Miljöaktivister stoppade utryckande ambulanser

BROTTSLIGHET. Trafiken på E4 i Stockholm har stoppats av fastlimmade klimataktivister. Bland annat har ambulanser suttit fast i bilköerna. – Vi har fått samtal från personal på sjukhuset om att vägen är stoppad, säger Daniel Wikdahl från Stockholmspolisen, rapporterar Aftonbladet.

Delar av trafiken i Stockholm stoppades under måndagsmorgonen på grund av att en grupp människor hade limmat fast sig på vägen, strax söder om trafikplats Haga Norra på E4. Polisen larmades om händelsen vid 08.20-tiden.

Uppskattningsvis blockerades vägen då av 10 till 15 personer. En del har vi fått bort från körbanan men det är personer kvar också som har limmat fast sig, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Även utryckningsfordon stoppades av aktivisterna och polisen ser allvarligt på händelsen. – Det har stått ambulanser i den här kön, det är en av de viktigaste vägarna till Karolinska sjukhuset. Vi har fått samtal från personal på sjukhuset om att vägen är stoppad, säger Daniel Wikdahl.

En av ambulanserna ska ha haft blåljusen på. – En ambulans, som hade ett prio ett-ärende, blev kraftigt fördröjd, fortsätter Wikdahl.

Vid 08.40-tiden kunde en del av trafiken släppas på igen, men vid den tidpunkten var det oklart om ambulanserna hade kunnat ta sig fram.

Vägen var helt spärrad från början, men nu har trafiken kunnat släppas på försiktigt igen i två körfält, säger Daniel Wikdahl. Senare under morgonen meddelade polisen att tolv personer gripits. Personerna misstänks för sabotage, blåljussabotage och brott mot ordningslagen.

-Pettersson säger att miljöaktivister som inte visar hänsyn till andras liv och hälsa förtjänar några år i fängelse. Straffskalan för blåljussabotage av normalgraden är fängelse upp till fyra år. Vid grovt blåljussabotage finns livstid i straffskalan.

Varför lyfter inte polisen bort ligister med våld? Tror någon att Nordiska motståndsrörelsen fått sitta kvar? Det har varit runt 100 liknande aktioner i Stockholmsområdet i år.

Märkligt är också att de vänsterblivna verkar kunna demonstrera när andra arbetar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Miljöaktivister stoppade utryckande ambulanser

 1. Miljöterrorister är rätt beteckning och om man tittar på bilder på dem, så är det många av dem som är både medelålders och äldre.

  • Vi kan ju limma fast oss vid mp:s valstugan, så får de se hur kul det är!

   Märta Stenevis urskuldande och reaktion, är lika mycket värt som Noshis gällande kommunismen i VP! Båda har extremism inkorpererat i sin verksamhet, liksom sossarna har sin islamism och antisemitism, och CP har sin råöiberalism till vansinne! De är ALLA fyra mycket sjuka partier, utan friskhetstecken!

   MÅ VI BLI BEFRIADE FRÅN DEM VID KOMMANDE VAL!!!

   ANNARS ÄR VI DÖMDA!!! JA, FÖRDÖMDA!!! TILL EVIG UNDERGÅNG!!!

   6
   1
 2. Sen händer det inte mer, dom blir intagna för blåljussabotage, och polisen
  skriver upp och tar in dem, sen slutar det med att dom blir släppta utan åtgärd,
  dom är ju en del av MP som jobbat för att Sverige har dom högsta energipriserna
  i Europa och Europas högsta grova brottslighet, kort sagt så är dom en del av
  den tragiska regimen som låtit dem hållas?

  11
 3. Fått information (från en polisman) om att en patient i en ambulans dog. Men det skriver ju inte MSM om. Klart att Märta S reagerar som hon gör. Vad annat kan hon säga när detta kommer till allmänhetens kännedom.

  19
 4. Lek med tanken. 30 stycken ur Hells Angels har bråttom till en fest och kommer först fram till idioterna. Hur tror ni det skulle sluta?

  13
 5. Partiledarna rasar. Till och med Märta Stenevi är förbannad.

  “Ställ er upp nu. Släpp fram ambulanserna, brandkåren och polisen. Gå och rösta istället precis som alla vi andra” skriver Johan Pehrsson.

  De kan ju börja med att jobba som alla vi andra.

  30
 6. Hoppas deras hem skall brinna och dom blir sjuka, ingen brandbil kommer ingen ambulans heller.

  26
  1
  • Helt rätt skrivet !!
   Dessa människor kan definitivt orsaka oskyldiga människors liv.
   Så ju färre av dessa avarter desto bättre.
   Bromsa aldrig för miljöpartistiska terroraktivister !!

   25
   1
 7. Barkspade, pulversläckare, dyngvatten, sirap, vitpeppar eller annat så är det inte roligt längre?

  39
  1
 8. Obligatorisk militärtjänst i Boden i ett par månader kanske? Någonstans måste de ju förvaras så de inte ställer till förtret. Där finns nog dessutom befäl som är vana att korrigera omoget beteende.
  Fast ett par månader räcker nog inte när jag tänker efter.

  28
  1
  • Boden ?
   Nej, Laisvall vid vägs ände! Där, vid en nedlagd blygruva med miljrader av mygg sommartid och milsvida myrar, 40 grader kallt vintertid kan dessa “lajvare” arbeta med något stärkanade och danande.

   36
   1
 9. Riktiga människor jobbar eller går i skolan. Dessa mindre begåvade med överlevnadsbidrag har tid att ställa till med jävelskap.
  Det finns lösningar på problemet.
  1. Vattenkanoner. Bara spola på. Om de är fastlimmade lär det svida rejält.
  2. Sväng runt bilarna i den närmsta raden. Backa så nära terroristerna det går. Kör motorerna på medelhögt varvtal. Helst diesel, om möjligt.
  Om undertecknad hade blivit utsatt för liknande, hade det inte slutat bra. Tur att man lever i en landsända, där förnuftet fortfarande råder!

  41
 10. Det är sånt här Märta Stenevi och Per Bolund står bakom.
  Militant aktivism utan empati för vare sig människor eller något annat normalt.
  Ni som vill se människor dö i ambulanser i köer i Stockholm på grund av miljöpartistiska initiativ ska definitivt rösta på idioterna.
  Miljöpartiet är ett ytterst farligt parti.
  Dom bör kastas ut från allt omedelbart.

  55
  1
 11. Som vanligt är Petterssons analys lysande. Låt rätt bli lätt, byt ut måårgan mot Pettersson.
  Tänk, vore det inte bäst om Sveriges ministrar är experter istället för politiker med intellektuella funktionsstörningar.

  36
  1
  • En tidsfråga innan någon eller några av dessa blir nermejade.Stockholmtrafiken är ett formel 1 lopp varje vardagsmorgon och kväll och ganska ofta med krockar när folk inte håller avstånden.Måste någon tvärbromsa p.g.a.dessa jubelåsnor som limmat fast sig i vägen kommer dom bakomvarande köra in i varann med seriekrockar som följd.Människor ska hinna dö i ambulanser för att dom inte kommer fram till sjukhusen i tid.Miljösektens medlemmar tror att dom kan rädda våtmarkerna på detta idiotiska och farliga sätt och hjärndöda sätt.Man häpnar över dumheten……F.ö.verkar dom ju inte ha jobb att gå till.Lever dom på bidrag eller på föräldrarna ?

 12. IDIOTER !!
  Men dessa omogna ungdomar – Revolutionslajvande SNORUNGAR – tillhör väl samhällets kulturella “elit” och vars hårstrån icke får böjas.

  45
   • Det är som med stenkastning! Det har inget med ålder att göra, bara dumhet och sjukhet i hjärnan!

  • En del kan nog anses vara lite övermogna i skallen.

   Lösningsförslag: mät intervall mellan förseelse. Multiplicera med pi för att vara säker. Bura in som kortast på framräknade antal månader.

   29

Kommentera