Höga elpriser även i norr och haveri på vindkraften igen

ENERGIPOLITIK. Det är stora svängningar i elpriset i Norrland, som utgör elområde 1 och 2. Från att elpriset under onsdagen var uppe på ovanligt höga 2:52 kronor per kilowattimme sjönk det under fredagen till 0:98 kronor per kilowattimme. Data från elbörsen Nordpool visar att elpriset för elområde 1 och 2 kommer stiga igen under måndagen, till 2:15 kronor per kilowattimme.

Även i elområde 3 och 4, mellersta och södra Sverige, har elpriset svängt de senaste dagarna. Från 4:10 kronor per kilowattimme under onsdagen till 2:60 kronor per kilowattimme på fredagen. På måndagen kommer det höjas igen även här, till 3:87 kronor per kilowattimme.

Priset på elbörsen Nordpool sätts för nästkommande dag och omfattar inte kostnad för elcertifikat, påslag, energiskatt, moms och elnätskostnader.

Vindkraften står som så ofta nästan still.
Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Höga elpriser även i norr och haveri på vindkraften igen

 1. En av mina norrländska underleverantörer tyckte jag skulle flytta företaget norrut, gärna nästgårds till hans. ”Skit på dig din skadeglade fan” sa jag.

  I verkligheten hade jag nog övervägt det om jag inte suttit fast i söder med fru och barn.

 2. En annan intressant sak rörande våra nedstängda reaktorer är att Magdalena Andersson och Per Bolund ofta hävdar att det var ”ägarna” till kärnkraften som ville stänga ner den samma.
  Visst, men vem/vilka är då ”ägarna”?
  Jo statliga Vattenfall, och vem sitter då i företagsledningen?
  Svar:- Personer som är tillsatta av vår S-ledda regering!

  46
  1
 3. Bara en idiot skulle klippa av sladden till den egna spisen utan att först ha säkrat en annan värmekälla för sin matlagning.
  Precis lika idiotiskt agerade S, MP och C då man utan ngn som helst konsekvensanalys stängde ner våra kärnkraftreaktorer!

  53
  1

Kommentera