Statsministern tar paus i valrörelsen

VALET 2022. Statsminister Magdalena Andersson tänker avstå från alla oplanerade evenemang i valrörelsen, rapporterar Sveriges Radio. Den tid som frigörs kommer hon i stället att lägga på att ”försöka påverka” andra EU-länder att ställa sig bakom förslaget att ta bort kopplingen mellan gas och elpriser på den gemensamma elmarknaden.

Jeander

Elpriserna på Europas elmarknad måste frikopplas från de orimliga gaspriserna som Ryssland har skapat, säger statsminister Magdalena Andersson.

EU-kommissionen har dock redan presenterat utkast till olika förslag som går i denna riktning. Diskussioner om detta pågår redan i flera EU-länder. Nästa fredag möts EU:s energiministrar i Bryssel, och då kommer frågan att stå högst på dagordningen.

Det är väldigt bra och vi kommer att vara en pådrivande kraft i Europa, säger Andersson på en pressträff med finansminister Mikael Damberg och energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar.

-Pettersson säger att Magdalena Andersson (S) är bland det fräckaste jag sett i svensk politik. Nu vill hon låtsas ta ansvar för sin egen misslyckade energipolitik utan att det framgår.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Statsministern tar paus i valrörelsen

 1. En statsminister utan ryggrad är inte det vi behöver… eller tänker hon göra som Biden? Gömma sig i en bunker tills alla stormtrupper vunnit valet åt henne.? Nä fy fan… SD22

  11
 2. Tips till Magda och sossarna

  Kasta omedelbart in Morgan Johansson och Strandhäll som Magalenas avbytare, för den där sista boosten ni så väl behöver. Dom två har vilat upp sej under hela valrörelsen och lär vara i toppform lagom till slutspurten. Ge dom full frihet på Twitter också, det blir spiken i kistan för oppositionen.

  Fotnot (speciellt till MSB): Viss ironi kan förekomma i kommentaren ovan.

  34
  1
 3. Det bästa för landet vore om hon tog en oändlig time out och tog med sig hela den mentalt handikappade fårskocken från Rosenbad.

  42
  1
 4. Ja det är väl det bästa som hon kan göra att ta en paus ifrån valet , för med sådana starka vallokomotiv som Ygeman och Hultqvist så kan hon känna sig trygg . Och jag tror att hon har ett par äss kvar att spela med , nämligen Morgan och Strandhäll ,då vill det till att vi hukar oss i stugorna för dom kommer att mässa så att vi äntligen kommer till insikt till hur naiva vi är som inte har förstått hur bra vi har det .

  35
  1
 5. Jag har väl aldrig sett en så ynklig varelse som Magda och en sådan lögnspridare
  som att hon inte skäms,och den sminkade och Ynkeman ska vi inte tala om,dom
  äckligaste varelserna i detta landet,plus Mogge och Bimbon,fy för fan vilka idioter.

  44
  1
 6. Magdalenas gloria falnar mer och mer för varje dag. Om hon säger att hon nu satsar på Bryssel så kan hon ju också skylla på Hultqvist och Ygeman för deras famösa anklagelser på hemmaplan mot SD.

  Sverige behöver en statsminister som är ärlig och som kan prioritera i ett tidigt skede vad som är bäst för Sverige.

  54
  1

Kommentera