka, det är ett som är säkert.
  Stödet för Putin sjunker enormt för varje dag som går.
  Det är nog 50/50 om det håller ihop för Putin till nyårsskiftet.

  27
  11

Kommentera