Den levande ikonen, Drottning Elizabeth II är död

HISTORIA. Storbritanniens drottning Elizabeth är död – hon blev 96 år gammal meddelar brittiska kungahuset. Prins Charles blir kung omedelbart med namnet Charles III. ”Drottningen avled stillsamt på Balmoral under eftermiddagen”, skriver hovet på sin hemsida och fortsätter:
”Den tillträdande kungen och drottningen kommer att stanna på Balmoral i kväll och kommer att återvända till London i morgon.”

Prins Charles, 73 år, är nu kung Charles III

Den 6 februari 2022 var det 70 år sedan Storbritanniens drottning Elizabeth II tillträde – den regent som suttit längst i landet. Sedan den 6 februari 1952 har hon regerat över inte mindre än 15 brittiska premiärministrar. Det stora firandet skedde i juni med en fyradagars långhelg för britterna. Damen föddes den 21 april 1926 som Elizabeth Alexandra Mary Windsor.

Hon var regerande drottning i Storbritannien och i ytterligare 14 samväldesriken: Antigua och Barbuda, Australien, Bahamas, Belize, Grenada, Jamaica, Kanada, Nya Zeeland, Papua Nya Guinea, Saint Christopher och Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent och Grenadinerna, Salomonöarna och Tuvalu.

Drottning Elisabeth II har 4 barn, 8 barnbarn och en flock barnbarnsbarn.

Prinsessan Elisabeth i april å 1945, Elisabeth började i den kvinnliga frivilligdelen av den brittiska armén (Auxiliary Territorial Service). Hon är den hittills enda kvinnliga medlemmen i det brittiska kungahuset som har tjänstgjort i armén. Elizabeth var mestadels bilförare och utbildades till fordonsmekaniker inom försvaret.

Drottning Elizabeth II i Stockholm 1956. Det brittiska kungahuset är släkt med det svenska och med de flesta kungahus i Europa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Den levande ikonen, Drottning Elizabeth II är död

 1. Tragiskt, men väntat!

  Hon var en så sympatiskt och trevlig människa på alla sätt!

  Hon var liksom överordnad världen, och alla generationer och tider.

  Hon kommer sannerligen att vara saknad världen över, i alla generationer, för hon var en så fin och varm människa som stod över alla i egenskap av sin tid -och världslöshet, som en god konstant för oss alla!

  26
  10
 2. Hon har alltid funnits där under min livstid, och det kändes som om hon alltid skulle vara det.

  En folkets regent på alla sätt och vis, hon kommer att saknas nåt oerhört.

  29
  10
 3. Ja,då gick denna plikttrogna krutgumma ur tiden.Hon skötte sitt ärvda ämbete med bravur från dag 1.Jag tror folket i GB kommer att sakna och sörja Drottning Elisabeth väldigt mycket.R.I.P.

  37
  9

Kommentera