Rysslands försvar i nordöstra Ukraina har kollapsat

UKRAINA. Ryska styrkor har under lördagen övergett ett av sina viktigaste fästen i nordöstra Ukraina, staden Izium, rapporterar Reuters med hänvisning till ryska medier. Den statliga ryska nyhetsbyrån Tass uppger att försvarsministeriet har beordrat styrkorna att lämna staden för att förstärka försvaret på andra håll i Charkivregionen.

I ett uttalande meddelar Moskva att man fattat beslut om en ”omgruppering” för att ”uppnå målen med militära specialoperationen”, den ryska benämningen på kriget i Ukraina.

Beskedet kom bara timmar efter att Ukraina återtagit den strategiska staden Kupjansk.

-Pettersson noterar att Ryssland kallar tillbakadragandet en omgruppering. Det är en kollaps och en flykt, ett önskemål vore att de fortsätter till ryska sidan av gränsen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Rysslands försvar i nordöstra Ukraina har kollapsat

 1. Gött, hoppas Putte är mosad till jul. Fascisterna på denna blogg verkar ha en klädsam tystnad. Ps tumme ner är inget argument utan bara kommunist dumhet

  30
  11
 2. Föga överraskande då dom ryska soldaterna inte vet varför dom ska kriga och i vissa fall inte ens är informerade om var dom faktiskt befinner sig!
  Vill man skapa en stridsmoral så gör man det genom att informera sina trupper om att man försvarar det egna landet.
  I Putins fall är detta en omöjlighet!
  Om jag som svensk hade blivit inkallad och utrustad med vapen mm och sedan blivit skickad till Finland med order om att “befria det finska folket” så hade jag ju ställt mig ganska frågande till denna order.
  Än mer frågande skulle jag garanterat ha blivit när det visade sig att finnarna sköt tillbaka och helt uppenbart inte ville bli “befriade”!

  29
  4
  • Komiskt, enligt “gillamarkeringarna” så finns det bevisligen i skrivande stund en “virrpanna” som inte klarar av att koppla ihop sanningen och den faktiska verkligheten med varandra!

   16
   7
   • Vad är poängen med ditt inlägg?
    Tala i klarspråk istället så slipper vi få spekulationer och falska rykten som sprids på bloggen.

    12
    18
   • Närmar vi oss tiden då Putte sätter in taktiska kärnvapen mot Ukrainas offensiv? Klarar han en framtida prestigeförlust av Krim?
    Insatserna ökar och lämnar fältet öppet för nya dåliga beslut.

    10
    4
 3. Hitler gjorde många omgrupperingar och till sist till Berlin. Kanske Putin snart omgrupperar till Moskva.

  31
  7
  • Det här slutar nog likadant. Putin ger inte upp, förrän ukrainarna har hans bunker inom skotthåll.

   24
   6
 4. Ser vissa likheter med Stalingrad under ww2..
  Det kan kosta en del att bryta sig ut? Dessutom ryssar är kända för att skjuta sina egna

  20
  7
 5. Paasikivi sammanfattade situationen kort och koncist, dvs ryska armén har kollapsat på detta frontavsnitt oavsett vad ryssen ljuger.

  Ukraina har spelat ryssen upp på läktaren.

  28
  10

Kommentera