Även hovrätten dömer SD-politiker till 16 år för styckmord

BROTTSLIGHET. Svea hovrätt fastställer tingsrättens dom för Anders Eberhardt, 60 , som sköt sin vän i huvudet, styckade kroppen och dumpade delarna på olika platser i Stockholm. Eberhardt döms precis som i tingsrätten, förutom för mord, även för brott mot griftefrid samt grovt vapenbrott till 16 års fängelse.

Anders Eberhardt. Tidigare ledamot i kommunfullmäktige och kultur och fritidsnämnden för SD i Nyköping.

Under huvudförhandlingen i tingsrätten erkände Anders Eberhardt att han orsakat den andre mannens död, men att det skett av oaktsamhet. Han erkände även brott mot griftefrid och vapenbrott.

I överklagandet till hovrätten yrkade mannen att hovrätten skulle döma honom för vållande till annans död i stället för mord samt att påföljden skulle lindras och skadeståndet sänkas.

Hovrätten skriver i domen att de uppgifter som mannen lämnat om att det dödandet skottet var ett vådaskott inte är trovärdig.

”Berättelsen framstår även för hovrätten som en efterhandskonstruktion”, står det i domen.

Det var förra hösten som kroppsdelar från en man hittades i centrala Stockholm. Eberhardt greps senare i Nyköping.

Anders Eberhardt ska ha skjutit offret i huvudet i en lägenhet i Nyköping och sedan styckat kroppen. Kroppsdelarna dumpades på två olika platser i Stockholm – Karlbergskanalen och Djurgården. Alla kroppsdelar har ännu inte hittats.

Eberhardt och offret hade varit vänner sedan flera år tillbaka men något motiv till våldsbrottet har inte kunnat klarläggas.

***

TIDIGARE 2022-07-12. SD-politiker döms till 16 år för styckmord

BROTTSLIGHET. Anders Eberhardt, 60, döms för mord på sin vän och tidigare kollega. Mordet föranleddes av ett bråk om en bilnyckel och en pistol var inblandad i bråket. Eberhardt döms till 16 års fängelse för mord, brott mot griftefrid och grovt vapenbrott.

Efter händelsen styckades och spreds kroppen. Kroppsdelar hittades i Karlbergskanalen och utanför Junibacken i Stockholm.

Eberhardt har medgett att han har dödat sin vän, men menat att det var en olyckshändelse och förklarat skeendet som att pistolen avlossades av misstag. Nationellt forensiskt centrum har provskjutit med pistolen utan anmärkningar. Rätten har inte köpt gärningsmannens beskrivning som framkom först vid åttonde förhöret.

Eberhardt var vid tillfället för mordet lokalpolitiker för Sverigedemokraterna men avsade sig sina uppdrag och har uteslutits.

Pressmeddelande

***

TIDIGARE 2022-06-16. SD-politiker åtalas misstänkt för styckmord

BROTTSLIGHET. Åtal har väckts mot Anders Eberhardt, som tidigare varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord i Nyköping. Eberhardt har sedan gripandet suttit häktad. Anders Eberhardt åtalas för mord, brott mot griftefriden samt grovt vapenbrott. Mordet har begåtts i Nyköping. De övriga brotten har skett i både Nyköping och Stockholm. Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 16827-21.

TIDIGARE 2021-11-20. SD-politiker gripen misstänkt för styckmord

INRIKES. En SD-politiker, Anders Eberhardt, 59, i Nyköping har gripits misstänkt för mord sedan kroppsdelar från en jämnårig man hittats på flera platser i Stockholm.

Den första kroppsdelen hittades i Karlbergskanalen 16 september. Några veckor senare hittades fler kroppsdelar i en påse i vattnet utanför Junibacken på Djurgården.

Den gripne mannen har tidigare varit anhållen i sin frånvaro. Han är bosatt i Nyköping och polisen tror att brottet har begåtts på Brandkärrsvägen i Nyköping.

Brandkärrsvägen 142

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Även hovrätten dömer SD-politiker till 16 år för styckmord

  1. Hade han varit invandrare hade det nog blivit ett lindrigare straff men som (SD) medlem misstänker jag att han var körd från början.

  2. Det är rätt. Sätt åt alla mördare hårt.
    Märkligt att inte straffet blev lägre.
    Så brukar det vara vid överklagan men det kanske bara gäller invandrare?

    10
    1

Kommentera