Offensiven i söder en medveten skenmanöver

UKRAINA. Den uppmärksammade ukrainska motoffensiven i landets södra delar var en skenmanöver för att ta fokus från motoffensiven i öst. Det skriver The Guardian med hänvisning till ukrainska säkerhetsstyrkor.

Ryssland trodde att det skulle ske i söder och flyttade sin utrustning. Sedan skedde offensiven istället där de minst anade, vilket fick dem att drabbas av panik och fly, säger Taras Berezovets, pressofficer för Ukrainas specialstyrkor.

Enligt Berezovets låg en välkoordinerad desinformationskampanj bakom att den annonserade offensiven i söder fick så mycket uppmärksamhet i medier.

Samtidigt utrustades våra killar i Charkiv med de bästa vapnen, främst amerikanska, säger Berezovets.

Ukraina har på bara några dagar återtagit över en tredjedel av den ockuperade Charkiv-regionen och under lördagen meddelade Ryssland att man drar sig tillbaka från flera viktiga städer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Offensiven i söder en medveten skenmanöver

 1. Är fullständigt övertygad om att Putins support, här på bloggen, kan förklara för oss, som lever i verkligheten, att det som nu händer, inte har hänt.
  Ser fram emot vad ni, patetiska facister, har för förklaring.

  14
 2. Oj! Vart har alla Putins följare tagit vägen här på bloggen? Väntar de på nya lögner från Kreml för att förklara motgångarna som framgångar?

  13
 3. Det härliga är att orcernas rörliga reserv samt bästa (kvarvarande) trupper är fångade väster om Dnjepr och tiden är på Ukrainas sida. Orcerna kan inte försörja sina trupper med tillräckligt underhåll och vartefter Ukraina sakta nöter ned dessa trupper blir orcernas situation allt mer trängd. Ukraina säger rent ut att deras plan är att slå orcerna, inte återta ockuperat land, något som sker av sig själv vartefter orcerna slås ut. Krigsbytet kommer att bli stort, all utrustning orcerna har väster om Dnjepr kommer att falla i Ukrainas händer då orcerna inte kan rädda sin tunga utrustning över Dnjepr.

  Resultatet av fällan i Kherson syns nu i nordost, orcerhordens kollaps.

  14

Kommentera