Putin ska eliminera en anti-rysk enklav

UKRAINA. I går upprepade Rysslands president Vladimir Putin sin falska inramning om Rysslands oprovocerade invasion av Ukraina som en defensiv operation för att skydda Ryssland, skriver Institutet for the Study of War, ISW.

Under ett möte med skolbarn i Kaliningrad uttalade Putin att syftet med den “särskilda militära operationen” är att eliminera en “anti-rysk enklav” som håller på att bildas i Ukraina och är ett existentiellt hot mot den ryska staten. Putin åberopade på liknande sätt begreppet “anti-Ryssland” i sitt tal den 24 februari som förklarade en “särskild operation” i Ukraina. Putins upprepning av en “anti-rysk” enhet som måste besegras militärt för att försvara Ryssland bekräftar hans maximalistiska avsikter för Ukraina och är sannolikt avsedd att sätta informationsvillkoren för att kräva ytterligare ryska ansträngningar och kraftgenerering under hösten och vintern av detta år.

-Pettersson läser “eliminera en “anti-rysk enklav” som håller på att bildas i Ukraina och är ett existentiellt hot mot den ryska staten”. Det påminner inte så lite om Hitler-Tyskland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Putin ska eliminera en anti-rysk enklav

 1. Det låter jättebra.
  Normalt räknar man med att en allvarligt skadad soldat, initialt behöver 2 andra soldater för att komma bort från frontlinjen.
  Så, ju fler skadeskjutna ryssar, desto bättre.

  16
  12

Kommentera