Nio av tio utrikesfödda har semestrat i sitt födelseland

INVANDRING. En ny undersökning från Novus visar att över 85 procent av utrikesfödda någon gång rest tillbaka till sitt födelseland för att semestra. Bland dem som kom till Sverige som flyktingar är andelen som har semestrat i sitt gamla hemland 79 procent, rapporterar Bulletin.

Strand i Somalia

I Bulletins/Novus undersökning har 85 procent utlandsfödda någon gång besökt sitt hemland som semestermål. Bland de som kom som anhöriginvandrare har 92 procent rest tillbaka till sitt födelseland för att semestra minst en gång, medan siffran är 79 procent bland dem som kom som flyktingar.

Läs mer på Bulletin…

-Pettersson noterar att 79 procent av dem som flytt för sitt liv från ett land där det inte gick att vara kvar reser hem på semester…

De flyr från krig men åker sedan hem på semester

Tusen ”svenskar” strandsatta på semester i Somalia

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Nio av tio utrikesfödda har semestrat i sitt födelseland

 1. Tack jävla politiker för att ni förstört Sverige för all framtid.
  Men det skiter ni i..För ni kommer flytta till någon paradisö med era miljoner som ni stulit från svenska folket.
  Ni skäms inte heller för ni vet inte vad det är.
  Ponnsan62
  AfS

 2. Invandringsvurmare tjatar sig blå i ansiktet om att vi måste följa internationella regler (öppna gränser) så varför följer man inte FN deklarationer vi skrivit på i detta fall? Det står klart och tydligt att man ska mista rätten till asyl och uppehållstillstånd om man åker tillbaks till det land man ”flydde” ifrån… Dalai Lama har rätt… Europa till Européerna.

 3. Det är det jag har sagt länge. Den förda flyktingpolitiken är världshistoriens värsta bedrägeri. Jag kräver av de politiker som driver på massinvandring och mångkultur att de redovisar vad syftet och målet är med den förda politiken. Är kanske syftet grundat i rasbiologin? Duger vi inte, utan ska blandas upp till varje pris. Om man tittar på LO:s, Socialdemokraternas och reklambranschens idealfamilj så saknas svenska män. Idealpar i deras värld är en svart man med en vit kvinna.

 4. Jag vet inte hur stor andelen av de flyktingar som kommit har etablerat sig här.
  Den gruppen har fått svenskt medborgarskap, arbetar sköter sig men har födelselandet kvar i sig.
  Om inget annat skäl än att visa upp sig för släkt och vänner hur bra det är att vara svensk medborgare.
  Jag ser inte det som vara annat än naturligt.
  Problemet är alla de som lever på bidrag men ändå reser hem så snart de fått PUT.
  De måste fångas upp vid utresan få besked om att de nu mister alla bidrag samt inte någonsin kommer in i vårt land igen.
  Vi är allt för mesiga och ser för ofta mellan fingrarna då det gäller
  ”FL YKTINGAR.” FÖR DET ÄR JU SÅ SYND OM DEM !

  6
  1
 5. Det bevisar att invandrare är här av andra orsaker än flykt för sitt liv!
  Aktivister underminerar all flyktingverksamhet för att gynna sitt mål – en krossad nationalstat!
  Alla chefer och ledare på statliga verk måste bytas ut, de har smugit sig upp till toppen eller tillsats pga av sitt hat mot nationen. När de väl har makt så förstör de Sverige!
  Dan Eliasson är ett praktexempel hur snubbebögar krossar nationen när de väl har makt. Nu ser vi hur aktivister (feminister eller hbtq) i migrationsverket krossar nationen genom att ge alla möjliga skäl till asyl. (vem kommer ut ur garderoben där?)
  De styrs av andra normer än de vi är vana vid, de ser systerskap och broderskap som större än nationen (tänk till).
  Jag uppfattar det som en smygande statskupp!

  Vi kommer säkert se valfusk nu. Jag antar sossar och M kommer försöka bilda regering, dvs en röst på M är antagligen en röst på sossarnas rödgröna röra!

  15
 6. Åker dom hem för semester så ska de återvända hem med vändande plan när de kommer till Sveriges gräns, som de betalar själva.
  Simple as that…..och bidragen avslutas samma minut de återvänder hem till sitt shi….country.

  28
 7. Dom måste ljugit i ansökan om uppehållstillståndet. Underlag för att slänga ut dem från Sverige.

  30
 8. Bäst att inte kolla, S kan ju tappa röster. Varför inte samarbeta med danskarna, de sydsvenska resenärerna reser ju via Kastrup och då danskarna redan gör stickprovskontroller varför inte hänga på?

  32
 9. Jag är väl jävligt naiv men någon vettig journalist borde väl någon enda gång ställa en fråga till sjuklöverpartierna om detta? Dessa människor som enligt egen uppgift flytt sitt hemland pga krig och övergrepp kan alltså åka tillbaka på semester(från vad?) och leva där x antal dagar/veckor utan problem. Something is wrong in the state of Sweden.

  35

Kommentera