Hyckleriets ansikten

Så var det dags igen. Artister som gör ett gemensamt upprop. Vi har tidigare sett det mot rasism, mot Sverigedemokraterna och nu till stöd för klimatdebatten. Fast lever artisterna som de lär?

Jag ska fullt ärligt säga att merparten av de 134 artisterna är för mig helt okända, helt och hållet okända. Det finns dock ett antal bland artisterna som gjort sig ett namn på hemmaplan och internationellt.

I de fallen talar vi om artister som gjort sig ett namn och tjänat grova pengar genom att resa land och rike runt i turnébussar och med flygplan.

Vi som skriver under tar klimat- och naturkrisen på djupaste allvar och efterlyser de politiker som gör det samma

Så lyder uppropets budskap.

Låt oss då se på några av artisterna.

Systrarna Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit. Två oerhört begåvade unga damer som gör musik t.o.m. jag kan uppskatta. Under augusti gjorde de sex spelningar i USA/Kanada. Under resten av året och början på 2023 har de ett stort antal spelningar inplanerade Europa. Hur tror ni att de tog sig till USA/Kanada och hur tror ni de reser mellan spelningarna i Europa? Klimatsmart? Knappast.

Håkan Hellström, en fruktansvärt usel sångare som gör musik jag möjligen kan lyssna på när jag sitter på toaletten. Håkan Hellström som tjänat så mycket pengar på att resa Sverige runt i buss att han nyligen köpte en lyxvilla för 30 miljoner. Så sent som 2016 var han lycklig ägare till tre lyxbilar i halvmiljonklassen. Elbilar? Knappast.

Apropå Håkan Hellström så gjorde han nyligen fyra utsålda spelningar på Ullevi. Någon som kan gissa hur mycket el som gick åt till alla spotlights, förstärkare och uppvärmning av arenan? Mycket! Dessutom avslutades spelningarna med fyrverkerier och på någon av dessa återfanns ett par andra av de artister som skrivit under uppropet. Fyrverkerier är i övrigt miljöförstörande då de innehåller ett antal tungmetaller. Naturskyddsföreningen uppmanar människor att sluta med smällare och fyrverkerier, samma naturskyddsförening som är initiativtagare till artistuppropet.

De sista av exemplen är The Hellacopters, de enda artisterna på listan som tilltalar mig. I början av året var bandet på en USA-turné där man gjorde 18 spelningar från väst till öst. Hur tar man sig till och runt i USA? Gör man det klimatsmart? Definitivt inte.

När ni läser listan med namn bakom uppropet kommer ni se ett stort antal välbärgade artister som inte lever som de lär. Hyckleriet har fått ett stort antal nya ansikten.

9 thoughts on “Hyckleriets ansikten

 1. Bra, då vet vi vilka som bör leva som dom lär… 134 stycken…?

  Tolkar detta som att resten är bättre upplysta än dessa få då.

 2. Gissningsvis 99% av publiken släpper ut mindre co2 än dessa alarmister. De får väl ha spelningar på Zoom istället om de verkligen tror jorden går under?
  Fast då vill det ju till att publikens skärmar drivs av vindkraft.

  20
 3. Detta är de ”GODA”! De som kan gömma sig då det smäller. De som har de ekonomiska resurserna att flytta. De som kan resa utan oro att bli överfallna. De som ser sig som bättre människor. De som i sin godhet o skenhelighet INTE vill eller inte förstår hur verkligheten ser ut för vanligt folk.

  Dessa ”GODA” har banat väg för det som nu sker i Sverige.

  SOM DU RÖSTAR FÅR DU LEVA

  27
 4. Först och främst så tycker jag att man slutar använda uttrycket klimatförnekare.Man kan väl inte förneka att vi har ett klimat eller hur ? Man borde använda ordet miljöförstöring om man nu ska svänga sig med olika uttryck.Där finns det en hel del att agera mot.Alla dessa artister som har hakat på trenden som nu råder för att åter synas efter stiltjen som rått inom deras branch efter Coronarestriktionerna ska börja leva som dom nu skrivit under på.Tror ni att dom gör det ? Knappast och då är det bara en trendgrej och ett enda stort hyckleri….Vår jord har värmts upp eller kylts ner sedan tidernas begynnelse och det kan vi knappast påverka genom plastpåseskatter och annat trams.Däremot kan vi göra något åt vår närmiljö….

  35
 5. EU är väl en av dom större Hycklarna på området, om jag inte är fel underrättad,
  så håller dom varannan vecka till i Bryssel och varannan i Maastricht, hur tar sig
  tjänstemännen mellan dessa platser?? Om inte med flyg? Det är det privata
  flygandet dom vill att, tjänsterumpor ska leva precis som vanligt ?

  Och när det gäller hyckleri så är artister och skådespelare av samma sort,
  med vissa undantag, Stefan Sauk är en sådan som inte hycklar med sina
  åsikter , där finns någon till, men dom flesta lotsas genom att vara korrekta?

  38
 6. Lika mycket som sozzar måste gripa makten med alla möjliga knep, så måste dessa ”världsförbättrare” ta till alla knep för att behålla uppmärksamheten. Priviligierade hycklande miljonärer som lever i sina egna bubblor, men ska läxa upp oss andra….

  47

Kommentera