Regeringen utnyttjar myndigheter i valkampanjen

VALET 2022. Kritiska röster höjs efter lördagens pressträff där regeringen utlovade likviditetsgarantier till energibolagen till följd av det ryska gasstoppet. Expressen noterar att myndighetscheferna Stefan Ingves, Riksbanken och Erik Thedéens, Finansinspektionen närvaro väckt ilska.

Statsminister Magdalena Andersson (S) Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Benjamin Dousa, vd på tankesmedjan Timbro och tidigare ordförande för Moderaternas ungdomsförbund, skriver på Twitter att Ingves och Thedéen inte borde låta sig ”utnyttjas i Socialdemokraternas valrörelse”.

Kristdemokraternas politiske sakkunnige Thomas Nordvall skriver, även han på Twitter, att det är ett ”oerhört allvarligt försök att använda de tyngsta myndigheterna i valrörelsen”.

Socialdemokraternas presstjänst förnekar i en skriftlig kommentar till tidningen att pressträffen skulle ha något med valrörelsen att göra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Regeringen utnyttjar myndigheter i valkampanjen

 1. Tyckte också det verkade väldigt tillgjort med hela denna ”kris” som de försöker skylla på Putte.
  Sossarna är verkligen desperata.

 2. Dom har lovat Globallisterna och EU att makten i Sverige ska flyttas över dit
  och skötas därifrån.

  20
  1
 3. Desperationen har många ansikte, här ser vi ett, dom börjar ana att det kommer
  att gå käpprätt åt skogen för vänstern, och det med all rätt, men att denna
  desperata åtgärd skulle hjälpa dem är tvivelaktigt, tror att dom flesta ser igenom
  bluffen, man har inte rört en fena trotts att flera företag sagt att man kommer att
  permittera folk, och flera att dom kommer att lägga ner rörelsen?

  Jag tycker vi ska permittera nuvarande regering!

  22
 4. S har genom utnämningsrätten sett till att placera ut sina politruker överallt på ledande poster inom myndighetssverige. Så detta var väl inte det minsta förvånande.

  27
 5. Nu gäller det att visa att endast S besitter den oerhörda ”kompetens” som krävs för att styra ett land i kris. Och man skyr inga medel för att göra det. Man bryr sig inte ens om att försöka dölja korruptionen, för nu är det bråttom.
  Att det sen är S själva som skapat krisen kommer varken de eller svennebanan kännas vid den 11 september. Det blir 4 år till med S i regering på ett eller annat sätt, sanna mina ord. Valfusk, odemokratiska överenskommelser, rödgrönblå röra eller vad som helst.

  35
 6. ”S-korruptionen måste få ett slut”

  ”Svensk grundlag stadgar att vid beslut om statliga anställningar ska avseende fästas endast vid sakliga grunder, såsom förtjänst och skicklighet.”

  ”Definitionen av korruption är att använda makten för egna syften. S-regeringen har sett till att gynna den egna rörelsen genom sin makt över förvaltningen. 22 lojala socialdemokrater blev myndighetschefer mellan 2014 och 2020, i stort sett helt utan transparens och möjlighet för envar att söka, och ordningen strider uppenbart mot FN:s korruptionskonvention.”
  – skrev Tankesmedjan Timbro tidigare i år (del av längre artikel):
  https://timbro.se/smedjan/s-korruptionen-maste-fa-ett-slut/

  Rebecca Weidmo Uvell (i en text fr. 2018):
  ”Sossar har i alla tider satt partibok före allt annat i alla sammanhang och när de har makten startar de en mängd nya myndigheter, institut, sekretariat och ökar på budgeten på de myndigheter de gillar mest…
  Detta är toppen på isberget…här en lista på de jag hittat”:
  https://uvell.se/2018/05/23/partibok-s-pa-myndigheter/

  38
 7. Nu sätter S in det TUNGA artilleriet… makten till S oavsett pris… vi lever i en totalitär stat… om inte S får makten så sätter man krokben för alla andra… dåliga förlorare utan skam och ryggrad

  55

Kommentera