Ukraina har tagit kontroll över östbanken av floden Oskil

UKRAINA. Ukrainska styrkor säger sig ha återtagit kontroll över den östra banken av floden Oskil, rapporterar BBC. Floden ses som frontlinjen i de östra delarna av landet. Att ta sig över Oskil är en viktig milstolpe i Ukrainas motoffensiv i Charkivregionen och ett steg närmare ockuperade Luhansk.

De senaste dagarna har de ukrainska framstegen saktat ner, men president Volodymyr Zelenskyj säger att det beror på att man förbereder inför den fortsatta offensiven.

Det är inte stiltje, utan förberedelser för nästa steg. Ukraina måste befrias, hela Ukraina.

-Pettersson noterar att de ryska soldaterna inte vet vad de slåss för medan hela Ukraina slåss för frihet och oberoende.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ukraina har tagit kontroll över östbanken av floden Oskil

  • Östgranne, du anar inte vad det skulle innebära för Ryssland…
   Nuvarande sanktioner kommer att kännas som en smekning jämfört med vad som skulle komma.

   18
   4
  • Du borde verkligen sluta drömma om att Putte bränner av några kärnvapen i Ukraina. Du verkar närmast besatt av detta.

   13
   4
   • Här i Finland har många högt rankade expreter på sistone uttalat om att möjligheten för användningen av taktiska kärnvapen har ökat på siståne. Och med den samma logiken som jag verkar vara ”närmast besatt av”. Till exempel förra IAEA vise ordförande Olli Heinonen, som har haft kärnvapenkontroller som hela sin karriär. Han säjer i MTV3 intervju att dom svaga militärä framgångar kan nu ha sänkt tröskeln till använning av taktiska kärnvapen.

    ”Visst tröskeln är lägre för att ryssarna måste nu konstatera att deras militärstyrka är kanske inte så bra som man tidigare trodde och dess förmåga är betydligt lägre. Detta är visst lite genant”….”so man kan nu slå (med taktiska kärnvapen) mot ukrainska kommandcentraler och logistik. Och nu det verkar so, att ryssarna måste fatta beslut om de vill fortsätta detta krig eller inte. Om de beslutar att fortsätta, de vill också vinna och därför många kan säkerligen ha tanken att använda dessa vapen.

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venajan-halukkuus-kayttaa-taktisia-ydinaseita-voi-olla-kasvanut-arvioi-suomalainen-ydinasiantuntija/8512830

    Jag vill inte at ryssarna vinner! Jag vill att de förlorar. Och jag vill absolut inte att dom använder kärnvapen. Broblemet är att kärnvapen användning kommer att vara det enda sättet dom kan vinna mot en större arme med tekniskt överlägsna västerländska vapen – och putte har inte råd att förlora. OCH därför har jag hela tiden tyckt att det våre bättre om ryssarna skulle förlora i ett långt och billigt gerillakrig.

    Det bli inga handhjärtor från mig, för det var ni krogshetsarna som orsakade den kommande kärnvapen användningen.

    4
    3
   • Skulle kärnvapen eller kemiska vapen komma till användning är det Putins fel, enbart Putin. Det var han som fattade det skamliga och olagliga beslutet att invadera Ukraina.

    6
    6
   • Tyvärr är kärnvapen användning allt för rationellt val för Putin. Tänk själv, om du våre den all mäktike Tsar Putin, vars arme har nu blivit sönderbombat med nato-vapen och brinner vid det ukrainska potatisfältet. Du vet att efter krigsförlust skulle Finland, Sverige, Ukraina och kanske t.o.m Georgia och Moldovia gå med i NATO – för att ryssarna våre just då för svaga att motstå. Och du själv skulle möjligen snart hamna i fängelse i Haag.

    Om du våre Putin vad skulle du göra för att undvika all detta? Svar: Hällre vinna kriget med (två) taktiska kärnladdningar.

    2
    3

Kommentera