Inget EU-stopp för ryska turister

TURISM. EU tänker stoppa ryska turister, skrev bloggen igår. Nu kommer nya bud, det blir inget förbud mot ryska turistvisum inom EU, trots påtryckningar från flera EU-länder som vill se tuffare tag mot Ryssland. På onsdag är det EU-möte i Prag och Tjeckien har lagt fram ett kompromissförslag. Grekland, Italien, Spanien och Tyskland säger nej till ett förbud.

Däremot ska det bli dyrare och krångligare för ryssar att resa till Europa. Sedan EU införde flygförbud från Ryssland efter invasionen av Ukraina har en miljon ryssar tagit sig landvägen till framför allt Finland och Estland och därifrån vidare med flyg till andra EU-länder.

-Pettersson hade gärna sett ett förbud för ryska turister i EU, men det är ingen stor fråga för mig, och det är Putin som för krig, inte det ryska folket. Fast många stödjer Putin, det skaver lite…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Inget EU-stopp för ryska turister

    • Stäng för alla ryssar och skicka hem de som inte kan trovärdigt bevisa att de är emot krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin.

      3
      1

Kommentera