Siffrorna som borde skaka om debatten, nästan häften av vissa invandrare lagförda för brott

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Helt nya siffror från Sverige visar att över 40 procent av 30-34-åriga män från vissa icke-västliga länder har lagförts för brott. Det är en kraftig överrepresentation jämfört med svenska män. Därmed är problemet långt större än många svenska politiker vill erkänna, menar den svenske ekonomen och författaren Tino Sanandaji, enligt den danska sidan Kontrast.

”Idag vill jag tala om Svenssonlivet. Och om en känsla som finns bland många i vårt land. En känsla av att något håller på att gå förlorat.”

Orden tillhör den unga partiledaren Ebba Busch från de svenska Kristdemokraterna. Under årets politikervecka i Almedalen höll hon ett slags griftetal över det moderna Sverige.

För allt är inte längre som i fornstora dar. Den svenska drömmen har fått sig en knäck. Välfärdsstatens löfte om ett gott liv för vanliga svenskar med Villa, Volvo och Vovve framstår för många som en hägring, hävdar Ebba Busch. Och vad värre är: det är inte längre givet att kunna leva i fred och fördragsamhet i det tidigare så fridfulla Sverige.

Svenskarnas trygghet hotas enligt den unga politikern ”av allt grövre våld – förnedringsrån och urskillningslös skottlossning”. Statistiken hon nämner talar för sig själv: 27 anmälda våldtäkter per dag i Sverige. Och nästan 2000 skjutningar de senaste fem åren. Konsekvensen är enligt Busch att trygghet har blivit den viktigaste faktorn när svenskar ska välja bostad.

”På så sätt stängs dörrarna in i Svenssonlivet när de trygga områdena blir färre och bostadspriserna stiger”, sa Busch.

Frågan inför valet är enligt henne om svenskarna ska låsa in sig, “eller om vi ska göra det som krävs för att låsa in brottslingarna”.

I den svenska debatten råder det dock fortfarande oenighet om vilken betydelse invandring från icke-västliga länder har haft för den ökande brottsligheten i Sverige.

Under många år var det tabubelagt att antyda ett samband, som länge förnekades kategoriskt av den förre svenske statsministern Stefan Löfven. Problemen bakom brottsligheten var uteslutande sociala, menade han, och med rätt integrationspolitik skulle förresten allting bli bättre.

Numera medger de flesta svenska politiker att en minoritet av invandrarna står för den ökande brottsligheten. Men stämmer ens det? Ingen vet, eftersom de nödvändiga siffrorna aldrig har publicerats av svenska myndigheter. En helt ny undersökning på uppdrag av Kontrast visar emellertid att icke-västliga invandrare är kraftigt överrepresenterade som gärningsmän.

Från Brottsförebyggande rådet (Brå) har Kontrast beställt en kartläggning av andelen lagförda invandrade män. Resultatet av undersökningen är uppseendeväckande, enligt den erkände svenske experten, ekonomen och författaren Tino Sanandaji.

”Ingen har tagit fram just den här statistiken tidigare”, som han säger till Kontrast.

Så vad visar siffrorna? Att nästan hälften av invandrade män mellan 30 och 34 år från en grupp icke-västliga länder i Asien, Afrika och Mellanöstern har lagförts för brott, jämfört med bara lite mer än var tionde svensk man. Det är alltså inte en liten minoritet bland invandrarna som står för den ökande brottsligheten i Sverige, utan en betydande minoritet.

Läs mer på Kontrast…

-Pettersson säger att det är inte direkt några nyheter. Intressant är att denna statistik inte förs öppet i Sverige. Socialdemokraterna förbjöd 2002 Kriminalvården att föra statistik på brottslingars etnicitet och religion. Det enda som registreras nu är svenska och utländska medborgare, så kriminella araber och afrikaner som blivit svenska medborgare räknas som svenskar.

1989, när det kom runt 30.000 flyktingar från Balkan stängde den socialdemokratiska regeringen under Ingvar Carlsson (S) gränsen. Sverige var fullt.

Sedan hände något S, MP, med flera blev övermodiga, de trodde och tror att den svenska välfärdsstaten kan förvandla alla till goda svenskar även de som inte vill. Och de ville inte erkänna sitt nederlag. Inte ens när det blev uppenbart för de flesta. Nu är S och MP förvirrade, de tror att integrationen kan lösas med högre skatter och mer bidrag. Alltså mer av samma som har misslyckats i 30-40 år.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Siffrorna som borde skaka om debatten, nästan häften av vissa invandrare lagförda för brott

 1. Nyheten i sig säger väl ingenting, jag menar detta vet ju alla som inte förnekar verkligheten.
  Men visst, vill man som dom rödgröna importera brottslighet så varför då inte göra det när ändå ca 50% av befolkningen köper detta koncept!?

 2. Viss statistik läses ej av de pk som anser det rasistiskt och vara SD propoganda.
  De PK trogna och opålästa reagerar som min syster vilken efter mycket tjatande fick mig att berätta om Afrika.
  Efter en kort stund av berättande bröt hon in ”varför ljuger du, det kan ju inte vara som du säger.”
  Hon antog att Afrika var lika som Sverige att kultur och leverne var lika hon kunde inte för sitt liv förstå att de var flera hundra år efter oss.
  Men även Afrika har idag moderna stater med människor som i kultur och levnadssätt liknar oss.

 3. Och enligt danska studier är andra generationen betydligt mer brottslig än första generationens invandrare, så vi har något att se fram emot under de nästa 50 åren.

  25
 4. Förfallet möjliggörs av att de röstar på (S+MP). ”RÖR INTE MINA KRIMINELLA VÄLJARE” valslogan (S+MP)

  SOM DU RÖSTAR FÅR DU LEVA

  26
 5. Morgan och Strandhäll verkar ha blivit portade från valrörelsen. Inte bra för de blågula.

  17
  1
 6. Inte konstigt att många flyr till brotts paradiset Sverige, flyktingsmugglarna förser dem med info var man kan begå brott och ändå komma undan i många fall utan straff.

  Notera att många av dom länder där brottslingarna kommer ifrån begås det brott
  marginellt gentemot i Sverige, slapphetens paradis !

  28
 7. Står det i rapporten att 78 % av de brottsdömda röstar på sossarna .
  Det är därför det är så viktigt att valet genomförs på fängelsena.
  Så får de kaffe och kaka om de röstar rätt .

  34

Kommentera