Apropå lögnerna kring nedläggningen av Ringhals…

ENERGIPOLITIK. Apropå lögnerna kring nedläggningen av Ringhals. Stefan Sauk förklarar hur det gick till när Ringhals kärnkraftsreaktorerna 1 och 2 lades ned och planerna på de nya reaktorerna 5 och 6 skrinlades.

Ringhals är ett av Sveriges tre kärnkraftverk. Det ligger cirka 6 mil söder om Göteborgs och vi levererar fossilfri el varje dag, året om. Klicka här för  digital rundvandring.

Ringhals 1, 2, 3 och 4. 1:an och 2:an överst i bild. Bild: Ringhals.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Apropå lögnerna kring nedläggningen av Ringhals…

  1. Bra info, så har jag hört från Timbro om jag inte minns fel. Det här var bra detaljerad info.
    Extremt lömskt spel av MP och S om Sveriges säkerhet tycker jag. Jag har även hört några förklaringar där viktiga detaljer inte rapporteras av reportrar i SVT om hur elnäten fungerar. De förklarar inte att nätet är byggt så att endast kärnkraft och vattenkraft med stora justerbara turbiner klarar trycka ut ström oavsett vinden med fullmatade kablar el till Danmark och Tyskland samtidigt som södra Sverige då kan få sin del av billig Svenskproducerad el. Enda sättet att slippa importera el och drabbas av de dyra elpriserna i Europa. Om vi så har 10 000 vindkraftverk så blåser det inte på kommando. När vi har kallt på vintern blåser det inte och då får vi fortsätta med fantasipriser på importerad el. Elpriser, som slår ut företag och hushåll. Vindarna har ofta liknande beteende i Europa. När det blåser dåligt i Sverige blåser det dåligt i Danmark osv. Älvarna är utbyggda och därför inget alternativ och då återstår kärnkraft, som kan ta ca:6-7 år att bygga. Biogas från jordbruk kan vara ett alternativ för lokal produktion men har inte kapacitet för stora turbiner vad jag fattat. Det är min uppfattning och mina tolkningar av experternas förklaringar. Jag kan ju ha fattat fel, skrivit fel eller glömt info så rätta mej gärna i så fall. Annars är det väl bara att ta bort effektskatten och ge tillstånd för nybyggnad men släpp nu inte in några, som hotar Sveriges säkerhet igen. Majoriteten i riksdagen är ju överens.

    19

Kommentera