SD når rekord i ny mätning. S desperata…

VALET 2022. I den senaste opinionsmätningen från DN/Ipsos ökar Sverigedemokraterna till 22,2 procent. Så högt har partiet aldrig legat under en valrörelse, skriver Dagens Nyheter.

Steget Efter

I mätningen har högerblocket ett litet övertag mot vänsterblocket. Utgången är alltjämt oviss.

Moderaterna befäster med sina 16,8 procent rollen som tredje största parti. Socialdemokraterna backar betydligt, med cirka 2 procentenheter, och tangerar sitt valresultatet från 2018 på 28,3 procent.

-Pettersson noterar att Socialdemokraterna blir allt mer desperata, de saknar totalt vettiga argument och i valspurten försöker de peka ut SD som en säkerhetsrisk med “Rysslandskopplingar”. S har glömt att SD är det enda parti som inte var med och slaktade försvaret och är det parti som vill satsa mest på Försvarsmakten.

Att S blåljuger bekymrar dem inte.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “SD når rekord i ny mätning. S desperata…

 1. Att blåljuga är just den gren där S är överlägsna andra partier, i övrigt är dom
  stora katastrofer!

 2. Vilka, som än vinner valet är nog största omedelbara krisen för Sverige elkaoset, som riskerar sänka Sverige redan i vinter. Hur många tusen företag riskerar att kånka? Några kanske har den lyckliga möjligheten att flytta till energiområde 1 eller 2.

  19
 3. Jag var i Australien och hälsade på släktingar när korankravallerna dök upp på nyheterna. Värdparet frågade varför jag var så blek (blekare än vanligt) och bad mig inte svära så inför barnen (ingen fattade vad jag sa men… ).

  En del tror att Svenskar förlåter allt på valdagen men det är inte sant.

  Det som däremot är oroväckande är systemets långa tentakler och hur det ska påverka valresultatet.

  20
 4. För andra valet i rad har Vimmerby kommun lyckats ”sakna” SD-röstsedlar. Ansvariga kan inte förklara hur det kan komma sig. Kan Aftonbladet ha varit i Vimmerby?

  36
 5. Ska bli väldigt intressant om högersidan vinner valet.
  Ska återvandringen då börja?
  Ska bidragen flöda?
  Ska de arbetslösa börja jobba?
  Ska el och bränsle bli billigt igen.?
  Jag hoppas att högersidan vinner, därför aldrig bra om en sida sitter länge på makten.

  14
  6
  • Socialdemokraterna har genom taktiska utnämningar till höga poster inom statsförvaltningen i praktiken haft makten i Sverige i 84 år. Alliansregeringarna har varit fega/ovilliga att ersätta alla sozzepolitruker som sozzarna haft tillsatt.

   13
 6. Strategerna vet att skrämsel fungerar, det vi blir rädda för undviker vi. Det är ett villkor för överlevnad!
  Men det är inte Sd vi ska bli skrämda av, det är de som hatar nationen Sverige som är den verkliga faran för överlevnad!
  Det är just det vänstern vet, det ljushyade nordiska folkslaget ska utrotas och utrotning är livsfarligt. Så vänsterns strategi är att lugna oss ljushyade medans vi går in i duschen! ”Lyssna på oss, det vi gör mot er är inte farligt, de är de som ser vår farliga process ni ska vara rädda för”.

  Så det mest desperata knepet är att skrämmas med det mest otäckaste, dvs adolfs fasor under 30 och 40-talet. Det har sjuklövern gjort i olika grad sedan mångkulturen hamnade på agendan. Nu senast Magdalena Anderssons som gjorde det på det mörkaste och vidrigaste sättet som går att hitta på, att det kommer bli som adolftyskland om sd hamnar i regeringen. Jan Emanuel gick ut och bad om ursäkt för det.

  55
 7. Det verkar ju som årets valvaka helt kommer att paja…
  Förra gången var det under en halvtimma problem med överföringen, innan SD sjönk till om jag minns rätt,under 18 % !!
  Denna gång ser det ut som om frisören får ett än värre arbete,att “rätta” till slutresultatet !
  Också något som det lärt av DDR…..

  73
  2

Kommentera