Natos dödligaste självgående artilleri anländer till Ukraina?

UKRAINA. Äntligen: Natos dödligaste självgående artilleri anländer till Ukraina. Medan det ryska anfallskriget på Ukraina fortsätter och fler människor fortsätter att lida, är frågan ur länge denna konflikt kommer att pågå och vem som vinner till slut?, undrar

Archer artilleri. Foto: Försvarsmakten

Även om Ukraina ensamt troligen inte är tillräckligt kraftfullt för att besegra de ryska styrkorna, är allierade länder under NATO (North Atlantic Treaty Organization) mer än villiga att hjälpa Ukraina genom att tillhandahålla vapen och annan militär hjälp. Det har nyligen förekommit rykten om att Ukraina skaffar sig ett mycket starkt vapen, ARCHER Artillerisystem, Sverige, men är detta sant?

Vad är det som gör det här beryktade vapnet till det mest populära inom militärindustrin just nu? I dagens video tar Daily Aviation en närmare titt på ARCHER Artillerisystem och varför många skulle vilja att Ukraina ska få det och vad ARCHERs specifikationer och framtid är.

Texten ovan kommer från Daily Aviation som också gjort filmen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Natos dödligaste självgående artilleri anländer till Ukraina?

  • En trupp som grävt ned sig kan anta mycket svårt att bekämpa!!!liksom strid i bebyggelse..
   Det är soldaterna man vill neutralisera inte riva kåkar?

 1. I.o.fs så gör det ingen skillnad hur mycket vapen USA skickar. Ryssland knaprar in bit för bit. Snart måste Zelensky ge upp eftersom både han och Bidén låter det ukrainska folket lida. Höga militära ledare England begär nu att leveranserna till Ukraina ska stoppas eftersom lagren nu börjar gapa tomma. . Vi kommer att få se samma sak i USA till slut. Att tömma vapenförråden och och ge till en förlorare är en dålig affär. USA måste inse att de kan inte krossa Ryssland i sitt proxykrig. För alla vet att det här kriget som startades av Obama 2014 går inte att vinna.
  Här är en karta över rysslands ockuperade områden. Ska tilläggas att de som står bakom kartan är pro-ukraina
  https://liveuamap.com/en/2022/20-august-at-kharkiv-direction-russian-army-shelled-chuhuiv

  • Peter, alla vet inte att kriget inte går att vinna. Jag och många med mig TROR att kriget går att vinna. Jag menar också att du har fel när du påstår att Obama startade kriget 2014.

   Den rysk-stödde Ukrainas dåvarande president Viktor Janukovytj avsattes av Ukrainas parlament sedan han ville närmas sig Ryssland istället för som 80 procent av befolkningen ville närma sig EU och väst.

   Protesterna mot Janukovytj började i november 2013 som demonstrationer riktade mot ett uteblivet samarbetsavtal mellan Ukraina och EU som skulle kunna ge Ukraina ett större oberoende från Ryssland. Ett stort antal ukrainare dödades av presidentens män.

   När det gäller de försvunna vapnen så har CBS dragit tillbaka sin artikel. Ukraina insisterar på att det spårar varje vapen som korsar dess gränser, Yuri Sak, rådgivare till försvarsminister Alexey Reznikov, sa till Financial Times förra månaden att rapporter om motsatsen ”kan vara en del av Rysslands informationskrig för att avskräcka internationella partner från att förse Ukraina med vapen.”

   Jag TROR att enstaka vapen kan försvinna men att två tredjedelar skulle få fötter är rena fantasierna som så mycket annat från vissa kommentatorer.

   1
   1
 2. Trodde i min enfald att kommentererna skulle gälla Archer eller inte.
  Om vi varit medlemmar i Nato borde gåvor givits samordnat och under givarnamnet Nato.
  I dagens läge finns enligt mig inga skäl att vara givare.

  9
  3
 3. Ja Pettersson,inte hellre Stenbock känner igen dina rader….
  Ska inte vara stygg mot dig,men jag har hela tiden trott att du var en ”sehare” som de kallas i Tyskland,och liksom Singoalla kunde se in i framtiden !!

  17
  12
  • Stenbock

   Det har gått så långt nu att hatet mot Putin är viktigare än den mänskliga lidandet i Ukraina.
   Godheten handlar om den mängden med vapen eller sedlar man är beredd att skicka till det korrupta Ukraina.
   Humanitär hjälp eller fredsförhandlingar är inte att tänka på.
   Är det sunda förnuftet som gäller eller
   Follow the MONEY ?

   32
   13
  • Stenbock, om du lyssnar på texten i videon så kanske du märker att orden inte är mina.

   Att Gammaldags svensk ska begripa något är nog lite för mycket begärt. Han och några få andra tycker att Ryssland ska få invadera och begå folkmord med det uttalade målet att utplåna Ukraina och allt ukrainskt utan att Ukraina försvarar sig.

   Ukraina har all rätt i världen att slåss för sin överlevnad som stat och folk. Andra länder har rätt att hjälpa Ukraina mot det angripande Ryssland. Detta står i FN-STADGAN som Ryssland godkänt.

   22
   19
 4. Ja, vad händer först ?
  Ryssarna skjuter Putin,
  eller frysande araber gör uppror i Sverige ?

  38
 5. Pettersson undrar: ”(h)ur länge denna konflikt kommer att pågå och vem som vinner till slut?”

  Varför Herr Pettersson undrar det nu?

  Pettersson har ju hela tiden berättat för oss att Ukraina vinner med hjälp av västerländska vapen. Bara vi skickar mer ARCHER/artilleri, flygplan, pansarvagnar, ammunition, och allt annat… då kommer ukrainare vinna och driva ryssarna ut ur hela Ukraina. Dessutom har vi lärt att ryssarna är dåliga på allt, deras ekonomi är jätteliten, sanktionerna fungerar jättebra och ryssarna har problem med allt – ingenting de har fungerar i praktiken.

  Så, när ukrannare tvingar ryssarna bort from hela Ukraina; inklusive Krim, Donbas och Lugansk, lär dom ukrainska förluster bli ytterst små. Och genast efter kriget lär Ukrainas hjältemodig president Zelenski skriver på NATO-medlemskap ansökan. Och den blir genast accepterad av alla Nato-länder, eftersom dom elaka ryssarna har ingenting att säga om Ukraina vill bli NATO-medlem – eller hur.

  32
  19
   • Lasse
    Du kör den socialistiska agendan.
    Anklagar och fördummar meningsmotståndare utan argument.
    Respektlöst.

    26
    7
   • Oh, det stämmer 🙂

    Bra att allt är som vanligt. Blev bara lite orolig när jag märkte att du hade börjat ställa ”opetterssonlika” frågor som skulle kunna indikera ökande personligt osäkerhet om krigets slutresultat. Men lyckligtvis det var bara den korkade video-reportern som ställde dessa märkliga frågor.

    11
    5
  • Sluta kriga, det går åt helvete med Ukraina, Ryssland går det bra för ekonomiskt, Europa får lida.

   De vapen som västvärlden skickar hjälper inte heller, utan förlänger mest konflikten.

   – CBS gjorde nyligen ett reportage som sade att 30 procent av vapnen når fronten. 70 procent tar andra vägar. De hamnar på vapenmarknader i Kosova och andra platser. När USA skickade 40 miljarder till Ukraina var det en senator som ville att det skulle tillsättas en generalinspektör som gör revision över vart pengarna tar vägen. Men det blev ingenting med det. Det blev bara en jättepåse pengar rätt ut i rymden. Var hamnar pengarna? På alla möjliga ställen.

   Samtidigt är det bara västvärlden och Nato-kretsen av länder som vill sanktionera Ryssland och envist elda på kriget. Övriga världen är inte med.

   24
   6
   • Egentligen jag tycker inte att Ukraina ska sluta kriga, utan jag skulle helst vilja se ukrainare genast utföra förberedelser för ett 10-20 år lång gerillakrig. Det vill säja att ukrainare borde dela ut material, instruktioner och information om belöningar för i framtiden dödade ryssar.

    Det våre omöjligt för ryssar att okkupera stora delar av Ukraina om det fanns en belöning på 1 miljon dollar i guld/bitcoin för varje dödad rysk soldat eller ryssvänlig marionettledare som blir (med video bevis) dödat i Ukraina.

    4
    8
   • Krister ”CBS gjorde nyligen ett reportage som sade att 30 procent av vapnen når fronten. 70 procent tar andra vägar”

    Har du en länk till det reportaget?

    10
    5

Kommentera