Tusen “svenskar” strandsatta på semester i Somalia

INVANDRING. Aftonbladet rapporterar om att flera flygplanslaster “svenskar” just nu är strandsatta i Somalia i samband med en konkurs av ett flygbolag.

2014-08-01_0704

…”Men i tisdags ansökte flygbolaget Asian Pacific / Fly Olympic om konkurs, efter flera veckor av ekonomiska problem, skriver bolaget på sin hemsida.

Beskedet innebär att Shanso ali Hassan, hennes familj, och hundratals andra svenskar som bokat hembiljetter via flygbolaget nu är strandsatta i Mogadishu.

– Det var två fulla plan från Arlanda som flög hit och nu kommer ingen av oss hem. Det är minst 1000 personer och de flesta av oss är svenskar. Stämningen börjar bli orolig och folk frågar hela tiden om någon har hört något från flygbolaget, säger Shanso ali Hassan”…

Istället för att fundera på varför enbart ett enda flygbolag vid en enda tidpunkt betjänar fler än tusen semestrande invandrare som tidigare har “flytt” från Somalia fokuserar Aftonbladet sedan sin artikel på hur synd det är om resenärerna som kan komma få lägga ut extra pengar för att kunna återvända till Sverige på ett snabbt och bekvämt sätt.

-Pettersson noterar också att flera av personerna i artikeln har rest på semester till det land de flytt ifrån med sina barn…synd att de blir försenade “hem” för nu missar de väl jobbstarten efter semestern!!! De är redan hemma och behöver inte komma tillbaks.

Det finns flygresor till Somalia från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Bland annat med SAS. Det är dagliga avgångar och jag hittade priser från 4 500 kronor för tur och retur.

En semestersaga 

35 thoughts on “Tusen “svenskar” strandsatta på semester i Somalia

 1. Men nu är väl MP, V, S, M, Fp, C, KD ivriga ordna stor insamling så att somalierna slipper betala hemresan från detta kroniskt osäkra våldsamma land.

 2. Ja men så bra!! Då är ordningen återställd i Somalia enligt Youtube-filmen! Då kan alla snyltgäster vi tagit emot som förmenta flyktingar, lugnt återvända, för om inte för annat, kunna sätta igång och bygga upp det som somaliska islamisterna fördärvat och rivit ner.
  Så, hysscch!! Iväg med er allihop! Ni behövs inte här längre (vilket ni förresten heller aldrig har behövts – med tanke på mantrat om er “berikning” av Sverige)!
  Ni somalier som fortfarande är kvar i Sverige, ni har en mycket viktigare uppgift att fylla i ert eget land än att ligga här i kalla Nord och slöa i hängmattan.
  Återvänd med det snaraste så att vi svenskar när ni åkt, kan börja använda våra surt ihoparbetade resurser till att återställa och återuppbygga vårt eget land efter det ekonomiska Ginnungagap som uppstått efter er.
  Gud vilken underbar dröm!! Ryck mig i stortån!! Att åter få känna att Sverige är VÅRT LAND OCH INGEN ANNANS!!

 3. Ni som läst detta måste förstå att det finns bara ett parti att rösta på nästa val: SVERIGEDEMOKRATERNA !!!

 4. Så bra då har de äntligen hittat tillbaka till sina rötter. Stanna hos era klaner och trivs det blir dubbelt bra för då trivs vi också bättre i vårt land.

 5. “vi måste hjälpa folk som flyr från krig och förtryck” har vi fått lära oss.
  Nu visar det sig att dessa “flyktingar” åker tillbaka på semester på bekostnad av europas mest korkade och naiva folk.
  Lägg därtill de som åker iväg för att slåss för allah så är galenskapen total.
  Till de 90% som röstat på ansvariga partier vill jag fråga: Hur tänkte ni då?

 6. Somalia är så farligt att de måste få asyl i Sverige men tydligen på deras semester så upphör alla farligheter. Det här är så dumt och ännu dummare är det när 90% av svenskarna inte fattar eller inte vill fatta.

 7. Om avrådan från alla resor till Somalia!
  Se sidan från UD här:

  Sidan senast uppdaterad 04 jul 2014, 13:13
  Reseinformation Somalia

  Avrådan
  Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Somalia.
  Utrikesdepartementet uppmanar även de svenska medborgare som befinner sig i Somalia att lämna landet.

  Allmänna säkerhetsläget
  Somalia anses som ett av världens farligaste länder att vistas i. Utrikesdepartementet avråder med anledning av säkerhetsläget sedan 2006 från alla resor till Somalia (inkl. från de norra regionerna Somaliland och Puntland). Avrådan gäller tills vidare.

  Somalia är till ytan nästan en och en halv gånger så stort som Sverige och ligger på Afrikas horn. Landet har inte haft en fungerande regering sedan 1991. De övergångsinstitutioner som tillskapades 2004 under internationellt tryck har hittills inte förmått leva upp till förväntningarna. Trots starkt internationellt stöd, inklusive en fredsbevarande styrka från den Afrikanska Unionen, kontrollerar regeringen endast delar av landet.

  I nordvästra Somalia, i regionen Somaliland, råder ett relativt lugn. Somaliland åtnjuter viss självständighet och har dessutom förklarat sig oberoende från centralregeringen i Mogadishu. Även den nordöstra regionen, Puntland, har i stort varit befriad från direkta stridigheter men organiserad grov brottslighet inkluderande piratdåd, människosmuggling och kidnappningar förekommer.

  I de södra och centrala delarna av Somalia kontrolleras stora områden av väpnade oppositionsgrupper, de flesta tillhöriga al Shabaab eller Hizbul Islam. Dessa befinner sig ofta i direkta strider med regeringstrogna styrkor. Dessutom förekommer i södra och centrala Somalia regelbundna, omfattande och allvarliga övergrepp av de mänskliga rättigheterna, mord och kidnappningar.

  I farvattnen utanför Somalia förekommer regelbundet att fartyg kapas av sjörövare och att besättningen tas som gisslan.

  För hela landet, inklusive farvattnen, gäller att säkerhetssituationen är mycket allvarlig.

  Ambassaden & konsulat

  SVERIGES AMBASSAD
  NAIROBI

 8. Vem har betalat deras resa ?? Svenska skattebetalare naturligtvis. Dessa bidragsturister kan stanna kvar där de hör hemma.

 9. Möjligen kan de som har jobb få hjälp att åka till sverige.
  Resten får stanna kvar. Hjälp det naturliga urvalet att fungera.

 10. Ja vem betalar deras biljetter – de lever på oss Svenskar. Svensken har inte upptäckt att fredrik o sjuans grovt kriminella lekar drabbar alla Svenskar mycket svårt. Flera plan fulla med parasiter som kommer hit med upp till 10 – 15 barnfamiljer = glöm inte de får barnbidrag retroaktivt _ det kan t o m bli miljonärer på barnbidrag medan gemene svensken svälter. Rumänien hade ett stolt folk som tog och rättade till kriminella politiker. Jag tänker på Caausecso of Romania President.- Svenska folket kan bara vara en samling fega ynkryggar eller?

 11. Snart kommer väl regeringsplanet att gå i skytteltrafik ner till
  Somalia för att hämta hem dom för Sverige så oerhört viktiga
  bidragstagarna!

 12. Pladdertaskan Aftonlögnen kan verkligen vrida till det,
  “kan inte komma hem”? Dom är ju hemma, låt det så
  förbli, men här ser man ett tydligt bevis på hur vriden
  den Svenska flyktingpolitiken är. Dom är inga flyktingar,
  bara lycksökare som ordnat ett bekvämt liv för sina storfamiljer
  på Svenska skattebetalares bekostnad.
  För inte fan reste dom som lyckades fly öststadskommunismen
  på semester till sina forna länder efter att ha flytt densamma?

  Det är säkert inte bara Sverige som har korkade makthavare,
  men dom vi har är i vart fall dom enda som borde spärras in,
  för många av dem är i akut behov av vård!

 13. Läste just i aftonbladet dom har inte råd att köpa nya flygbiljetter Då är det bara att stanna kvar.Det blir billigare för oss skattebetalare !

  • … ja och så läste jag en av “miggorna” som berättade att man haft en asylsökande som sa sig inte ha ett korvöre, inte ens till mat när den dom kom hit. Men till utredaren på Verket har den asylsökande frågat: när man fått PUT här i Sverige, hur bär man sig då åt för att få hit sina pengar från hemlandet??
   FATTIGA?? Så fan heller!
   Vi blir grundlurade och skinnade in på bara kroppen och detta kan vi tacka främst Miljöpartiet, förlåt Vattenmelonpartiet – grön utanpå och knallröd inuti – som fått av Reinfeldt befogenhet att styra den svenska invandringspolitiken – för att hämnas på alla svenskar som röstat på SD.
   Sabla Fascister! Det är just vad de är i Rosenbad!

 14. Detta visar på ett bra sätt hur dessa “flyktingar” blåser svenska myndigheter och skattebetalare.
  Först kommer de hit med fantastiska historier om en svår flykt. Sedan kommer snyftarna om hur förföljda de är, hur utsatta de är, hur de förlorat allt, hur de flyr krig och misär. När de sedan fått PUT återvänder de snabbt som satan.
  Att svenska journalister tappat sin trovärdighet i dessa frågor vet vi, men de politiker som tjänar stora pengar med hjälp av oss väljare..?
  Dags att granska dessa ekonomiska flyktingar på allvar Fredrik?

 15. Dom kan gott stanna kvar och bygga upp sitt land. Jag ställer frågan som alla andra. Hur i helvete kan man åka på semester till ett land som man flytt ifrån.Sen undrar man om migrationsverket betalar semester resor ?
  skulle inte bli förvånad !

  • Det gör dom! Jag har sätt domar på att socialbidragen skall täcka semester i hemlandet! För en “ensamkommande” som flytt för sitt liv från hemlandet var det väldigt viktigt att han hade semester i sitt hemland, träffade familjen och fick resa och socialbidrag under tiden han var där från dom svenska idioterna, förlåt skattebetalarna.
   Detta var till och med under asylprövningstiden.
   http://www.swedenconfidential.info/2012/06/18/ensamkommande-far-betald-hemsemester-av-overtornea-kommun/
   Har inte tid att leta upp domen från förvaltningsrätten nu, men någon annan kanske har den.

  • Vad jag ofta får höra, så betalar kommunen deras resor, av “humanitära skäl”, därför de måst ju kunna hålla kontakt med sina landsmän och släktingar som blivit kvar i detta “helvete” som de själva inte kunnat stanna kvar i och de får heller inte tappa kontakten med sin kultur och sina seder och bruk. Därför bistår kommunerna dem ekonomiskt och med allt annat inför resan.

   • Ooomm det handlar om sååå många kan det ju ge utslag vid sammanräkningen efter valet.
    Tänk om socialisterna tappar alla dessa röster,det kan ju betyda mandatförlust !

 16. Det måste fuskas i Migrationsverket i och med att flyktingarna kan åka tillbaka på semester till landet de flytt ifrån.
  Vad trött jag blir på allt fuskande som sker.

Kommentera