300.000 icke-européer bland Ukrainaflyktingarna

INVANDRING. Omkring 6,6 miljoner ukrainare har flytt utomlands sedan Ryssland inledde sin invasion, ytterligare 6,6 miljoner har fördrivits internt, rapporterar FN:s migrationsorgan IOM. Mer än hälften av alla utlänningar utanför EU som bodde i Ukraina för ett halvår sedan har flytt landet, rapporterar EU-finansierade InfoMigrants.

Över 13 miljoner människor från Ukraina har varit tvungna att fly från sina hem – nästan en tredjedel av landets befolkning, enligt en rapport som utfärdades av International Organization for Migrarion (IOM) på tisdagen (23 augusti).

Detta betyder att Rysslands invasion av Ukraina har orsakat “den största fördrivningen inom Europa sedan andra världskriget”, sade IOM.

Bland dem som har flytt från Ukraina finns omkring 300.000 tredjelandsmedborgare – migranter och flyktingar som varken kommer från Ukraina eller Europeiska unionen (EU), enligt IOM. Det är mer än hälften av alla utlänningar utanför EU som bodde i Ukraina för sex månader sedan. Många av dem mötte särskilda svårigheter – inklusive motstridig eller oklar information om reglerna för utlänningar – under sin resa mot säkerhet, fann IOM.

Över 13000 civila offer – 5 514 människor dödade och 7 698 skadade – registrerades och verifierades av FN:s övervakningsuppdrag för mänskliga rättigheter i Ukraina den 15 augusti, även om det faktiska antalet tros vara mycket högre.

Majoriteten av offer har enligt uppgift inträffat i östra Ukraina, särskilt i Donetsk- och Luhansk-regionerna som har mött några av krigets mest intensiva beskjutningar och strider.

Mer än 17,7 miljoner människor från Ukraina uppskattas vara i behov av humanitärt bistånd, enligt IOM:s senaste rapport. Detta inkluderar ukrainare som inte har flytt från sina hemorter utan har förlorat sina jobb eller företag, vars lokala infrastruktur har skadats och som saknar tillgång till väsentliga varor på grund av störningar i försörjningskedjan.

“Personer med specifika sårbarheter, inklusive äldre personer, ensamkommande och separerade barn, och personer med funktionsnedsättning har ställts inför särskilda svårigheter, liksom […] tredjelandsmedborgare”, sade IOM.

Onsdagen den 24 augusti var det sex månader sedan ryska trupper inledde en storskalig illegal attack mot Ukraina, och 31 år sedan Ukraina blev självständigt från Sovjetunionen.

-Pettersson säger att Putin har ställt till det rejält…

”Vi är medborgare i Ukraina”, hävdar en man i filmen som medger att han ursprungligen kommer från Kashmir, i Indien. Dwyer frågar männen om de inte ombads att ”stanna och kämpa för Ukraina” samt att det rapporterats att män mellan 18-60 år är förbjudna att lämna landet.

”Nej”, svarar mannen och påstår att de alla är över 60 år gamla. Se videon nedan och bedöm själv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “300.000 icke-européer bland Ukrainaflyktingarna

 1. Socio-kulturellt avvikande “migranter” innebär automatiskt att brottsligheten kommer att öka.

  Hur mycket importerad brottslighet klarar Sverige?

  De goda o skenheliga fattar inte att socio-kulturellt beteende är länkat till massmigration. Det enda som hjälper är snabbare utvisning av allah kriminella invandrare och återvandring.

  Som du röstar får du leva i kulregn eller bland bomber, rån, trakasserier eller vanligt våld.

  27
 2. Då var det dags igen . Nu kan väl det rödbruna gänget sköta detta nya problem som de löst alla andra grejer som drabbat Sverige. Upp med portarna på vid gavel . Slopa id och åldersintyg . Välkomna , Välkomna. Vi betalar allt .
  Den största synden är underlåtelsesynden . Och den har sossarna visat sig vara specialister på.
  Men vi röstar om 2 veckor .

  27
 3. Ja c;a 300.000 parasiter som suttit och väntat på,att gränsen vidare mot lyckans kontinent skulle öppnas..Nu fick dessa niggrar,araber och andra grupper kriminella sin chans.
  Bland dem troligen många som redan försökte taga sig in via Vit-Ryssland/Polen i vintras !
  För oss européer ytterligare kostnader för mat och andra förnödenheter,åt arbetsskygga äventyrare.
  Undras vad EU skall döpa denna nya skattekostnad till ?

  31

Kommentera