105 eritreaner omhändertagna i Husby

BROTTSLIGHET. 105 eritreaner har omhändertagits i Husby centrum, i nordvästra Stockholm, efter en konflikt mellan två grupperingar av eritreaner. Detta i samband med att en fest anordnades i centrum. Det var eritreaner som sympatiserar med regeringen som ordnade en fest och rök ihop med regimkritiker.

Polisen larmades under lördagseftermiddagen till Husby centrum i norra Stockholm efter att de fått larm om en ”ordningsstörning”.

Ett stort antal resurser är på plats och flera poliser bär kravallhjälmar.

Det ska röra sig om två grupperingar från Eritrea med åsiktsskillnader som orsakat ordningsstörningarna. Det har blivit lite upprörd stämning där och vi har skickat resurser dit, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Vid 19-tiden meddelade polisen att stämningen på platsen inte längre var lika upprörd. En person är gripen misstänkt för misshandel. Polisen har inga uppgifter om att någon ska vara skadad.

Det är i alla fall ingen som har behövts föras till sjukhus, säger Helena Boström Thomas.

Flera polisresurser är kvar på platsen.

”Polisen arbetar i nuläget med att upprätthålla ordning och säkerhet i Husby centrum”, skriver polisen på sin hemsida.

-Pettersson säger att det finns inte 105 svenskar i Husby, däremot bor det många från Afrikas horn där. Somalier, Eritreanet, Etiopien osv. så vi kan utgå ifrån att det är någon typ av klanbråk…

Om Husby på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “105 eritreaner omhändertagna i Husby

  1. Nu är det upp till den nya regeringen att visa på en förändrad syn på upplopp, islamism och kriminalitet.

    VI RÖSTADE FÖR FÖRÄNDRING!!! NU VILL VI SE RESULTAT!!

  2. Underbart när etniska konflikter importeras till Sverige. Detta interna bråk är inte det första och definitivt inte det sista vi sett. Var det slutar? Ja, det återstår att se.

    15
  3. Vad gör ens eritreanska regimanhängare i Sverige? Har de fått asyl för att de tillhör diktaturen och stödjer den? Bär de på kompetens som är oumbärlig för Sverige? Vilket djävla haveri svenska asylregler är. Inte nog med att precis alla som kommer från diktaturer och säger sig vara förföljda får asyl automatiskt, även de som är på förtryckarnas sida verkar få det.

    41
  4. Va? Lade sig polisen i och faktiskt omhändertog hela klanen???
    Det måste vara tryckfel.

    Eller har de ryggradslösa cheferna känt av att det är nya tider på gång nu? Den nya regeringen lär inte uppskatta stök, ordningsstörningar och klanbråk.

    51
  5. De invasiva förnekar sig inte. Enligt jordbruksverkets rekommendationer ska de avlägsnas snarast och ej läggas på komposten, då de fortsatt kan sprida sig. Brännas eller läggas i svart sopsäck rekommenderar en svensk myndighet.

    49
  6. Klipp av dessa vid knäskålarna(sjukvården behöver kunskap/övning), svårt att busa i rullstol, och mindre chans att begå fler brott överhuvidtaget?

    Givet att brottet är 100% bevisat.

    Smackadack, verställ nu.

    Blir en GT i sommarvärmen, eller hur MP?

    28
    • Läst i en bok jag inte kommer ihåg namnet på :

      Def. ”sacrificed zone” : ett inhägnat, avspärrat område med tillhörande skyltning vars totala framtida värde understiger kostnaden att åtgärda/rensa upp.

KommenteraAvbryt svar