Farmanbar vilseleder om vindkraft

VALET 2022. Energiminister Khashayar Farmanbar säger att havsbaserad vindkraft kan realiseras på några få år. Omöjligt, enligt experter. ”Jag tror att han har missuppfattat”, säger Lina Kinning på Svensk Vindenergi till tidningen Näringslivet.

Khashayar Farmanbar. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Många företag vittnar just nu om hur hårt de skenande elpriserna slår, inte minst i södra Sverige. Tidningen Näringslivet har den senaste tiden rapporterat om företag som stänger, som betalar mångdubblade räkningar och oroar sig för ”blackouts” i vinter. Läget är akut.

Regeringen menar att det handlar om ”Putin-priser” och att kriget i Ukraina har skapat situationen. Och energiminister Khashayar Farmanbar har vid upprepade tillfällen lovat att havsbaserad vindkraft kommer att ge mer billig el snabbt, och att svenskarna snart kommer att märka skillnad i elpriserna. ”Bygger vi vindkraft till havs så pratar vi om ett antal år, ett eller två år”sa han till P4 Extra i januari, vilket Sveriges Radio Kaliber grävt vidare i. Trots mothugg, kritik och rättelser från olika håll om tidsplanen har han fortsatt att hävda att havsbaserad vindkraft kommer att ge Sverige billig el snabbt, till exempel på en pressträff strax innan sommaren.

Läs vidare på Näringslivet…

-Pettersson säger att Khashayar Farmanbar (S) fabulerar fritt och utan ansvar. Det är obegripligt att Farmanbar och andra S-ministrar inte får löpa gatlopp i media.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Farmanbar vilseleder om vindkraft

  1. Det är som att säga att det tar mindre än en vecka att bygga en villa. Har du beställt ett prefabricerat hus i normal storlek så sätts det upp på några dagar, om man utelämnar tiden det tar för bygglov, schaktning, grund, vatten, el, avlopp, installationer, byggande av infart, iordningställande av tomt och inflyttning. Antingen är rump-manbar osedvanligt korkad, eller så ljuger han medvetet.

    18
  2. Vi bor i ett land där en man som inte kan sjunga fyller en arena med 70000 åhörare.
    Mitt i föreställningen presenterar han en flicka som fått det mesta om bakfoten och hon med hjälp av likasnnade ger åhörarna en obehaglig upplevelse.

    Det är helt naturligt att vi har en ljugande minister, media är tysta.

    Då en partiledare talar sanning exploduttamefanerar så gott som alla med slingerbulten från Småland i spetsen.
    Detta är Demokraturens Sverige anno 2021

    27
  3. Vill påstå att Farmanbar varken medvetet ljuger eller fabulerar. Han är så hårt indoktrinerad att han tror det han säger. Helt enkelt blåst.
    En dresserad papegoja, hade uttryckt sig med större trovärdighet. Dessutom hade det varit ett intellektuellt lyft på ministerposten.

    26
  4. När invandrare får makt så använder de den till att förstöra Sverige!
    Så väntat.

    29
  5. Sorgligt att höra hur ledande sossar försöker ljuga sig ur den situation de försatt oss i .
    Vi måste rösta bort dem för att få ordning på Sverige .

    34

Kommentera