“Där kommer vi slå till mot dem”: Münchenmassakern och dess efterdyningar

av Richard Kemp

För femtio år sedan denna månad, den 5 och 6 september 1972, såg världen på med fasa när judar återigen mördades brutalt på tysk mark, vid de olympiska spelen i München. Åtta terrorister från Palestinska befrielseorganisationen (PLO), under täckmanteln “Svarta september” torterade och mördade 11 israeliska idrottsmän, varav en av dem kastrerades där han låg döende framför sina lagkamrater.

För närvarande upplever vi ett annat exempel: det iranska kärnvapenhotet … Den här gången kommer det bli ännu allvarligare och mer långtgående konsekvenser om man struntar i de israeliska varningarna. På bilden: En bränd militärhelikopter som fotograferades den 7 september, 1972 på luftbasen Fürstenfeldbruck, efter att palestinska terrorister sprängde den med handgranater dagen innan och nio israeliska olympiska atleter som de hållit som gisslan mördades. (Foto av EPU/AFP via Getty Images)

De stormade idrottsmännens boende, dödade två av dem direkt och höll de andra gisslan med krav om att 234 terrorfångar skulle släppas ur fängelse i Israel. Premiärminister Golda Meir, som hade skrivit under Israels självständighetsdeklaration år 1948, vägrade förhandla med dem och såg det som utpressning. Senare sa hon: “Vi har lärt oss den bittra läxan. Man kan rädda ett liv omedelbart bara för att försätta fler liv i fara. Terrorism måste utplånas.”

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on ““Där kommer vi slå till mot dem”: Münchenmassakern och dess efterdyningar

  1. Ja ja förstår inte varför Israel inte hämnats ??det är hög tid att man gör något..tex om Ryssland atombombar Ukraina ? Så kan Israel atombomba Iran eller Moskva. Vi har ju det gamla ordspråket tand för tand öga för öga

    9
    5

Kommentera