Ringhals 4 ur drift under tre månader

ENERGIPOLITIK. Kärnkraftverket Ringhals 4 kommer inte att kunna startas som planerat efter sommarens årliga underhåll.

Ringhals 4, 3:an i bakgrunden.

”Det är mycket olyckligt att Ringhals 4 kommer att stå stilla under längre tid än planerar”, säger Ringhals vd Björn Linde i ett pressmeddelande.

Ringhals 4 ställdes av i mitten av augusti för årligt underhåll och bränslebyte. I samband med ett obligatoriskt test när verket skulle startas upp igen efter avställningen skadades tryckhållaren som är en av anläggningens större komponenter. Reparationerna av den beräknas ta tre månader.

”Vi kommer att göra vårt yttersta för att återställa anläggningen så att elproduktionen kan återstarta. Händelsen har ingen påverkan på reaktorsäkerheten”, säger vd Björn Linde.

Ringhals 3 genomförde sitt årliga underhåll på försommaren och producerar stabilt och vid full effekt.

-Pettersson säger som så många andra att det skulle ha varit bra att ha Ringhals 1 och 2 nu men det tyckte inte S och MP.

Socialdemokraterna och Miljöpartiet verkar helt oförmögna att se konsekvenserna av sin egen politik. De är som barn och har svårt att koppla ihop handling och konsekvens. Två kärnkraftsreaktor i Barsebäck stängdes redan 1999 respektive 2005. Sedan 2014 har S + MP dessutom stängt två reaktorer i Oskarshamn 2015 respektive 2017 och ytterligare två reaktorer i Ringhals den 30 december 2019 respektive den 31 december 2020. Alla sex reaktorerna har stängts av politiska skäl. Det hade varit bra att ha de sex nedlagda rektorerna idag. Vi hade också sluppit tusentals förlustsnurror i naturen och inte behövt köra Karlshamnsverket på olja.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ringhals 4 ur drift under tre månader

 1. Ni får sluta blogga i södra Sverige! Vi här i norr kommer kanske inte direkt sakna er input.

  10
  8
  • Terry.

   Hur går det med skörden, blir det något bröd eller ska du betala 100ggr mer pris för maten när den går upp från söder till frysriket med lastbil?

   13
   3
 2. Ja, detta kom ju synnerligen lägligt för regeringen o MP !
  Det gäller ju att till varje pris rädda kvar MP i riksdagen nu när man inte lyckats inducera någon säldöd etc.

  Denna “skada” är inte fysisk ! Den är politisk !

  28
  • Nej det är ingen succé för MP o S, det visar bara hur det går när stolliga politiker ser till att reserverna försvinner genom att straffbeskatta kärnkraft och värmekraft.
   Förhoppningsvis ger detta MP respass ut ur riksdagen.

   13
   1
 3. Fest i regeringskansliet! Kärnkraften levererar inte och är således olönsam.

  Stenevi/Bolund/Stenvändaren och övriga Sverige förstörare är glada idag.

  Folket får frysa!

  47
 4. Läst på ledarsidorna.se
  Skenande elpriser
  2022-08-29
  Arkitekten bakom denna utveckling är i hög grad statsminister Magdalena Andersson personligen.
  Andersson var med och införde elcertifikaten för att öka byggandet av vindkraft, utformade på ett sätt som gjorde kärnkraften mindre lönsam. Innan Stefan Löfvén blev partiledare var han en tydlig förespråkare för kärnkraft och bedömde vindkraft som orealistisk, men Miljöpartiet trumfade igenom sin vilja vid regeringsbildningen 2014. Med stöd från Magdalena Andersson.
  Magdalena Andersson är sedan hon arbetade nära Per Bolund i finansdepartementet 2002-2006 övertygad vindkraftsentusiast och lika övertygad kärnkraftsmotståndare.
  Detta har lett till avveckling av billig, miljövänlig, klimatsmart och pålitlig el.  I stället har vi fått extrema elpriser som riskerar att placera stora delar av befolkningen under strecket för existensminimum.
  Det vi ser med en sannolikhet gränsande till visshet komma för svenska elkonsumenter är”Magda-priser”.
  Du läste det först på Ledarsidorna.

  49
  • Helt rätt det är Magdapriser vi får i dag men vi kan också säga att vi har Merkelpriser två tokkärringar som har förstört elproduktionen i Europa.
   Ovanpå det har vi krigsförbrytare Vlademir Putins invasion av Ukraina.
   En elhandlare säger i Expressen att folk behöver en buffert på 50000 kr för att klara vinterns elräkningar.

   29

Kommentera