Aktivister stoppar rysk fossilgas

ENERGI & MILJÖ. Aktivister från Greenpeace Norden hindrar just nu fartyget Coral Energy från att pumpa i land rysk fossilgas vid Gasums LNG-terminal i Nynäshamn. Det skriver Greenpeace i ett pressmeddelande.

Magdalena Andersson, sluta finansiera Putins krig står det på skylten och det är en rimlig begäran. Bild: Greenpeace

Aktivister ska ha klättrat upp i kranar som används till att lossa gasen från fartyget.

Samtidigt ska ett segelfartyg, tillsammans med aktivister i kajaker, drivit omkring i vattnet utanför lastkajen för att förhindra fartyget från att lägga till, enligt Greenpeace

Vidare skriver organisationen att svenska hamnar, däribland terminalen i Nynäshamn, har tagit emot flytande fossilgas från det ryska statliga oljebolaget Gazprom, till ett värde av 1,7 miljarder kronor sedan Rysslands invasion av Ukraina startade.

Riksdagen har gett regeringen ett tydligt uppdrag att stoppa all import av rysk energi till Sverige och det är Magdalena Anderssons skyldighet att agera på detta, säger Karolina Carlsson, kampanjledare på Greenpeace.

Vidare kräver organisationen att regeringen stoppar importen av rysk gas i svenska hamnar.

-Pettersson brukar inte gilla den här typen av aktioner men om nu Riksdagen bestämt att vi inte ska importera rysk energi, varför gör regeringen inget?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Aktivister stoppar rysk fossilgas

 1. Man får tycka vad man vill om Ryssland men utan energin därifrån havererar Europa, det är fakta.
  Sanktionerna gör dessutom så att energipriserna slår i taket så även om ryssen säljer mindre volymer så tjänar dom likväl mer pengar.

  20
  14
  • Mikael:
   Kloka ord men tyvärr är vi ännu en ynka minoriteter som inser att det kommer bli heta månader,för politikerna närmsta tiden….
   Dagligen ser jag i tyska nyheterna hur hatet mot nuvarande regim ökar.
   Detta trots att deras TV gör (som vår) vad de kan för att censurera,och klippa i reportagen !
   Brukar tippa fel,men denna gång förespår jag att deras Tyska regering faller före JUL.

   25
   9
 2. Tja vad spelar sådan teater för roll i en obetydlig last av gas.
  Titta istället på den länk som Gasprom lagt in i propaganda-syfte,men som talar klarspråk vad som väntar i EU kommande månader:
  https://www.krone.at/2801422
  Om någon har intresse finns det i dagens Samhällsnytt ett reportage kring Merkels marionett Ursula,som fullständigt skiter i våra medborgare i Europa:
  https://samnytt.se/eu-toppen-beordrar-energiransonering-i-unionen/

  21
  11
   • Tyskland har ju sina gamla kolkraftverk kvar. De har startat upp några och kan utan problem starta upp fler, så de får tillräckligt med energi tillsammans med den kärnkraft de har kvar. Det enda som händer är att EU kommer att gnälla om Parisavtalet.

 3. Nä naturligtvis det är ju då att den röda falangen i Sverige spelar under täcket med Putin. Frågan är hur allvarligt det är
  Det kan vara så att det är en plan som i censatts redan när Maud Olofsson härjade med Tyskland om deras brunkol?

  22
  2
 4. I sak har dom rätt! Pengar går ju i Putins ficka??
  Men vore det inte bättre att dom attackerar Miljöpartiet och sossarna? Det är dom som tvingat fram ett beroende av Putins gas?? Dessutom är det inte troligt att dom som ansvarar för detta har gjort det medvetet ? Det underlättar Putins krigföring

  29
  2

Kommentera